13 kauden NHL-ura ohi – Alexandre Burrows lopettaa pelaamisen ja siirtyy penkin taakse

NHL / Uutinen
Alexandre Burrows oli kolme kautta Vancouver Canucksin varakapteenina.
Kuva © Getty Images
Hyökkääjä Alexandre Burrows on ilmoittanut lopettavansa uransa 13 NHL:ssä pelatun kauden jälkeen. Samalla hän aloittaa valmennusuransa AHL-joukkue Laval Rocketin apuvalmentajana.

Kanadalaishyökkääjä Alexandre Burrows lopettaa peliuransa 13 NHL-kauden jälkeen. Uransa parhaat vuotensa Burrows pelasi Vancouver Canucksin paidassa. Hänen paras kautensa oli 2009-10, jolloin Burrows pelasi jokaisen runkosarjaottelun tehden niissä 67 tehopistettä.

− Olen tyytyväinen uraani ja minulla on paljon hienoja muistoja. Haluan kiittää perhettäni heidän antamastaan tuesta, Burrows totesi NHL:n pelaajayhdistyksen verkkosivuilla.

Burrows tuli varaamattona pelaajana liigaan vuonna 2005. Quebecin Pincourtissa syntynyt hyökkääjä pelasi NHL-urallaan 913 ottelua, joissa tuli tehot 205+204. Viimeinen kausi kului Ottawa Senatorsin riveissä, kun Burrows teki 71 ottelussa 14 pistettä.

Heti peliuransa päättymisen jälkeen hyökkääjä aloittaa apuvalmentajana AHL-joukkue Laval Rocketissa. Päävalmentaja Joël Bouchard kertoo, että 37-vuotiaan Burrowsin kokemus NHL:stä ja ammattilaisjääkiekosta on joukkueen pelaajien kehityksen kannalta merkittävä etu.

− Alex vastaa täydellisesti sitä profiilia, jota olemme etsineet. Sen lisäksi, että hän on poikkeuksellinen yksilö, hän on todella hyvä keskustelija, Bouchard kehuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle