Mielipide

Kahden metrin arvoitus

LIIGA / Kolumni
KalPa sai pelinsä toimimaan kevättalven notkahduksen jälkeen. Yksi suuri kysymysmerkki kuitenkin jäi. Tarkalleen ottaen kysymysmerkki on 201 senttimetrin pituinen.

Kuopion KalPa ylsi seurahistoriansa ensimmäiseen runkosarjan voittoon. Saavutus jää historiankirjoihin, mutta pudotuspeleissä perussarjan meriitit eivät enää paina. Savolaisten haaveena siintää mestaruus, eikä kynttilää pidetä vakan alla. Myös KalPan pelaaminen on parhaimmillaan mestarikandidaatille sopivaa.

Siis parhaimmillaan.

KalPan peli- ja liikenopeus on liigan parasta. Joukkue on kyennyt kerta toisensa jälkeen kontrolloimaan pelitapahtumia vahvan luistelun ja pitkien syöttöketjujen kautta. Kokonaisuudessaan savolaisten pelitavasta ei kannata murhetta kantaa. Joukkue joko elää tai kuolee nykyisen identiteettinsä kautta.

Yhdestä asiasta Savossa voidaan olla hieman huolissaan. Maalivahtipelistä.

Käytännössä se kulminoituu Mikko Koskiseen, jonka syystalven huikeat otteet vaihtuivat tammi- helmikuun totaaliseen romahdukseen. Tuosta syvästä kuopasta espoolaiskasvatti on taistellut itsensä jälleen liigavahdin näköiseksi, mutta vakuuttavaa veräjänvartijan työskentely ei ole ollut.


Koskiselta vaaditaan onnistumista.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Viime peleissä taakse on mennyt luvattoman helppoja osumia ja irtokiekkoja on tullut runsaasti. Toki mukaan on mahtunut muutamia hyviäkin torjuntoja, mutta tasaisuus on se, mitä KalPa tällä hetkellä Koskiselta tarvitsee. Kenttäpelaajien täytyy voida luottaa siihen, että joukkueen tärkein lenkki tekee hommansa hyvin.

Jos pelaajilla ei ole täyttä luottoa maalivahtiinsa, voi se pahimmillaan horjuttaa koko joukkueen pelitapaa. Rohkeus pelata kärsii ja epävarmuus jyskyttää jatkuvasti alitajunnassa. On karmeaa pelata, jos jokaisen vastustajan vedon kohdalla täytyy olla varpaillaan.

Tuomion aika ei tosin ole nyt, sillä ainoatakaan oikeaa pudotuspeliottelua ei ole vielä pelattu. Koskinen oli lyhyen KalPa-uran alussa lähes ohittamaton ja jos kahden metrin mies yltää parhaalle tasolle, voi Kuopiossa koittaa pitkä kevät. Se on kuitenkin varma, että ilman loistavaa maalivahtipeliä mitaleista Kuopiossa on turha haaveilla. ”Ihan hyvä” ei riitä.

Paineita on, kestääkö Koskinen?




Kirjoittaja on Jatkoajan Kuopion-toimituksen vakiojäsen.

» Lähetä palautetta toimitukselle