Tuppurainen: ”En mää tiedä mitä ne hommas”

LIIGA / Haastattelu
JYPin tiistaisankareihin lukeutui Jani Tuppurainen kahdella täysosumallaan. Ensimmäinen maali syntyi Harri Pesosen kanssa 2–1-hyökkäyksestä, toinen vahvalla yksilösuorituksella. Tuppurainen oli syystäkin tyytyväinen tiistai-illan pimetessä.

– Pystyttiin pelaamaan kovaa neljällä kentällä ja vaihtorytmi pysyi hyvänä. Vaihdot eivät venyneet ja liike pysyi yllä koko pelin ajan, Jani Tuppurainen veti pika-analyysin.

Tuppurainen vastasi kotijoukkueen 3–0- ja 5–1-maaleista. Ensimmäisessä hän pääsi Pesosen kanssa 2–1-hyökkäykseen ja Pesosen syötettyä ujuttamaan kiekon Niko Hovisen taakse.

Jälkimmäisessä Tuppurainen sai Eric Perrinin syötön ylivoimassa päätyyn. Päädystä hän lähti kurkkimaan maalin kulmalle mahdollisia maalintekopaikkoja, ja kun väylää yllättäen tuntuikin löytyä, hän sivalsi kiekon aivan takatolpan juureen.

– Kaveri on ottanut takatolppasyöttöjä siihen malliin pois, että lähdin kokeilemaan itse. Tilaa oli ja sinne meni. Ja olihan ”Ekin”[Perrin] syöttö aika hyvä, Tuppurainen ei unohtanut kiittää ketjukaveriaan.

– Maalin läheltähän näissä peleissä maaleja tehdään.


Jani Tuppurainen tuuletti tiistaina kahdesti.

Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa puhututtanut tuomarilinja ja -toiminta sai Tuppuraiselta olankohautuksen.

– Vähän liikaa jäähyjä tuli yleensäkin koko ottelussa. Viis-vitosta on paljon helpompi pelata, joten ei siellä turhia tarvitsisi vihellellä.

– Jäähyjä tuntui tulevan helposti; keskialueen taklauksestakin, joka oli aivan selkeä lonkkataklaus. Mutta ei se ilkeäksi mennyt missään vaiheessa, normaalia playoffpeliä.

Kun Pelicans ottelun edetessä kuumeni, JYP onnistui pitämään päänsä viileänä. Pelicansin Ilkka Pikkarainen kuumensi itsensä suihkuun viilenemään ja Jyri Marttinen puhui itselleen kympin. Eikä tilanteiden jälkeisiltä nokkapokiltakaan vältytty.

– En mää tiedä mitä ne siellä hommas. Me keskityttiin sillä aikaa pelaamaan, Tuppurainen sanoi ja vinkkasi loppulukemiin 6–2.

» Lähetä palautetta toimitukselle