Mielipide

Turku on valmis

LIIGA / Kolumni
TPS:n siirtyminen finaalisarjassa 2–0-johtoon merkitsee suosikin viitan siirtymistä Aurajoen rannoille. Palloseura ei kuitenkaan ota paineita, vaikka tie on nyt pedattu kotikatsomoita myöden.

Kai Suikkasen suojatit olivat toisessa ottelussa lähes kaikessa edellä virkaveljiään. HPK:n Teemu Lassila palasi omalle tasolleen, mutta tällä kertaa petti puolustus. Turkulaiset jaksoivat junnata omaa peliään täydet 60 minuuttia luoden maalipaikkoja ja puolustamalla tiiviisti.

Puolustaja Veli-Matti Vittasmäen mukaan joukkue saa pelata nyt vapautuneesti ja paineet ovat siirtyneet HPK:n leiriin.

Mikäli HPK aikoo nousta tuttuun tyylinsä vielä takaa ohi tässä sarjassa, on sen saatava viisikkopelinsä kuntoon. Tällä hetkellä TPS hallitsee kenttätapahtumia ja tekee hurjalla itseluottamuksellaan ratkaisuja, jotka päätyvät maalipaikkoihin. TPS on tehnyt kotiläksynsä huolella. Se iskee HPK:n heikkoihin kohtiin ja antaa ennakkoon heikommille pelaajille selvästi enemmän painetta.

Juhlat Suikkasen baarissa

Turkuhalli on nimetty joidenkin kannattajien keskuudessa "Suikkasen baariksi". Tällä hetkellä Artukaisten menomestassa on happy hourit menossa aina kotijoukkueen astuessa jäälle. Pelaajat myöntävät tunnelman välittyvän vaihtopenkille ja sitä kautta peliesityksiin.

Turkulaiset eivät ole kuuteen vuoteen saaneet nauttia finaalitunnelmasta. Voi kuulostaa kestohäviäjien mielestä lyhyeltä ajalta, mutta TPS-faneille se on ikuisuus. Varsinkin kun kuuden vuoden takaisesta TPS:sta on muistuttamassa vain seuran sama nimi. Tuo ikuisuus näkyy nyt yleisöaaltojen, standing ovationin ja hurjan huudon kautta.

HPK:n on pakko voittaa Turussa, jos se haluaa mestaruuspystiin kiinni. Tämän illan pelillä se ei ole mahdollista. TPS:lla ei ole vielä kertaakaan ollut mitään hätää tässä sarjassa, vaan se on vapautuneesti nauttinut finaalitunnelmasta ja siinä sivussa siirtynyt 2-0 -johtoon omalla pelillään.

Lopun nujakat antoivat toiveita hämeenlinnalaisille. Kaikkea ei ole menetetty, vaan peliin ollaan valmiita laittamaan kaikki.

Nujakoiden jälkeen "Suikkasen baarin" edustalla huokui kuitenkin turkulainen juhlatunnelma. Toisilleen tuntemattomat ihmiset lauloivat yhdessä erilaisia kannatuslauluja ja autojen torvia tööttäiltiin. Viesti oli selkeä: Turku on valmis. Ei pelkästään mestaruuteen, vaan myös palaamaan suomalaisen jääkiekkoilun valokeilaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle