Hovinen illan ykkösnimi

LIIGA / Haastattelu
Niko Hovinen teki loistokkaan paluun Pelicans-maalille finaalien ensimmäisessä ottelussa. Isokokoinen koppari napsi kiekkoja kiinni tyynenrauhallisesti ja tuskastutti JYP-hyökkääjät. Hovinen osoitti, että hänessä on potentiaalia finaalisarjan MVP:ksi.

Loukkaantumisista koko playoffien ajan kärsinyt helsinkiläislähtöinen Niko Hovinen nollasi JYPin maanantaina 37 torjunnallaan. Jättikokoinen veskari ei ollut missään vaiheessa isossa hädässä maalillaan, vaan mies sai torjua rauhassa hurrikaanipaitojen maalintekoyritykset.

– Tänään näki suurimmilta osin kaikki kiekot, ja pakitkin heittivät irtokiekkoja pois. Pakkien tekemä työ helpotti minun hommiani tänään paljon, kehui rauhallisen tyytyväinen Hovinen joukkuetovereidensa otteita.

– Tulee tsempattua itsekin paljon enemmän, kun näkee, että puolustajat pistävät kroppaa likoon. Heillä ei kuitenkaan ole edes maalivahdin suojia, niin saattaa kirpaista nuo kiekkojenosumat.

JYP ajoi kovaa Hovisen maalia kohti useaan otteeseen ja välillä miestäkin lensi ryminällä päälle, mutta Hovinen suhtautui tähän tyypillisen tyynesti ja keskittyi vain omiin torjuntatöihinsä.

– Nuo kovat ajot maalille kuuluvat näihin playoffeihin, ei siinä mitään, totesi mies itse.


Hovinen nollasi JYPin

Täydessä iskussa taas

Illan ottelussa Hovinen näytti olevan sataprosenttisessa pelikunnossa. Aiemmin vihoitellut lonkka ei haitannut yhtään menoa finaalisarjan avauksessa, ja Hovisen olemuksesta näki selvästi, että mies nautti pelaamisesta.

Tähtiveskarilla ei jäänyt hänen omien sanojensa mukaan mitään hampaankoloon, vaikka hän joutuikin seuraamaan yhtä erää vaille koko semifinaalisarjan katsomosta käsin.

– Ei se ollut tuskallista katsella katsomosta pelejä. Silloin se olisi tuntunut pahalta, jos joukkue olisi pelannut huonosti ja hävinnyt, mutta jätkät pelasivat hienosti ja Joonas [Kuusela] oli mahtava.

Pussinokat matkaavat pikaisesti Jyväskylään, sillä finaalisarja jatkuu heti huomenna. Hovinen vakuuttaa, että se kaikista tärkein asia on kunnossa tällä hetkellä.

– Nyt on kiva pelata taas, toteaa peli-iloa säteilevä Hovinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle