Andy Murraysta Kanadan luotsi MM-kisoissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
St. Louis Bluesin päävalmentaja Andy Murray on nimitetty Kanadan päävalmentajaksi huhti-toukokuussa Moskovassa käytäviin MM-kisoihin.

Kesken kauden St. Louisin päävalmentajaksi nimitetty Murray palaa tuttuun tehtävään, sillä hän on valmentanut useamman vuoden ajan Kanadan maajoukkuetta. Tuloksena aiemmista turnauksista on kaksi maailmanmestaruutta, vuosilta 1997 ja 2003.

Apuvalmentajiksi turnaukseen tulevat Columbuksesta alkukaudesta potkut saanut Gerard Gallant ja Los Angelesin apulaisvalmentaja Mike Johnson. Joukkueen valitsee Kanadan general managerina toimiva NHL-legenda Steve Yzerman, jota on avustaneet Toronton GM John Ferguson Jr, Dallasin GM Doug Armstrong sekä Floridan päävalmenaja ja GM Jaques Martin. Myös heidät nimitettäneen Kanadan kisajoukkueen johtoportaaseen.

Kandalaisen Slam! Sport-sivuston mukaan kisoihin on nimetty jo hyökkääjät Rick Nash, Mike Cammalleri ja Shane Doan, puolustaja Eric Brewer sekä maalivahti Dwayne Roloson. Heidän kaikkien kautensa NHL:ssä päättyy runkosarjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle