”Meiltä löytyy tarvittava sysäys”

LIIGA / Haastattelu
Pelicansin pistekärki Ryan Lasch on ollut pudotuspelien aikana ilmiliekissä. Vaikka jotkut epäilivät pienikokoisen jenkin hyytyvän isojen poikien peleissä, on Lasch näyttänyt olevansa kaikkein parhaimmillaan pelejä ratkottaessa.

Kysyttäessä henkilökohtaisten pistemäärien merkityksestä pudotuspeleissä, vakuuttaa Ryan Lasch oman näkemyksensä asiasta.

– Kyllä siitä saa itseluottamusta, kun onnistuu, mutta henkilökohtaiset pisteet eivät merkitse tällä hetkellä mitään. Kaikkein tärkein asia on vahva joukkuepelimme, ja sillä tavalla meillä on mahdollisuus voittaa, Lasch paaluttaa.

– Meillä on Koskirannan ja Luttisen kanssa mahtavat kemiat kentällä, sen takia myös oma työ helpottuu, kun kaverit tukevat, Lasch suitsuttaa ketjukavereitaan.

Lahtelaisten ensimmäinen finaalipaikka on myös Laschille hieno asia.

– Se tekee hyvää kaupungille ja organisaatiolle, kun etenemme näin pitkälle. Finaalisarja tulee olemaan hieno ja pitkä. Meiltä löytyy se viimeinen tarvittava sysäys voittoon.

Selvät lääkkeet JYPin lyömiseen

Pelicansin finaalivastustaja JYP on todella paha vastustaja kenelle tahansa. Lasch kuitenkin luottaa siihen, että Pelicans tulee hoitamaan pelit loppujen lopuksi.

– Heillä on vahva puolustus, mutta pystymme lyömään heidät omalla pelillämme. Meidän täytyy pitää kiekkoa, pelata nopeasti ja välttää kiekonmenetyksiä.


Ryan Lasch pääsee taistelemaan Suomen mestaruudesta.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Laschilla on myös yksi vanha tuttu ratkaisevassa roolissa JYPissä. Hyvää playoff-kevättä pelaava maalivahti Riku Helenius on Laschin entinen joukkuetoveri viime kaudelta Södertäljestä. Onko Laschilla luvassa jotain spesiaalia Heleniuksen yllättämiseksi?

– Haha, ei oikeastaan!

– Tekstailimme Rikun kanssa pari päivää sitten ja toivottelimme onnea toisillemme. Hän on pelannut hienosti siellä, ja tuleekin olemaan hauskaa pelata häntä vastaan sarja, Lasch kertoo innostuneena.

Ajatukset tässä hetkessä

Kiekkokuume riehuu tällä hetkellä Mastokaupungissa. Hallissa on välillä infernaalinen tunnelma, kun turkoosi kotiyleisö kannustaa omiaan.

– Tämä on aivan mahtavaa aikaa. Sen näki jo kauden alussa, että hype on päällä. Se on vain kiihtynyt ja kiihtynyt kauden mittaan. Kaupunki on todella syttynyt kannustamaan meitä.

Lasch tulee kokemaan Lahden kiekkohuuman jälkeen vielä toisen huuman, kun hyökkääjä luistelee tämän kevään MM-kisoissa USA:n pelipaita päällä suomalaisyleisön eteen.

– Olen joutunut jo hieman miettimään sitä. Se tulee olemaan todella suuri näytönpaikka minulle, ja muutenkin todella suuri tapahtuma. Olen ylpeä, että saan edustaa maatani.

– Nyt kuitenkin keskityn täysillä tämänhetkiseen finaalisarjaan, Lasch toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle