Pronssille tilaa Lahden kaapissa

LIIGA / Haastattelu
Jokereiden ailahteleva kausi sai keskiviikkona juhlallisen päätöksen, kun helsinkiläisryhmä nappasi lopulta himmeimmät mitalit Bluesin kustannuksella. Ottelussa pirteästi esiintynyt Janne Lahti olikin pelin jälkeen tyytyväisellä päällä. Pronssi maistui vaikean kauden jälkeen.

Ailahteleva kausi sai lopulta iloisen lopun. Blues kaatui Jokereiden käsittelyssä vasta toisessa jatkoerässä. Illan pirteimpiin kuulunut ja Jokereiden kolmannen maalin iskenyt Janne Lahti myönsi pronssin maistuneen.

– Näin jälkikäteen oli ihan oikea ratkaisu, ettei pelattu heti sen valtaisan ketutuksen jälkeen. Parempi oli, että ehdittiin harjoitella välissä hieman ja hakea motivaatiota tähän iltaan. Nyt löytyi vielä halua voittaa tämä peli, Jokerit-hyökkääjä kertaili viikon taukoa ennen peliä.

Suomi on yksi harvoja kiekkomaita, missä pelataan ylipäätänsä pronssipelejä. Lahti ei suoraan halunnut ottaa kantaa otteluun tarpeellisuuteen. Motivaatio löytyi laiturin mukaan kuitenkin melko helposti.

– Vähän levättiin ja treenattiin. Ei auttanut kuin pohtia, halutaanko vielä voittaa jotain, hyökkääjä totesi valmistautumista kauden päätöspeliin.

Kun tavoite on mestaruus, eivät himmeimmät mitalit hirveästi lohduta. Viime kauden maalipörssin voittanut Lahti kertasi kauden olleen myös henkilökohtaisesti pettymys.

– Ei hirveästi miellytä tulos. Sekä alussa että lopussa ei saatu parastamme irti. Jokin siitä touhusta tällä kaudella vain puuttui, sillä ei saatu pidettyä tasoamme päivästä toiseen riittävällä tasolla, kaudella tehot 18+12 iskenyt hyökkääjä pohti.


Janne Lahti kertoi pronssin lämmittäneen vaikean kauden päätteeksi.
Jussi Kivimäki

Voittoisasti kesälaitumille

Ensi kaudeksi kovasti KHL:ään ja Kazakstanin puolelle huhuttu Lahti ei halunnut vielä millään tavoin kommentoida tulevan kauden haasteita. Mies kuitenkin kertasi pronssin maistuvan. Edes kolmen maalin johtoaseman kolmannessa erässä menettäminen ei huolettanut miestä. Lahden mukaan Jokerit lähtikin jatkoeriin luottavaisin mielin.

– Yksi maali tarvitsi tehdä. Puhtaasti sillä ajatuksella lähdettiin jatkoille. Jos omissa olisi soinut, niin paska fiilishän siitä olisi jäänyt. Varmasti ainakin ensimmäinen lomaviikon fiilikset olisivat menneet siinä. Kyllähän tämä voitto ainakin vähän paikkaa sitä pettymystä, mikä jäi välieristä.

– Pronssi on aika paljon parempi kuin pudota puolivälierissä. Myös ero neljänteen sijaan on valtava. Kerho-vuosilta on kokemusta kummastakin, joten voi sanoa tämän olevan ihan eri fiilis kuin turpasaunan jälkeen, hyökkääjä maisteli lopuksi jo laukun puolelle kaulalta siirtynyttä mitalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle