Marttinen: ”Ei oltu ihan fiksuja”

LIIGA / Haastattelu
Tiistain finaaliottelu näytti taas sen, kuinka pienestä asiat voivat olla kiinni. Yksi JYP-voiton avaimista oli se, että isäntäjoukkueen pinna kesti siinä vaiheessa, kun Pelicans-pelaajilla alkoi keittää.

Pelicansin Jyri Marttinen oli tiistain pelin jälkeen mietteliäs mies. Takaraivossa korpesi toisen erän lopun 2+10-minuuttinen. Kakkonen tuli turhasta poikittaisesta pelitilanteen ulkopuolella, päälle kymppi tuomari Hannu Henrikssonille avautumisesta.

Vaikka pelin päättymisestä oli jo vartti, sanavalmiina puolustajana Marttisen olisi tehnyt mieli avautua vielä vähän lisääkin. Hänestä näki, että vain kiemurrellen hän sai pidettyä enemmän avautumiset mahansa perukoilla.

– Tunteikas peli oli, joo... Meidän pitää vaan kylmentää pää.

– Tyhmä olin siinä tilanteessa itsekin. Ei sillä ole väliä, että mitä purnasin. No, katsokaa videolta, mihin mulla meni hermo.

– Karmeaa istua jäähyllä, kun pitäisi alkaa kehittää takaa-ajoa, hän tuskaili.


Jyri Marttinen ja muut pelikaanit hölmöilivät voiton JYPille.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Tiistain finaalissa jaettiin yhteensä 60 minuuttia jäähyä, näistä 46 Pelicansille. Mukaan laskettiin Marttisen kymppi ja Ilkka Pikkaraisen pelirangaistus käytöksestä.

Myös otteluvalvojan pelin jälkeen mainitsemat viheltämättä jätetty Pelicans-kakkonen ja väärin vihelletty JYP-kakkonen olisivat kärjistäneet jäähymääriä. Lukemat kertovat sen, että Pelicansin pinna ei tänään kestänyt finaalien vaatimalla tavalla.

Marttinen ei lähtenyt erittelemään, missä mentiin metsään.

– Koskaan ei pidä sanoa, että en kommentoi, mutta en ota kantaa illan tuomarilinjaan. Kenenkään selkien taakse ei pidä mennä.

– Se, miksi tiistain ottelu oli kuin maanantain peilikuva, johtui vain siitä, että meidän liike oli jäänyt jonnekin eikä pystytty tarvittavaan kiekkokontrolliin. Ei oltu joka hetki ihan fiksuja.

– Mutta nyt pitää nollata tämä. Finaalit ovat vasta seitsemästä poikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle