Kuhta: ”Tämä on ainutkertaista”

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n laitahyökkääjä Kimmo Kuhta nousi keskiviikkona joukkueensa sankariksi, kun mies ratkaisi neljännen puolivälieräottelun jatkoajalla. Kuhdan voittomaali pysäytti areenan digitaalit aikaan 65.48.

Kimmo Kuhta on ollut jo useamman kauden ajan sellaisen pelaajan maineessa, joka loistaa runkosarjassa, mutta hyytyy kevään ratkaisupeleissä. 35-vuotias laituri näytti arvostelijoilleen pitkää nenää keskiviikkona, kun miehen viileä ratkaisu puolittaisesta läpiajosta ratkaisi ottelun vierasjoukkueelle. Kuhta oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväisellä mielellä.

– No, tietysti voittomaalin tekeminen on hieno juttu, ja hienoa, että saatiin tasoitettua sarja.

HIFK:lla on nyt allaan kaksi todellista taisteluvoittoa. Joukkueen pelillinen ilme on uhrautuvampi, ja koko joukkueen tekemisestä paistaa aito usko omaan päämäärään. Mikä oikein on muuttunut, Kimmo Kuhta?

– Kyllä nää on ollu tasaisia vääntöjä kaikki neljä peliä, en mä pysty sanomaan, mitä me ollaan tehty paremmin. Kovasti pitää uskoa, ja tehdä hommia, että voittoja tulee, Kuhta mietiskeli.

Itse ratkaisutilanteeseen Kuhdan ratkaisu oli jäätävä. Petteri Wirtasen namupassista nautiskelemaan päässyt hyökkääjä ehti kelailla mielessään, mitä hän lähtee yrittämään.

– Ensin ajattelin ampua räpyläpuolelle, se oli jonkin verran auki, mutta sitten alkoi tulla kaikennäköistä muutakin mieleen. Pieni vetoharhautus ja sain vähän länkejä auki. Tällä kertaa meni sisään ja hyvä näin, Kuhta muisteli ratkaisutilannetta.


Tästä paikasta Kuhta ratkaisi.
Teemu Eirtovaara - teemu.eirtovaara@gmail.com

Sankariksi nousseen miehen ajatuksissa peli oli muutenkin onnistunut punapaidoilta.

– Paikkoja on tullut ihan hyvin, joten siitä tietää, että on ainakin jotain tehty oikein. Jos tänään ei olis menny sisään, niin ehkä sit seuraavassa olis menny, ei niitä kannata sen tarkemmin miettiä.

HIFK:n ja Jokerien sarja on ollut todella hyvää viihdettä helsinkiläiselle kiekkokansalle. Otteluiden ratkaisut ovat venyneet aivan loppuhetkille.

– Molemmissa päissä hyvä maalivahtipeli, ja hyvä puolustus. Peli kestää kuusikymmentä minuuttia ja me ollaan jaksettu taistella aina loppuun asti. Pari kertaa se on palkittu.

Kiihkeä paikallissarja jatkuu perjantaina Helsingin jäähallissa.

– Kyllä varmasti kaikki nauttivat tällä hetkellä pelaamisesta, onhan tämä jollain tavalla ainutkertaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle