Yksilövirheet kostautuivat – Lupaschuk kantona kaskessa

LIIGA / Haastattelu
Tiukoissa pudotuspeliotteluissa yksittäiset virheet ratkaisevat usein otteluita. Jokerit sai kokea tämän tapahtuvan jo toisen kerran JYP-sarjassa. Puolustaja Ross Lupaschuk auttoi illan ottelussa enemmän vastustajaa kuin omiaan.

Tuttu kaava jatkui torstaina Jokerien ja JYPin välisessä toisessa välierässä. Jokerit hallitsi ottelua, mutta JYP iski helsinkiläisten virheistä tehokkaasti. Ottelu ratkesi käytännössä kolmeen yksittäiseen virheeseen, joista näkyvin oli Ross Lupaschukin harhasyöttö toisessa erässä.

Kanadalainen rauhoitti peliä maalin takana ja lähti levittämään peliä pakkiparilleen Josef Boumediennelle. Syöttö oli kuitenkin auttamatta liian hiljainen, ja Filip Riska pääsi kiekkoon väliin. Kun molemmat pakit olivat maaliviivan alapuolella, jäi Tuomas Pihlman aivan yksin Eero Kilpeläisen nenän eteen. Entinen jokeripelaaja ei paikasta erehtynyt vaan veivasi kiekon rystyltä maaliin.


Ei Lupaa hyvää.
Jussi Kivimäki

Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund oli ottelun jälkeen varsin suorasanainen.

– Kyllä me tehtiin tänään yksittäisiä virheitä liikaa. Ehkä noin montaa virhettä se ei vaan kestä. Virheitä tulee liikaa ja ehkä tänään "Lupille" [Lupaschukille] tuli niitä aika näkyvästi.

Lupaschuk aloitti ottelun hyvin ja ensimmäisestä erästä kanadalainen ansaitsi puhtaat paperit. Avaukset osuivat kaverien lapaan ja kaksinkamppailut kääntyivät puolustajan voitoksi.

Toisessa erässä helvetti pääsi kuitenkin irti.

Ensimmäisen erän helpot ja yksinkertaiset avaussyötöt vaihtuivat kovan paineen alla järjettömiin roiskaisuihin ja Lupaschuk yritti omakätisesti tarjoilla vastustajalle maalipaikkoja. Lopulta hän siinä onnistuikin, kun Riska pääsi lepsuun syöttöön väliin.

Westerlund ei jäänyt toimettomaksi, vaan teki ainoan oikean ratkaisun ja passitti joukkueensa heikoimman lenkin vilttiin. Kolmannen erän Lupaschuk sai seurata vaihtopenkin päästä.

– No se on harkinnassa, miten jatketaan. Loukkaantumisesta ei kuitenkaan ole kyse, Westerlund sanaili penkkikomennuksesta kysyttäessä.

Lupaschuk ei kuitenkaan ollut illan ainoa tunaroitsija, vaan koko jokeripuolustus oli paikoin helisemässä hurrikaaniprässin edessä. Oikeastaan vain Jeremy Dehner ansaitsi illastaan puhtaat paperit.

– JYP tulee voimakkaasti päälle. He paineistavat paljon ja ehkä vähän nopeammin kuin mitä edellisessä sarjassa. Meidän hyökkäyspeli on vähän uuden testin edessä näissä peleissä, analysoi Westerlund JYPin karvauspeliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle