Mielipide

HIFK:n terävin kärki tylsyi Heinon ketjuun

LIIGA / Kolumni
Jokerit käytti ansiokkaasti peluutusoikeuttaan neljännessä puolivälierässä. HIFK:n pelätyn ykkösketjun yritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Henri Heinon johtaman kentällisen tiukkaan puolustukseen. Se melkein kantoi Jokerit voittoon. Melkein.

Ottelun alusta asti oli selvää, miten Jokerit käyttää hyödykseen kotijoukkueen peluutusoikeutta. Henri Heinon johtama kolmosketju toimi varsinaisella peliajalla päällystakkina Mikael Granlundin ykkösvitjalle, eikä HIFK:n vahvin ase päässyt ottelussa maalinteon makuun.

– Siitä ollaan lähdetty, Heino linjaa.

– Se on meidän homma hoitaa. Kyllä ollaan mun mielestä saatu ne pysymään poissa maalipaikoilta. Totta kai siellä on sen verran taitoa, että ne saa rummutettua tuolla päädyssä, mutta antaa pyöriä siellä kulmissa. Se ei haittaa yhtään. Pitäisi vain saada enemmän iskettyä vastahyökkäyksillä ja sinne päähän pyörittämään. Se on vähän uupunut vielä.

Heinon laidoilla pelaavat Tomi Mäki sekä Petteri Nokelainen, joten aivan kädetön ei Jokereiden ”puolustusketjukaan” ole. Tosiasiassa se pystyi usein lyömään paineen HIFK:n päätyyn.

– Kyllä apuja löytyy, täytyy vain saada lisää sitä [painetta]. Siellä on heikkoudet, sinne on iskettävä.


Peluutus näytteli tärkeää osaa.
Teemu Eirtovaara - teemu.eirtovaara@gmail.com

Jokereiden peluutus oli vakio koko varsinaisen peliajan, mutta Mäen loukkaannuttua kolmannessa erässä paletti meni uusiksi. Jatkoerässä selvää linjaa peluutuksen suhteen ei ollut, ja – kuinkas ollakaan – ratkaisumaali syntyi Jokereiden vaihtovirheen vuoksi.

Kotijoukkueen hyökkäyspeluuttamisesta vastaa valmentaja Tomi Lämsä, joka tuurasi Erkka Westerlundia ottelun jälkeen lehdistölle.

– Oli pakko vaihtaa peluutusta, selitti Lämsä.

– Meillä putosi pelaaja pois ja jouduttiin kaventamaan ja muuttamaan ketjuja. Eikä haluttu enää peluuttaa [samoilla ketjuilla]. Uskottiin siihen, että pystytään omalla pelillä peli kääntämään.

Usko ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka.

Tähän mennessä sarjan jokainen ottelu on ollut ”yhden maalin peli”, ja odotettavissa onkin tasainen loppuvääntö paikasta välierissä.

– Sarja jatkuu varmasti tasaisena, niin kuin tähänkin asti, ennusti Heino.

– Nyt on meidän vuoro ryövätä sieltä voitto. Kyllä meillä tänäänkin oli paikat siihen, niin kuin oli edellisessäkin pelissä. Täytyy vain tappaa se peli, kun on sen paikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös