Huml päättäväisenä kohti Pelicans-sarjaa

LIIGA / Haastattelu
Kärppien runkosarjan paras pistemies Ivan Huml on iloinen hyvin menneen kauden antimista, mutta keskittyminen on käännetty kohti tulevaa Pelicans-puolivälieräsarjaa. Huml on luottavainen ennen sarjan alkua, mutta henkilökohtaisessa pelaamisessa on kovasti parantamisen varaa.

Kesken viime kauden Kärppiin saapunut Ivan Huml nousi oululaisjoukkueessa todelliseksi tehopelaajaksi runkosarjan aikana. Alkukaudesta vaikeuksien kanssa kamppaillut Huml oli kovassa pisteputkessa tämän vuoden alkuvaiheiden aikana. Ykkösketjussa hyökännyt Huml iski tukun tärkeitä osumia oululaisryhmälle, joka kamppaili maalinteko-ongelmien kanssa runkosarjan alkupuoliskolla.

Kuluneen runkosarjan aikana Huml oli Kärppien paras pistemies ja koko sarjan pistepörssissä sijoitus oli 13. Huml onkin tyytyväinen henkilökohtaisesti hyvin menneeseen kauteensa.

− Olen iloinen, miten asiat kulkivat runkosarjassa ja kovasti kiitollinen siitä, että sain pelata kovassa ketjussa. Kauden alku ei mennyt niin hyvin kuin odotin, mutta sen jälkeen meni paremmin. Ne asiat ovat takana ja muutama päivä sitten meillä alkoi niin sanotusti uusi kausi, toteaa Huml, jonka mukaan kultakypärä on ainut todiste runkosarjan onnistumisista.

− Ei ole väliä, kuinka hyvin pelasin runkosarjassa, sillä se on historiaa nyt.

Huml aloitti kauden kakkossentterin tontilta, johon hänet oli aseteltu ennakkokaavailuissa. Joukkueen vaikeuksia sisältäneen alkukauden aikana Huml siirtyi kakkosketjun keskeltä ykkösketjun laitaan Jari Viuhkolan ja Juha-Pekka Haatajan vierelle. Siirto osoittautui varsin onnistuneeksi.

− Se auttoi paljon, ei mitään kysymysmerkkejä sen suhteen. Olin kiitollinen, että sain jo runkosarjassa pelata niin monta peliä "Pikun" [Viuhkola] ja "Haden" [Haataja] kanssa. Yhteistyömme on toiminut hyvin, toivottavasti pystymme jatkamaan samalla tavalla myös pudotuspelien puolella.

Tšekkihyökkääjä kehuukin vuolaasti nykyisiä ketjutovereitaan.

− He ovat hienoja ja hyviä pelaajia, on hauska pelata heidän kanssaan.

Kovassa nosteessa kauden puolivälissä ollut Huml laittoi nimensä papereihin ja tšekkihyökkääjä jatkaa Oulussa seuraavien kahden kauden ajan. Huml myöntääkin nauttivansa pelaamisesta Oulussa.

− Se on se suurin syy, miksi tein jatkosopimuksen tänne. Olen saanut pelata paljon, nautin täällä pelaamisesta ja SM-liiga sopii minulle hyvin, joten ratkaisu oli helppo minulle. Odotan innolla tulevia vuosia täällä.


Huml oli tehokkaalla päällä päästyään ykkösketjuun muun muassa maalitykki Juha-Pekka Haatajan vierelle.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

”Vaikea vastustaja Pelicansille”

Torstaina Humlilla ja Kärpillä vuorossa on pudotuspelien toinen kierros, jossa vastaan asettuu runkosarjan toiselle sijalle päätynyt Pelicans. Huml tietää vastustajan taidot, mutta luotto omaan joukkueeseen on kovalla tasolla.

− Tiedämme niiden muutamien pelien myötä, jotka pelasimme heitä vastaan runkosarjassa, millainen joukkue Pelicans on. He ovat hyvä joukkue ja osoittivat sen runkosarjassa olemalla toisella sijalla. Tiedämme, että meidän täytyy tehdä lujasti töitä tuossa sarjassa. Meillä on kuitenkin hyvä itseluottamus joukkueessa ja tulemme varmasti tekemään parhaamme.

− Uskon, että meillä on joukkue, joka pystyy pelaamaan hyvää jääkiekkoa ja olemaan vaikea vastustaja Pelicansille, Huml jatkoi päättäväisenä.

Kärppien pelilliset asiat olivat paremmassa kunnossa TPS-sarjassa runkosarjan loppuun verrattuna. Huml tietää pudotuspelien hengen: kaikkien osa-alueiden on toimittava, jotta menestyminen keväällä olisi mahdollista.

− Kehittymiselle ja eteenpäin menemiselle on tilaa kaikkialla. Pudotuspeleissä kyse on pienistä asioista. Jos haluat menestyä näissä peleissä, pitää kaiken toimia hyvin. Meillä on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa ja sen kanssa täytyy mennä eteenpäin. Ylivoimalla myös. Pudotuspeleissä pitää vain olla hyvä kaikessa menestymisen eteen. Meidän täytyy keskittyä kaikkeen, eikä siellä ole vain yhtä asiaa, johon pitää kääntää katseet.

− Nämä ovat pudotuspelit, nämä tulevat olemaan yhtä taistelua, Huml jatkoi.

Henkilökohtaisesti Huml vaatii itseltään parempia suorituksia Pelicansia vastaan kuin TPS-sarjassa mieheltä nähtiin.

− Jos haluan pärjätä näissä otteluissa, minun täytyy pelata paremmin kuin pelasin TPS:ää vastaan.

Runkosarjassa Kärpät ei päässyt aivan tavoitteeseensa, eli kuuden joukkoon. Humlin mukaan pudotuspelien alkaessa oululaisjoukkue aloitti niin sanotusti toisen kautensa.

− Runkosarjassa tavoite oli päästä kuuden joukkoon, mikä ei tapahtunut. Runkosarja on kuitenkin takana, olemme pudotuspeleissä ja kaikki aloittavat samasta lähtöruudusta. Katsotaan, mitä tapahtuu. Me tulemme antamaan kaikkemme ja pyrimme näyttämään kaikille, että meillä on hyvä joukkue.

Mestaruus onkin se ainut päätavoite Humlin kevään otteluissa. Tšekki on kovin luottavainen joukkueen kykyihin pudotuspeleissä.

− Olemme täällä voittamassa ja jos meillä ei olisi tavoitteita, ei olisi syytä olla pelaamassa täällä. Lähdemme voittamaan jokaisen pelaamamme ottelun. Meillä on joukkueessa hyvä itseluottamus ja todistimme runkosarjassa, että voimme voittaa kenet tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle