Jokela löytämässä virettään oikeaan aikaan

LIIGA / Haastattelu
Kuusi viikkoa pudotuspelien kynnyksellä huilaamaan joutunut Mikko Jokela on valmiina kevään tosipeleihin. Jokerit-sarjasta kokenut puolustaja odottaa tasaista ja fyysistä vääntöä.

Raumalla taklaustilanteessa tammikuun lopulla pahasti jalkansa vääntänyt Mikko Jokela on tehnyt paluun maukkaaseen paikkaan. Muutaman pelin ennen pudotuspelejä pelaamaan ehtinyt isokokoinen puolustaja kertoikin jo odottavansa innolla kevään pelejä.

– Alkaa olla jo odottavat tunnelmat. Viikon olen nyt enemmän ja vähemmän pyöriskellyt, odottanut vain sitä ensimmäistä matsia. Into piukassa mennään.

– Kuusi viikkoa siinä meni, että saatiin paikat kuntoon, mikä on tärkein asia. Hyvään saumaan tuli paluu, nyt saatiin muutama tärkeä peli alle ennen pudotuspelejä. Etteivät hyppää pelit ihan silmille, puolustaja kommentoi.

Paluu tuotti aluksi vaikeuksia liikkeen ja temmon kannalta, mutta myös oma vire on alkanut hiljalleen löytyä. Jokela kiitteli hyvää joukkuepeliä, joka on mahdollistanut pehmeän laskun takaisin kaukaloihin.

– Joukkue on pelannut hyvin ja kuuden viikon aikana pelaaminen on mennyt todella paljon eteenpäin. Oli kyllä siinä mielessä helppo hypätä mukaan, kun ei tarvinnut kuin keskittyä omaan tekemiseen ja oman pelin kanssa työskentelemiseen.


Mikko Jokela tuo kokemusta ja johtajuutta HIFK:n puolustukseen.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Tiukkaa taistoa

HIFK:n lähtö kauteen oli tuskaisan vaikea. Käynnistysvaikeuksien jälkeen joukkue löysi kuitenkin peliään enemmän ja enemmän. Vahva runkosarjan lopetus onkin Jokelan mukaan yksi osoitus joukkueen henkisestä kasvusta.

– Alkukausi ei ollut meillä helppo. On tehty sen suhteen ihan älyttömästi töitä, jotta on saatu peli tähän kuosiin. Tiedetään nyt, miten pystytään pelaamaan, kun kaikki ovat samalla sivulla. Meillä on myös huonoja kokemuksia siitä, miten on pelattu, joten on kyllä kasvettu tähän jo sen johdosta.

Jo puolivälierissä on luvassa melkoista kiekkohuumaa Helsingissä, kun HIFK ja Jokerit iskevät viime vuoden tapaan yhteen. Myös Jokereissa pelannut Jokela odottaa kuumaa ja tasaista sarjaa.

– Tasaista ja kovaa peliä tulossa. Molemmat joukkueet pelaavat aktiivista kiekkoa ja pyrkivät pelaamaan, joten varmasti tullaan pelaamaan tiukka sarja.

Sekä viime keväänä että joukkueiden tämän kauden runkosarjan peleissä on sattunut ja tapahtunut. 45 ottelussa tehot 4+8 iskenyt puolustaja näkee hallitsevan mestarin vahvuudet ennen kaikkea rintaman laajuudessa. Myös fyysinen osasto on puolustajan mukaan kunnossa kuumaa sarjaa silmällä pitäen.

– Pystytään rullaamaan laajalla rintamalla, minkä uskon olevan meidän etumme. Leveä materiaali on runkosarjan viimeisten kierrostenkin perusteella se vahvuus.

– Taklauksia ja fyysistä peliä nähdään varmasti jonkin verran enemmän. En tiedä, onko se meidän vahvuutemme, mutta emme ainakaan kaartele pois. Pelataan tilanteet aina loppuun asti. Kyllä niissäkin pärjätään, 70 minuuttia jäähyaitiossa tällä kaudella istunut Jokela kertasi.

Jännitys kasvaa torstaita silmällä pitäen

Torstaina ensimmäisen kerran putoava aloituskiekko on puolustajan mukaan näkynyt jo pukukopin tunnelmasta, joka on odottava avauskamppailua silmällä pitäen.

– Tällä hetkellä on hyvä ja keskittynyt ilmapiiri. Huomaa, että kaikkia vähän jännittää, mikä on normaalia. Enemmän olisin huolissani, jos tässä vaiheessa ei jännittäisi.
Tietty lataus on huomattavissa, nyt taistellaan kuitenkin siitä, mitä lähdettiin tavoittelemaan jo kauan aikaa sitten.

Ensimmäinen ottelu on jo tärkeä ja kyseinen kamppailu tulee ainakin jollain tasolla määrittelemään sitä, mille urille koko sarja lähtee. Jokela itse myönsi ottelun olevan melkoinen haaste myös HIFK-puolustukselle.

– Jokereilla on hyvät pelaajat ja hyökkääjät, joten kyllä se omat haasteensa tuo. Virheet korostuvat näissä peleissä, joten tarkka ja tasainen pelaaminen korostuu siinäkin mielessä, luottavainen puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle