Mielipide

Michal Birner – tuttu mies liigasta

LIIGA / Kolumni
TPS:n uudet ulkomaalaiset on hankittu Pohjois-Amerikasta lukuunottamatta Michal Birneriä, joka pelasi viime kaudella Lahden Pelicansissa. Nuori tsekki ei kuitenkaan tee poikkeusta muista ulkomaalaisista siinä asiassa, että miehen tavoite on myös NHL:ssä.

Michal Birnerin hankinta turkulaisten hyökkäyskalustoon jäi hieman varjoon, kun Juraj Mikuksen sopimus julkaistiin alkukesästä. Toistaiseksi tsekki on kuitenkin harjoituspeleissä viitannut kintaalla epäilijöille, ja pelannut hyvin kumpaankin hyökkäyspäähän ja tehnyt pisteitä siinä sivussa.

– Minulle tarjottiin mahdollisuutta palata Pohjois-Amerikkaan pelaamaan, mutta näin tämän parhaimmaksi ratkaisuksi edetä uralla. Sain lisäksi tarjouksia kotimaastani, mutta tavattuani Ari Vuoren vakuutuin tästä joukkueesta, Michal Birner kertaa kevättä.

– Tavoitteeni on kuitenkin pelata vielä NHL:ssä. Tiedän, että pystyn siihen. Se vaatii vain pysymistä poissa loukkaantuneiden kirjoista.

Suikkasen näköinen pelaaja

Viime kauden päätteeksi päävalmentaja Kai Suikkanen peräänkuulutti pelaajiltaan asennetta ja pelaamista joukkueen eteen tulevalla kaudella. Birnerissä on kaikki Suikkasen haluamat ominaisuudet kohdallaan. TPS:n valmentajalla onkin selkeä visio Birnerin kyvyistä.

– Juttelin Hannu Aravirran kanssa. Hän kehui miehen luonteen, tekemisen, yrittämisen ja joukkueen eteen pelaamisen maasta taivaaseen. Eihän Birner mitään 30 maalia tule tekemään, mutta jos oman tekemisen lisäksi 10 maalia tekee, niin me olemme todella tyytyväisiä.

– Oikeastaan kaikki, kenen kanssa olen miehestä jutellut, ovat vain hehkuttaneet häntä.

Birner myöntää, että hänen vahvuudet ovat selkeästi joukkuepelaamisessa.

– Pystyn tekemään ihan mitä vain. Ei ole mitään väliä millainen rooli minulle tarjotaan. Se riippuu vain valmennukselta, mitä he haluavat minulta, Birner pyörittää omaa tekemistään.

» Lähetä palautetta toimitukselle