Mielipide

Jatkoerissä voittamattomat – Blues teki taas historiaa

LIIGA / Kolumni
Espoo Blues teki taas historiaa. Se otti seitsemännen perättäisen voittonsa jatkoille venyneessä playoffs-ottelussa.

Oulu, kevät 2009. Kuudes välierä Kärpät–Blues. Blues on viimeisessä erässä menettänyt 3-1-johtoasemansa. Peli venyy jatkoille. Blues saa heti alussa kahden miehen ylivoiman, mutta yritykset ovat toivottomia. Oululaiset saavat viisi miestä jalkeille ja pian väistämätön tapahtuu: Juhamatti Aaltonen laukoo Kärpät finaaliin. Mikko Koskinen lamaantuu voitto-osumasta täysin ja jää pötköttämään jäähän.

Kakkoseksi runkosarjassa sijoittunut Blues oli tuolloin heikko otteluiden lopussa menettäen useasti otteensa voittoihin.

Sen jälkeen Blues on profiloitunut kevään joukkueeksi, eikä syyttä. Se on voittanut seitsemästi putkeen jatkoerään menneen pelin. Seitsemästi. Se on uusi SM-liigaennätys. Ässät (1979–1984) ja Kärpät (2004–2006) ovat voittaneet kuudesti perättäin.

Tänä keväänä voittoja on kolme. Pudotuspeliavaus Lukkoa vastaan (1-0, maalintekijä Tommi Huhtala, aika 68.28), kuudes puolivälierä KalPaa vastaan (4-3, Oskari Korpikari, 65.16) ja nyt kolmas välierä.

– En osaa yksittäistä syytä sanoa. Periaate on ollut, että lähdetään pelaamaan eikä odottelemaan. Sitkeyttä, luonnetta ja voittamisen halua on ollut, ja sitä kautta on luonnollisesti tullut jatkoaikavoittojakin, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Oulussa Blues voitti viime keväänä kahdesti, 2010 kerran jatkoajalla. Viime kevään puolivälierät alkoivat Stefan Öhmanin ratkaistua yllätysvoiton Bluesille ajassa 74.36.

Lisävoittojen raapiminen on Bluesille vaikea tehtävä. Ajokoirassa näkyy väsymyksen merkkejä. Maalineduspeli parantui lauantaina, mutta Pelicansin isokokoiset hyökkääjät tekevät sota-alueella helposti tuhojaan. Varsinkin kun Bluesin isot puolustajat Korpikari ja Jani Hakanpää ovat sivussa.

Pelicans on selvä suosikki, mutta sanoille "yllätys" ja "ennätys" saattaa vielä löytyä käyttöä.

Välieriä jatketaan maanantaina Espoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle