Oma tekeminen ratkaisee

LIIGA / Haastattelu
TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen ei lähde erittelemään pelillisiä avaimia voittoon. Turkulaiset lähtevät pelaamaan samaa peliä kuin he ovat elokuusta saakka pelanneet.

Palloseuran pelitapaa on kehitetty huippuunsa pitkin kautta. Se ei lähde HPK-sarjaankaan keksimään pyörää uudestaan, vaan luottaa omaan tekemiseensä.

Pudotuspeleissä käynnistyy neljäs viikko. Molemmat finaalijoukkueet ovat pelanneet hirvittävän määrän otteluita lyhyen ajan sisään, eikä tahti ainakaan hidastu. TPS onkin valmistautunut torstaina alkavaan sarjaan levon kautta.

– Pitää laskea päiviä, että missä mennään. Tiistaina oli vapaapäivä, keskiviikkona treeniä ja palaveria ja torstaina aamujää. Maata kaatavia ihmeitä ei voi tehdä, täytyy vain virittää koneita, päävalmentaja Kai Suikkanen pyörittää.

– Ollaan katsottu HPK:n tekemistä tässä. Oma tekeminen kuitenkin on tärkeimmässä roolissa. Sillä pärjätään, jos pärjätään.

Onko jotain erikoista keksitty HPK:n varalle?

– Jos jotain tapahtuu, niin en niitä tässä sano, mies virnuilee.

Kokoonpanoon ei muutoksia

Yksi kevään aikana näyttöpaikan saaneista pelaajista on Marko Mäkinen, joka sivalsi viimeisessä JYP-ottelussa ratkaisevan neljännen maalin. Mies on täyttänyt ruutunsa toistaiseksi hyvin jarrukentässä hämennysmiehenä.

– [Tomas] Plihalin ja [Max] Kolun kanssa ovat muodostaneet pirun hyvän puolustavan kentällisen. Hän tuo meille kokoa ja näköä, ähinää ja puhinaa sinne laitakahinoihin, Suikkanen kiittelee.

Mäkinen ei itse uskonut tammikuussa seuraan saapuessaan pelaavansa finaaleita. Pelaaminen loppuotteluissa ei kuitenkaan laita miehen mieltä matalaksi.

– Rooli kuin rooli, niin pelataan sillä. En tammikuussa ajatellut ihan pelaavani finaaleita. Hieno juttu kuitenkin kun pelaan, mies myhäilee.

TPS:n kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia pudotuspeleiksi.

– Kokoonpano on sama jolla on pelattu, maalivahti ilmoitetaan pelipäivänä, kuten ennenkin, Suikkanen ilmoittaa.

Kokemattomuus ehkä vahvuus

TPS:n joukkueesta vain neljällä miehellä on takana finaalipelejä. Mestaruudet löytyvät Ville Vahalahdelta, Marko Mäkiseltä ja Sami Venäläiseltä. Loppuvaiheessa mukana on ollut lisäksi Aki Uusikartano.

– Meidän vahvuus on mielestäni se, että niitä mestareita ei ole kuin kolme. Kaikki haluaa kannua kantamaan. Meidän maha ei ole missään nimessä täynnä, päävalmentaja pohtii.

Tulevasta sarjasta povataan todella tasaista. Molemmat joukkueet taistelivat loppuotteluun vähän sivusta, eikä finaaleissa ole suosikkeja. Lisäksi TPS ja HPK ovat tahkoneet kuluvalla kaudella tasaisia keskinäisiä otteluita.

– Tasaisia pelejä ollaan pelattu. Eiköhän sarjastakin tule erittäin tasainen. Molemmat on lähtökohdaltaan yllättäjiä. Ei voi ennakkosuosikkia tässä sarjassa asettaa. En kyllä tiedä onko sillä niin väliäkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle