Abdelkaderille hattutemppu Red Wingsin voitossa, Rangers kiri voittoon Blue Jacketsista

Red Wings aloitti kauden 4−0-voitolla Maple Leafsista.
Justin Abdelkaderin hattutemppu siivitti Detroit Red Wingsin selvään 4−0-kotivoittoon Toronto Maple Leafsistä. New York Islandersin ensimmäinen runkosarjaottelu Barclays Centerissä päättyi kotijoukkueen niukkaan 3−2-jatkoaikatappioon.

10 kautta Detroit Red Wingsiä valmentanut Mike Babcock teki paluun kotikonnuilleen, mutta tällä kertaa Toronto Maple Leafsin penkin takana. Itse ottelussa Babcockin johtama Maple Leafs jäi jalkoihin, kun Red Wings marssi tyylikkääseen 4−0-kotivoittoon.

Voiton arkkitehtina toimi Justin Abdelkader, joka osui ottelussa kolmesti. Vahvan panoksen voittoon antoi myös 19-vuotias Dylan Larkin, joka laukoi uransa ensimmäisen NHL-maalin toisen erän alussa.

Rangers hyödynsi Bobrovskin mustan hetken

Chicago Blackhawksin avauskierroksella kaatanut New York Rangers jatkoi voittoputkeaan, tällä kertaa Columbus Blue Jacketsin kustannuksella. Mats Zuccarello vei Rangersin johtoon aivan avauserän lopulla ja tuo johto kesti aina toisen erän puoliväliin, jolloin Cam Atkinson tasoitti pelin upealla läpiajomaalilla.

Chicagosta Columbukseen kesällä siirtynyt Brandon Saad vei kotijoukkueen 2−1 -ohtoon vain neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja näytti siltä, että pisteet jäävät tällä kertaa Columbukseen. Oscar LindbergKevin Hayes ja Mats Zuccarello iskivät kuitenkin kolmeen minuuttiin kolme osumaa ja Rangers vei pisteet mukanaan 4−2-voitolla.

Jets jatkoi hyviä otteitaan

Winnipeg Jets avasi kautensa torstai-iltana vakuuttavalla 6−2-vierasvoitolla Boston Bruinsista ja joukkue jatkoi samalla tahdilla myös viime yönä New Jersey Devilsiä vastaan. Maalittoman avauserän jälkeen Mark Scheifele ja Blake Wheeler veivät Jetsin nopeasti 2−0-johtoon.

Harjoitusleiriltä sopimuksen saanut ex-Jet Jiri Tlusty kavensi tilanteeksi 2-1, mutta Andrew Ladd iski taululle 3−1-lukemat vielä ennen toisen erän päätöstä. Päätöserä New Jerseyssä oli maaliton ja pisteet lähtivät Kanadaan loppulukemin 3-1.

Blackhawks pilasi Islandersin juhlat

Brooklyniin kesällä muuttanut Islanders tarjosi faneilleen hyvää jääkiekkoviihdettä heti ensimmäistä ottelusta alkaen. Paikallisvastustaja Rangersissa pitkään pelannut Artjom Anisimov vei alivoimalla Chicago Blackhawksin johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Islanders-kapteeni John Tavares huudatti kotiyleisöä ensimmäisen kerran toisen erän alussa 1−1-tasoitusmaalillaan.

Kesällä virkavallan kanssa vaikeuksiin joutunut Patrick Kane vei Blackhawksin toisessa erässä 2−1-johtoon, mutta veteraanipuolustaja Marek Zidlicky tasasi puntit heti kolmannen erän alkumetreillä. Brooklyniin löytäneet fanit saivat kuitenkin pettyä, sillä Kanen illan toinen osuma jatkoajalla siivitti Chicagon voittoon.

NEW JERSEY - WINNIPEG 1-3
COLUMBUS - NY RANGERS 2-4
DETROIT - TORONTO 4-0
NY ISLANDERS - CHICAGO JA. 2-3