Mielipide

Haataja: ”Liian pitkälle ei voi miettiä”

LIIGA / Kolumni
Helsingin IFK on enää voiton päässä jääkiekon Suomen mestaruudesta. Kannua urallaan jo aiemminkin nostellut Juha-Pekka Haataja muistuttaa kuitenkin, ettei liian pitkälle kannata vielä miettiä. Yksi voitto on vielä otettavana.

Juha-Pekka Haataja oli yksi punapaitojen avainhahmoista lauantaina, kun helsinkiläiset menivät finaalisarjassa jo kolmen voiton karkumatkalle. Oululaislähtöinen teholaituri kirjautti tililleen kaksi maalia ja yhden maaliin johtaneen syötön. Haataja itse puhui kuitenkin mielummin joukkueen suorituksesta.

– Toisen maalin jälkeen tuli pieni repsahdus, mutta hienosti saatiin koottua oma peli taas kasaan kolmanteen erään. Iso sydän oli taas tänäänkin mukana.

HIFK on jyrännyt vakuuttavasti pudotuspeleissä. Lauantain voitto oli punapaidoille jo seitsemäs perättäinen varsinaisella peliajalla. Temppu, johon joukkue ei pystynyt runkosarjassa.

– Me ollaan pystytty pelaamaan aika rennosti. Sitä toitotettiin jo runkosarjassa, että turha jännittäminen on saatava pois, Haataja mietiskeli voittoisan vireen syitä.

Kun joukkue on enää voiton päässä mestaruudesta ja peli kulkee, voisi helposti kuvitella, että ajatus karkaisi väkisin jo mestaruuden voittamiseen. Haataja ei näe tätä kuitenkaan uhkakuvana.

– Meillä on kuitenkin kokenut joukkue tuolla. Ei siellä kukaan rupea mitään haaveilemaan. Meillä on se vahvuus, että ollaan pysytty hetkessä ihan pleijareiden ensimmäisestä pelistä lähtien. En usko, että se on meille mikään ongelma.


Kahden maalin Haataja palkittiin ottelun jälkeen.
Teemu Eirtovaara - teemu.eirtovaara@gmail.com

Helsinkiläisjoukkue on kasvanut ja hitsautunut kevään mittaan entistä tiiviimmäksi ryhmäksi. Haataja myöntääkin, että tiukoille mennyt Jokerit-sarja oli joukkueen itseluottamuksen ja yhteinäisyyden kannalta todella tärkeä.

– Me oltiin siinä sarjassa tosi tiukilla. Meillä oli jo ennen sitä tiivis joukkue, mutta kyllä se oli se viimeinen sysäys sille, Haataja sanoi viitaten joukkueen yhteen hitsautumiseen.

Maanantaina HIFK:lla ja Haatajalla on ensimmäinen tilaisuus voittaa Suomen mestaruus. Hyökkääjä tietää, ettei sarjan katkaiseminen ole ikinä helppoa. Sitä se ei ole myöskään maanantaina Espoossa.

– Heillä [Bluesilla] on silloin viimeinen sauma laittaa kaikki likoon. He tulevat varmasti kovempaa kuin vielä kertaakaan aiemmin.

HIFK ja Haataja ovat kuitenkin valmiina.

– Pitää keskittyä vain hetkeen, eikä miettiä yhtään pidemmälle. Se kuuluisa oma peli pitää löytää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös