Allan Measures, Lukko

LIIGA / Uutinen

Jos säännöllisesti kiekkoa seuraavalle katsojalle vihjataan SM-liigan lyhyimmästä mailasta, välihyökkääjästä ja pelinumerosta 61, voidaan olla lähes varmoja että oikea nimi tulee kuin apteekin hyllyltä. Rauman Lukossa ja Tampereen Ilveksessä SM-liigauransa luonut kanukkipakki Allan Measures on opittu tuntemaan kaikkialla valtakunnassamme, sekä persoonallisuutensa että laadukkaiden peliesitystensä ansiosta.

Menneellä viikolla jääkiekkoa seuraava laaja yleisö sai kuulla ikäviä uutisia. Jo toisen pahan selkäänajon kohteeksi lyhyen ajan sisällä joutunut Measures päätti lopettaa mittavan 11 vuoden liigauransa, jättäen samalla jälleen yhden suuren aukon SM-liigan taitopelaajien harvaan ryhmään. Täten myös Jatkoaika haluaa osoittaa kunnioituksensa tätä poikkeuksellista ulkomaalaispelaajaa kohtaan, ja Measures onkin näinollen JA:n viikon 8 pelaaja.

SM-liigauransa loistokkaimmat hetket kanadalainen koki Tampereen Ilveksen sotisovassa. Tammikuussa 1995 Measures merkkautti - yllätys, yllätys - Rauman Lukkoa vastaan tililleen peräti neljä syöttöpistettä. Se on edelleen Ilveksen seuraennätys puolustajien yhdessä ottelussa kokoamissa syöttöpisteissä, Measures jakaa ennätyksen yhdessä toisen legendaarisen pelimiehen, Risto Siltasen kanssa. Lisäksi plakkarissa on myös yhden kauden maali-, syöttö-, ja piste-ennätykset Ilves-paidassa. Kaudella 1997-1998 Measures oli koko liigan pistepörssissä peräti viides, ja valittiinkin SM-liigan parhaaksi puolustajaksi. Keväällä Ilves voitti SM-hopeaa, joten kyseistä pelikautta voitaneen pitää Measuresin parhaana SM-liigassa.

Mitä Measures tekee pelaajauransa päätyttyä, on vielä osittain hämärän peitossa. Varmaa on kuitenkin se, että nyt tällä sympaattisella kanukilla on yhä enemmän aikaa rakkaiden harrastuksiensa country-musiikin, golfin sekä baseballin parissa. Sen Allan Measures on ansainnut.

Laajempi artikkeli Measuresista luettavissa Jatkoajan kolumnit-osastolla.

Bubbling under, eli viikon pelaajaksi olivat ehdolla myös

ALEKSANDER BARKOV, Tappara
Isokynä heittelee ennennäkemätöntä kikkaa kuin liukuhihnalta, mutta äärimmäisen kova osanottajien taso esti jälleen valinnan viikon ykkösmieheksi. Mainittakoon kuitenkin, että männä viikolla mies sai taas kasaan 40 tehopistettä, seitsemäntenä kautena peräkkäin. Viikon parhaat pelilliset esitykset.

KARI ELORANTA, Pelicans.
Vielä jokin aika sitten sitkeiden erohuhujen kohteena ollut lahtelaisvalmentaja on taistellut itselleen työrauhan. Joukkue on tänä päivänä hyvässä vireessä ja Elorannan asema vakaa.

VIRPI KUITUNEN, Suomen hiihtomaajoukkue ja Kangasniemen Kalske
Lahdessa pidetään hiihdon MM-kisat, joissa poikaset erotellaan miehistä ja veri punnitaan. Suomen maajoukkueen Kova Jätkä -tilastoa johtaa Virpi Kuitunen aikamoisella erolla ennen Kaisa Varista. Toinen on jo maailmanmestari ja toisella ei ole ollut flunssaa vastoinkäymisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle