Varakkaan taklaus kuumensi tunteita

LIIGA / Haastattelu
Bluesin kultakypärää kantava puolustaja Ville Varakas sai suihkukomennuksen toisessa finaaliottelussa. Puhtaannäköinen taklaus toisen erän alussa tiputti Siim Liivikin, mikä johti 5+20-minuuttiseen ryntäyksestä. Taklaus siirtyy SM-liigan kurinpitoryhmän käsiteltäväksi.

Ville Varakkaan voimakas taklaus Siim Liivikiin Bluesin puolustusalueella sai ensin aikaan raikuvat aplodit. Pian tuomarin käsi nousi jäähyn merkiksi, mistä seurasi kotijoukkueen kannattajien vihellyskonsertti.

Tapauksesta oli, totta kai, monia erilaisia näkemyksiä.

– Tietyllä tavalla se oli turhan suuri jäähy siitä tilanteesta. Mun mielestä, sanoi Blues-käskijä Petri Matikainen.

Kollega Kari Jalonen HIFK:sta piti ulosajoa oikeutettuna.

Varakkaan puolustajapari Jere Karalahti kävi kuumana heti tilanteen jälkeen, ja oli myös pelin jälkeen ärsyyntynyt tuomiosta sekä vallitsevasta rangaistuskäytännöstä.

– Kaikkihan sen näki, helvetin hieno taklaus, kuului Karalahden mielipide itse tilanteesta.

Myös Karalahti itse on kauden aikana tullut kahdesti ulosajetuksi taklaustilanteista.

– Tulee epävarma olo, että mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Panokset on kuitenkin niin kovat kuin vain voi olla. Yleisellä tasolla mä tätä meinaan, onhan toi nyt saatanan huono koko jääkiekolle, että hienoista taklauksista tulee viiden minuutin rangaistuksia.

– Me parannettiin paljon eilisestä ja tullaan parantamaan myös lauantaiksi, Karalahti totesi ottelusta.

Varakkaan pommin alle jääneen Liivikin ylähuulta jouduttiin tilanteen johdosta tikkaamaan. Muita vammoja ei tullut.

– Ei oikeestaan. Mutta kova isku se oli.

Hienon kevään IFK:n nelosketjussa pelannut Liivik ei osannut sanoa juuta eikä jaata taklauksen puhtaudesta.

– En osaa ottaa kantaa, kun en ole nähnyt sitä videolta. Huuleen osui, mutta tuli sen verran puun takaa etten osaa sanoa, mikä siihen osui. Mutta sellasia sattuu tässä pelissä.

Liivik oli taklauksen johdosta hetken sivussa pelistä, mutta palasi jäälle päätöserässä. Hyökkääjä kärsi avauserässä myös henkilökohtaisen kymmenminuuttisen saatuaan rangaistuksen selästä taklaamisesta, joten peliaika jäi vajaaseen neljään minuuttiin. Liivik oli kuitenkin luonnollisesti tyytyväinen peliin, sillä HIFK otti toisen kiinnityksensä Kanada-maljaan.

– Ihan hyvä peli meiltä. Fyysinen ja hyvä matsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle