TPS jätti jumbopaikan taakseen

LIIGA / Raportti
JYP joutui Turussa ahtaalle.
Kuva © Timo Savela
Pirteämpiä otteita viime aikoina esittänyt TPS oli JYPille tyly isäntä. Jyväskyläläiset lähtivät tavoittelemaan seitsemättä perättäistä voittoa, mutta joutuivat tällä kertaa toteamaan TPS:n paremmakseen.

Ensimmäisen erän sävel noudatti odotettua kaavaa. JYP hallitsi kiekollisella pelaamisellaan, ja TPS joutui puolustuskannalle. TPS joutui jatkuvasti rikkomaan peliä ja tyytyi pääasiassa purkamaan kiekkoa omasta päädystään. Läpi ottelun esimerkillisesti esiintynyt TPS-hyökkääjä Brian Willsie oli kuitenkin ensimmäinen, joka onnistui maalinteossa. Tilanteessa JYP-puolustaja Kristian Näkyvä menetti kiekon omalla alueella Willsien karvauksen seurauksena. Kanadalainen kiitti irtopalasta ja taisteli sen verkon perukoille.

- Puolustajat eivät pidä paineesta. Kun onnistuu luomaan heille painetta joutuvat, he tekemään ratkaisuja epämukavissa tilanteissa. Se voi johtaa maalipaikkoihin, niin kuin nyt kävi, myhäili Willsie tyytyväisenä.

Willsien osuma ei kuitenkaan JYPin hallintaa hetkauttanut. JYP tuli tasoihin ja painui toisessa erässä Jyrki Välivaaran osumalla johtoon. Vaikka JYP hallitsikin kiekollista peliä miltei läpi ottelun, oli heidän viimeistely tänään ontuvaa. Jyväskyläläiset laukoivat hanakasti, mutta eivät aivan päässeet niille parhaille tekopaikoille. JYPin aiemmista otteluista tuttu huolellinen keskikentän miehittäminenkään ei ollut tänään parhaimmillaan.

Kotijoukkue TPS osoitti jo toisen erän lopussa heräämisen merkkejä luomalla hyviä maalipaikkoja. Kun TPS vihdoin onnistui tasoituksessa, antoi se selkeästi joukkueelle uutta virtaa. TPS iski sen johdosta kolmannessa erässä alle kuudessa minuutissa kolme maalia.

- Yritämme aina aloittaa vauhdikkaasti kotona. Tänään ottelun alku oli vähän niin ja näin. Pelin edetessä kai saavuimme pisteeseen, jossa aloimme kanavoida turhautumistamme johonkin hyvään. Saimme toisen erän loppuun muutaman hyvän vaihdon. Tiesimme, että kunhan jaksamme painostaa onnistumme lopulta, ja niin kolmannessa erässä kävi, muotoili Willsie.

TPS:n puolustus on selkeästi ottanut askeleita oikeaan suuntaan viime peleissä. Ongelmana on lähinnä ollut tehottomuus hyökkäyssuuntaan. Vaikka lopputulos oli tänään turkulaisten kannalta hyvä, löytyy pelistä vielä parannettavaa.

- Ylivoimaa pitää vielä hioa, se on ollut aika tehoton viime peleissä. Meidän pitäisi pystyä laskea sen varaan, että ylivoima tekee vähintään maalin per peli. Hieman voisimme vielä tiivistää puolustusta, annoimme tänään JYPille turhaan muutaman hyvän maalipaikan. Harjoittelemme nyt viikolla näitä asioita ja valmistaudumme viikonlopun pelejä varten.

TPS luovutti voittonsa jälkeen Liigan jumbosijan KalPalle, joka hävisi Helsingissä Jokereille. Pelit jatkuvat TPS:n osalta perjantaina Bluesia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle