Totutun tuttu tulos

LIIGA / Raportti
TPS:n tehoton turhautuminen saavutti huippunsa KalPan vieraillessa Turussa. Turkulaiset ottivat sarjakärjestä mittaa vähintään tasapäisesti, mutta kuopiolaiset veivät voiton kaikkein olennaisimmassa tilastossa.

Laukaukset: 57-19. Torjunnat: 8-37. Maalit: 1-4. TPS:n tehottomuudelle ei näy loppua, eikä hyvä peli-ilme riittänyt torstainakaan. KalPa hankki itselleen 2-0-johdon ja vei Turkuhallista voiton 4-1-lukemin.

– Joukkue tekee kovasti hommia niin paljon kuin pystyy ja kärsii kovasti siitä, että ei saada onnistumisia. Ylimääräinen syyttely ei tässä tilanteessa auta. Sarjakärki kuitenkin vastassa, eikä meidän pelissä ole mahdotonta matkaa siihen, että tulossa voi olla hyväkin kevät, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta kommentoi ottelun jälkeen.

Palloseura haastoi KalPan läpi ottelun, eikä Tuomas Tuokkolan miehistö ollut sarjataulukon kärkipaikan tuoman ennakkosuosikin asemasta huolimatta turkulaisille ylivoimainen vastus. TPS tuli heti ottelun alkuun vauhdilla ja vei pelin hyökkäysalueelle. Ensimmäinen maali tehtiin silti turhan tutusti Marek Schwarzin vartioimaan päätyyn.

Ylivoimamaalin pääsi ampumaan Kalle Kerman, joka sai Tuomas Kiiskiseltä tyylikkään syötön koko TPS-neliön läpi ja hyödynsi Schwarzin tyhjäksi jättämän etuyläkulman.


KalPan voittomaalista vastasi Jasse Ikonen.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

KalPa antoi avauserän ensimmäisellä viisminuuttisella isännälleen ylimääräisen tasoituksen Jukka Hentusen jättäessä ottelun kesken. Markus Palmrothin laukaus tyrmäsi Hentusen, joka keräili ensin hampaansa ja itsensä jäältä ja siirtyi sen jälkeen paikattavaksi, eikä palannut kehiin enää missään vaiheessa. Myöhemmin rivistöstä putosi myös Kiiskinen.

– Hentusen naama on pahannäköinen ja Kiiskinen loukkaantui taklaustilanteessa noiden entisten loukkaantuneiden lisäksi. Siinä mielessä kallis reissu, mutta se kuuluu lajiin. Kiiskiselle tuli kylkivamma, jonka ei pitäisi olla mitään vakavaa, mutta hän käy silti kuvauksissa, KalPa-luotsi Tuokkola valotti.

Miesvajeesta huolimatta ottelun toinenkin osuma oli KalPan käsialaa. Kiiskinen pelasi Matti Kupariselle tilanteen, mutta Schwarz ehti vielä kiekon tielle. Irtokiekko oli silti TPS:lle ylivoimainen vastus, sillä Jasse Ikonen karautti paikalle siirtämään kuopiolaiset 2-0-johtoon. TPS piti ottelun jännittävänä iskemällä seuraavana, kun Tomas Plihal ohjasi Ville Vahalahden laukauksen ohi Juha Toivosen.

Kaveri tekee

40:n minuutin jälkeen tilanne oli jälleen TPS:lle kova purtava. Ensimmäinen erä väännettiin tasaisesti, toisessa TPS oli tavanomaisista perustason virheistä huolimatta selkeästi niskan päällä. Vain yhden torjunnan kirjauttanut Schwarz päästi silti yhtä monta maalia kuin Toivonen. Toisessa erässä myös tunteet alkoivat kuumentua ja pikkukahakat lisääntyivät, TPS:n ote erästä kuitenkin vain tiukkeni tauon lähestyessä. Maalit jäivät silti kiekollista peliään kauden mittaan selkeästi parantaneilta turkulaisilta tekemättä.

– Maalintekoasiassa tietenkin auttaa, jos on aiemmin A- ja B-junioreissa tai viime kausina tehnyt maaleja, Virta pohti.

– Meillä on edelleen Vahalahti se ratkaisupelaaja. Tänäänkin kun hän sai paikan, hän pisti ammattimaisesti kiekon maaliin. Harjoituksissa ammutaan rennosti, mutta sitten kun pelissä yritetään ampua niin kovaa että takahampaista irtoavat paikat, niin sihti vähän kärsii siinä kohtaa.

Kokonaisuutena TPS ja KalPa tarjosivat melko viihdyttävän ottelun, jossa päädystä päätyyn pelaamisen lisäksi nähtiin nippu kovia taklauksia. Pelillinen tasaisuus on kotijoukkueen jatkon kannalta positiivista, joskin samaa tarinaa on kerrottu jo pitkään.

Päätöserässä sama laulu jatkui ja KalPa puolusti yhden maalin johtoaan. Kerman sai erän puolivälissä loistopaikan kasvattaa keltapaitojen etumatkaa, mutta Schwarz piti TPS:n vielä mukana. Hetkeä myöhemmin KalPa pääsi kuitenkin kokeilemaan ylivoimaansa vasta toisen kerran illan aikana. Se myös riitti, sillä Jyri Junnilan rannelaukaus muutti ratkaisevasti lukemiksi 3-1. Syötön maaliin tarjoili Kuparinen, jolle piste oli ottelun kolmas.

Virran loppuhetkien aikalisä ja viimeisen minuutin pyöritys eivät riittäneet kaunistamaan kahden maalin tappiota, vaan Tommi Miettinen viimeisteli loppunumerot 4-1 tyhjään maaliin ja KalPa tilille kirjattiin kauden 27. voitto, joka nosti joukkueen samalla yli 90:n sarjapisteen rajan.

– Oltiin varsinkin toinen erä ihan vastaanottavana osapuolena jäällä. Onneksi saatiin ylivoimalla tehtyä maali ja toisessa erässä saatiin toinen kun kaksi kertaa päästiin toiseen päätyyn. Kolmanteen erään pitää olla tyytyväinen: puolustettiin, taisteltiin ja näytettiin tahtoa. Jos joskus on puhuttu ryöstöretkillä, niin kyllä me tänään käytiin sellaisella. Näin ei kuitenkaan voida jatkaa, Tuokkola totesi.

– Tyytyväisiä ollaan pisteisiin, niistä tässä pelataan.

Virta nosti esiin tämän kauden TPS:n ja muutaman vuoden takaisen KalPan yhtäläisyydet.

– Pelistä tulee vähän mieleen tilanne KalPassa 3-4 vuotta sitten. Siellä tuli maalin tappioita, vaikka hallittiin pelejä ja hävittiin siihen aikaan varmaan 80% otteluista. Niin ne asiat vain muuttuvat ajan kanssa.

– Pelillisesti kolmanteen erään odotetaan aina sitä viimeistä huippukiriä, mutta toisen erän painostus tappaa hirveän määrän energiaa hyökkäävältä joukkueelta. Samaan aikaan puolustavan joukkueen laitahyökkääjät pääsevät suhteellisen helpolla, minkä seurauksena kolmannessa erässä pystyy pitämään kiekkoa.

TPS metsästää voittoa seuraavan kerran lauantaina HPK:n vieraana. KalPa puolestaan isännöi Jokereita.

» Lähetä palautetta toimitukselle