Mielipide

Pienestä kiinni

LIIGA / Kolumni
HIFK:n ja Bluesin loppuottelu olisi yhtä hyvin voinut jäädä toteutumatta.

Kärppien ja Bluesin kolmas ”villi kortti” –kierroksen ottelu. Meneillään on jatkoaika ja voittaja etenee puolivälieriin. Kärppien maalitykki Petr Tenkrat pääsee puolittaiseen läpiajoon. Kova lyöntilaukaus. Se viuhuu niukasti ohi Bluesin maalin.

Mikäli se olisi uponnut maaliin, Bluesin tuhkimotarina ei olisi edes alkanut.

HIFK:n ja Jokerien kuudes kohtaaminen puolivälierissä. Jatkoaika. Jokerit on maalin päässä ottelusarjan voittamisesta. Jokerien vanha maalikuningas Jukka Hentunen on yksin läpi. Epäonnistuminen.

Mikäli Hentunen olisi tehnyt maalin, HIFK:n kausi olisi päättynyt puolivälieriin. Kari Jalosen aikakausi olisi saanut lannistavan lopun.

On kuitenkin todettava, että HIFK ja Blues kiistatta ansaitsivat paikkansa loppuotteluissa. Molemmat olivat selvästi vastustajaansa parempia välierissä. Ainoastaan puolivälierissä HIFK oli selkä seinää vasten, Blues ”villi kortti” –kierroksella. Sieltä ammennettiin voima, henkinen vahvuus. Rotkon reunalta kohti taivasta.

SM-liigan loppuottelut ovat viimeksi olleet paikalliskamppailu kaudella 1982–1983. Silloin HIFK voitti Suomen mestaruuden kaatamalla Jokerit viidennessä ottelussa. ”Pepe” Lehtosen rystyroiskaisu on ikuisesti kiekkokansan verkkokalvoilla.

Syntyykö kevään 2011 loppuotteluissa yhtä unohtumaton maali?

Kävi loppuotteluissa kuinka tahansa, ne muistetaan kauan, ainakin pääkaupunkiseudulla. HIFK on paperilla ehdoton ennakkosuosikki, mutta sillä ei ole merkitystä.

Ensimmäinen loppuottelu alkaa Helsingin jäähallissa keskiviikkona kello 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös