Voittomaalin tehnyt Pesonen kehui JYPin ja tuomarit

LIIGA / Haastattelu
JYP haki lauantaina Porista toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Vierasjoukkueen 2-0-osuman iski tuore mies, sillä verkkoa heiluttaneen Harri Pesosen ensimmäinen neljännesfinaaliottelu päättyi torstaina ulosajoon jo avauserässä.

Ässien ja JYPin toinen puolivälieräkamppailu tarjosi tiukan ja tasaisen taiston, jossa vierasjoukkue JYP oli hienokseltaan kuskin paikalla. Jyväskyläläisten osumista vastasivat tutut miehet, Sami Vatanen ja Harri Pesonen.

– On se vaan myönnettävä, että onnellakin on näissä peleissä merkitystä. Kyllä me mielestäni silti voiton ansaitsimme, tuumi tyytyväinen Pesonen lauantain Ässät-kamppailun jälkeen.

– Pieniin asioihin nämä lopulta ratkeavat. Nytkin siinä oli Joel Armialla ihan huippupaikka lopussa laittaa peli tasoihin, mutta hän veti tällä kertaa muikkuverkkoihin.

Pudotuspelisarjassa vaaditaan aina kestävyyttä ja energiaa. Pesonen ehti aistia playoff-tunnelmaa torstaina Jyväskylässä ainoastaan seitsemisen minuuttia ennen joutumistaan suihkun puolelle.

– En tosiaan kerinnyt mennä ihan puhki siinä ensimmäisessä ottelussa. Virtaa tuntui riittävän kovasti. Oli hienoa saada kokonainen peli alle, sillä playoff-sarjan alku on aina tavallaan vastustajaan tutustumista. Nyt on tutustuttu, joten jatkossa peli kulkee vielä paremmin, Pesonen naurahti.

Ässät joutui kuluttamaan voimiaan alivoimapelaamiseen JYPiä enemmän. Isännät saivat kärsiä seitsemän kaksiminuuttista, kun taas vieraat selvisivät kolmella vihellyksellä.

– Tuomareille lähettäisin sellaisia terveisiä, että nyt oli erinomainen linja. Jos vihellyksen jälkeen syntyi joku kahakka, sitten siellä lyötiin vähän aikaa ja lähdettiin helvettiin. Näistä ei vihelletty jäähyjä, se on hyvä asia. Silloin pelissä on oikeanlaista kovuutta ja intensiteetti säilyy kaikille mieleisenä.

Sarja jatkuu maanantaina, jolloin Ässät on Jyväskylässä käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli porilaiset mielivät yhä välieräpaikkaa havitella. Itseluottamusta huokuva laitahyökkääjä ei suostu menemään asioiden edelle, mutta tiedostaa tilanteen selvästi.

– Eihän se ole kuin yksi hemmetin voitto, niin Ässät on taas täysillä mukana. On toki selvää, että heidän pitää maanantaina voittaa, jos aikovat vielä tässä sarjassa ilkkua. Minulla on silti kova luotto meihin. Koko joukkue uhrautuu jatkuvasti yhteisen hyvän puolesta ja alivoimajätkämme taistelevat huikeasti. Ne ovat isoja juttuja, Pesonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle