Kapteeni sarjavastuksesta: ”Pitää olla koko ajan tarkkana”

LIIGA / Haastattelu
Kärpät lähtee Villi kortti -kierrokselle kamppailemaan pääsystä pudotuspeleihin yhdessä TPS:n kanssa. Runkosarjassa voitot menivät selkeästi Kärppien puolelle, mutta kapteeni Ilkka Mikkolan mukaan turkulaisjoukkueen vaarallisuutta on turha aliarvioida.

Runkosarjassa Kärpät ja TPS kohtasivat keskinäisissä otteluissa viisi kertaa. Voitot menivät puhtaasti Kärppien hyväksi, mutta oululaisryhmän kapteeni Ilkka Mikkola ei halua lähteä vähättelemään turkulaisjoukkueen iskukykyä ja mahdollisuuksia.


Mikkola ei anna runkosarjan keskinäisten otteluiden hämätä tulevaa sarjaa ajatellessa.

− Pelit ovat osoittaneet sen, että siellä on hyvä luisteleva ja taitava joukkue omalla tavallaan. Pyrkii Virran systeemiä noudattamaan ja kontrolloimaan kiekkoa, Mikkola analysoi.

TPS on ollut ylivoimalla varsin tehokas, mikä on huomioitu myös Kärppien leirissä. Jäähyjen kanssa taistelleen oululaisryhmän on pysyttävä mahdollisimman hyvin pois jäähypenkiltä.

− Meillä on ollut välillä vaikeuksia ja olemme joutuneet ottamaan hirveän määrän jäähyjä. Se on yksi juttu, missä meidän pitää ehdottomasti parantaa. Pystytään pelaamaan viidellä heitä vastaan.

Mikkola pelasi aikoinaan kolmen kauden ajan tulevan vastuksen, TPS:n riveissä. Vastustajajoukkueessa on 33-vuotiaan puolustajan mukaan vaarallisia pelaajia, joiden kanssa saa olla hereillä vaihdosta toiseen.

− Kyllä siellä on Ville Vahalahden johdolla vaarallisia pelaajia. On Marko Anttilaa ja tšekkejä, jotka osaavat maaleja tehdä. Pitää olla koko ajan tarkkana heidän kanssa.

Kärppien leirissä valmistautuminen sarjaan aloitettiin torstaina, jolloin tulevaa vastustajaa käytiin läpi tallenteiden kautta.

− Kyllä me kävimme läpi tuossa ja katselimme pätkiä. Perusasioita, mihin meidän kannattaa reagoida ja mitä TPS:n suhteen pitää huolehtia.

Torstaina loppuneen runkosarjan jälkeen lauantain sarja-avaus tulee nopealla tahdilla päälle. Suurempia pelillisten asioiden hiomisia on turha alkaa tekemään päivien välissä.

− Ei, kyllä se tärkein asia on se oman pelin huolellisuus. Se, että kriittisillä alueilla pelaamme jämäkästi. Kovalla yrityksellä ja sitten sillä taidolla, mikä meillä on, pyrimme luomaan paljon maalipaikkoja. Maalit ratkaisevat.

Julkista peliteemaa Mikkolan mukaan ei ole vielä päätetty, mutta lauantaina pelin alkuhetket ovat kriittisiä.

− Totta kai me pyrimme lähtemään heti alussa aggressiivisesti, se on ihan selkeä. Ei olla lyöty lukkoon vielä mitään teemaa, minkä toisimme julki, eikä meidän tarvitsekaan tuoda. Kyllä me huomenna tulemme nälkäisenä ja heti aloituskiekosta lähtien haluamme ottaa johtajan paikan.

Lue myös:

Mikkola: ”Ei tiennyt kestääkö sydän tai kroppa”

Mikkola odottaa apuja loukkaantumistuvalta

» Lähetä palautetta toimitukselle