Peltonen: ”Kyllä mä olen helvetin tyytyväinen”

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n kapteeni Ville Peltonen oli maanantaina kolmannen puolivälierän hahmo. Joukkueeltaan väkevämpiä otteita toisen kamppailun jälkeen vaatinut kapteeni näytti itse esimerkkiä ja teki joukkueensa molemmat maalit.

Ottelun jälkeen median eteen marssi totinen mies. Ville Peltonen oli vain hetkeä aikaisemmin ratkaissut kolmannen puolivälierän HIFK:n eduksi, mutta 37-vuotiaan veteraanin kasvoilta sitä ei pystynyt lukemaan.

– Ollaan oltu päättäväisiä. Saatiin palkinto sille duunille, mitä ollaan tehty. Hyvä taistelu, Peltonen totesi kuuman ottelun jälkimainingeissa.

Helsingin paikallistaistelu elää nyt kuumimmillaan. Aiemmissa kamppailuissa HIFK on niin ikään taistellut, mutta palkinto on jäänyt odottamaan itseään. Nyt joukkueen kapteeni oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

– Heittäydyttiin vielä vähän enemmän kiekkojen eteen. Hyvää peliä meiltä.

Peltosen oma peli oli miehen kapasiteettin nähden yllättävän vaisu, mutta kapteenille ominaiseen tapaan Peltonen puhui koko joukkueen edusta.

– Kyllä mä olen helvetin tyytyväinen, että tämä peli voitettiin.


Peltosen päättäväisyys tarttui koko joukkueeseen.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Peltonen itse vaati toisen ottelun jälkeen joukkueeltaan röyhkeämpää otetta, ja antoi siitä nyt konkreettisen esimerkin. Peltosen molemmat maalit syntyivät maalin edestä.

– Saatiin kaksi maalia siitä [maalin edestä] ja monta muutakin hyvää tilannetta. Se viimeinen jäähykin tuli siitä maalinedustalta. Lisää vaan samaan suuntaan.

Ottelun loppu kuumeni. Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund ei sulattanut Peltosen viimeistä maalia ja tulistui ottelun tuomareille siinä määrin, että aikainen suihkukomennus oli tosiasia. Peltosen mukaan HIFK ei asiaan sen tarkemmin keskity, vaan kääntää katseensa jo neljänteen kohtaamiseen.

– Me ollaan valmiita jo seuraavaan peliin ja keskitytään siihen, Peltonen linjasi.

Kuuma sarja jatkuu yhden välipäivän jälkeen keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat Helsingin Areenassa.

– Taistelu jatkuu, ja siihen täytyy taas valmistaa itsensä, ja varmasti niin tulee tapahtumaankin.

» Lähetä palautetta toimitukselle