Tuppurainen ennustaa tiukkaa sarjaa

LIIGA / Haastattelu
JYPin Jani Tuppuraisen jalka liikkui rivakkaan tahtiin heti ensimmäisessä ottelussa. Siitä osoituksena hän teki joukkueensa kolmannen osuman. Kamppailun pystypaineihin ja tuomaritoimintaan laituri suhtautui tyyneydellä.

Pudotuspelit ovat todellakin oma maailmansa, se tuli todistettua jälleen kerran myös Jyväskylässä. Runkosarjan nihkeydestä ei ollut tietoakaan, kun kaksi rymistelevää ja hyväliikkeistä joukkuetta iskivät vastakkain. Myös Jani Tuppurainen nautti silmin nähden pelaamisesta.

– Hieno fiilis! Tosi hyvin oli kotiyleisö mukana kannustamassa ja saatiin räväkkä alku tähän sarjaan. Molempien joukkueiden tunnetaso oli korkealla ja molemmat halusivat voittaa.


Jani Tuppurainen onnistui heti avausottelussa.

Harri Pesosen saama viisiminuuttinen ottelun avauserässä olisi voinut muodostua JYPille kohtalokkaaksi, mutta tällä kertaa joukkue selvisi takaiskuitta. Tuomiosta keskustellaan vielä varmasti paljon, eikä tuomariratkaisu tyydyttänyt Tuppuraistakaan.

– Kaikki paikalla olivat näkivät, ettei se mikään laitataklaus ollut ainakaan. Siinä Ville Uusitalo oli kaatumassa, kun "Pessi" [Harri Pesonen] vähän tönäisi sitä. Noitahan tulee jokaisessa pelissä vaikka kuinka paljon. No, se oli tuomarin näkemys siitä kulmasta, josta hän tilanteen näki. Väärinhän se meni, mutta eipä auttanut murehtia. Taisteltiin joukkueen kanssa tilanne suoraksi, Muhoksen mies totesi.

JYPin pakkaa jouduttiin rustaamaan uusiksi Pesosen ulosajon myötä. Maaliahneen laiturin puuttuminen ei kuitenkaan näkynyt ainakaan dramaattisesti.

– Pyrittiin pelaamaan kolmella täydellä kentällä, ja yksi laituri kävi aina vuorollaan Virtasen Jonnen kentässä tuuraamassa. Ihan hyvin onnistuttiin, eikä tuntunut ollenkaan, että siinä olisi mennyt puhki, Tuppurainen kertasi.

Tuppurainen pääsi maalin makuun ottelun päätöserässä, kun sitä ennen Ässät oli päässyt kaventamaan lukemiksi 2-1. Viimeistään tuon osuman jälkeen jyväskyläläisyleisö huokaisi helpotuksesta.

– Pääsin hyvällä vauhdilla omasta päästä lähtemään. Pienen käyttösyötön jälkeen onnistuin itse vielä ajamaan maalille. Se meni sillä tavalla, kuten olemme treenanneetkin. Tuli hyvä syöttö luukulle, niin mikäs siinä sitten, maalintekijä kertasi.

Joukkueiden otteista näki, että kotiläksyt oli tehty tarkkaan. Scouttaukset osoittautuivat oikeaan osuneiksi puolin ja toisin. Tuppuraisen mukaan ensimmäinen peli on kaikesta huolimatta aina pienoinen arvoitus, mutta nyt vastustajan hienouksia päästään vielä analysoimaan tarkemmin yhden pelatun kamppailun jälkeen.

Lopun jäähysumaan laiturilla oli oma viileä suhtautumistapansa.

– Ei kai tämä mitenkään erityisen kuuma sarja ole. Näitä nyt sattuu, kun välillä otetaan miehestä mittaa. Kai siellä nyt taidettiin jotain painiakin.

– Hyvällä mielellä jatketaan. Varmasti on tunnelma korkealla Porissa, joten mukava tämmöisiä pelejä on pelata. Tiukkoja vääntöjä tulee olemaan, Tuppurainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle