Ylönen tietää, mutta ei kerro

LIIGA / Haastattelu
Maalivahtivalmentajien aateliin kuuluva Urpo Ylönen tuntee HPK:n maalivahdin Teemu Lassilan paremmin kuin TPS:n nykyiset maalivahdit. Kahden miehen väliseen sopimukseen ei kuitenkaan kuulu paljastaa Lassilan heikkoja kohtia Palloseuralle.

Heti kun finaalipari HPK-TPS paljastui, alkoivat pohdinnat siitä miten turkulaiset aikovat käyttää hyödyksi Pallokerhon maalivahdin Teemu Lassilan TPS-taustan. Mies kuului vuosia turkulaisen maalivahtivalmentaja Urpo Ylösen koulutettaviin.

– Minun työni perustuu molemminpuoleisiin sopimuksiin. Maalivahdin ja minun välisiä asioita. Olen luvannut Teemulle, etten arkoja asioita puhu täälläkään, Ylönen tarkentaa.

– Yleisiä asioita voidaan tietenkin jutella. Se on pitkän ikäni salaisuus, että Teemu voi siihen luottaa, etten kavalla hänen heikkoja kohtiaan täällä. Vaikka pelataan Suomen mestaruudesta.

– Yleensä tietenkin jutellaan maalivahtien heikoista kohdista täällä.

Suikkanenkin haluaisi tietää

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen haluaisi tietenkin tietää finaalivastustajan maalivahdin heikot kohdat. Ammattimies kuitenkin ymmärtää toisen ammattimiehen etiikan.

– "Upi" on ammattilainen. Se, kenen kanssa hän tekee töitä, on heidän kahdenkeskeinen asiansa. Hänellä on luottamussuhde maalivahtiensa kanssa, emmekä halua sitä rikkoa tai ohittaa. Sanoo jos sanoo ja yleensä ei sano. Kyllä pari kertaa olen yrittänyt, Suikkanen hahmottaa.

Ylönen tunnistaa ritaripaidan alta saman Lassilan, joka lähti aikoinaan maailmalle monille maalivahdeille niin tutusta koulusta.

– Maalivahti ottaa aina perustorjunnat, ei ne mihinkään muutu. Mailankäyttö on hänellä aggressiivisempaa kuin ennen, mutta sama Teemu siellä on. Tunnen hänet viiden vuoden ajalta paremmin kuin meidän omat maalivahdit nyt.

Lassila on pelannut HPK:n pudotuspeleissä lähes täydet minuutit. Tahti tuskin hidastuu finaaleissa, joissa hyvä maalivahti voi ratkaista paljon.

– Eiköhän se pelaa kaikki ottelut, mutta ei se meidän pelaamiseen vaikuta. Ei se pelaamista muuta, oli siellä kuka tahansa maalissa, Suikkanen pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle