Tampereen paikallispelissä tuttu kaava

LIIGA / Raportti
Ilves oli jo kahdesti aiemmin tällä kaudella tunaroinut johtonsa paikallispelissä ja kohtalo toisti itseään vielä kerran. Ilves oli vielä kolmannen erän alussa vahvasti kiinni sille henkisesti tuikitärkeässä voitossa, mutta Tappara tuli kahden maalin takaa-ajoasemasta ohi ja pidensi tupsukorvien tappioputken jo kymmeneen peliin.

– Voittamisen sietämätön vaikeus, pyöritteli Ilveksen nokkamies Seppo Hiitelä.

Karsinnat ovat Ilveksellä jo viimeistään paikallispelihäviön myötä väkisin edessä. Kausi ei voi päättyä joukkueen osalta häviöön tai muuten edessä on katastrofi.

– Meidän täytyy oppia voittamaan, se on selvä asia, Hiitelä kertoi alakuloisena.

Itse ottelu oli kaikenkaikkiaan kolmijakoinen. Tappara otti pelin haltuun alussa ja vei peliä aina toisen erän viidennelle minuutille asti.

– Tämä oli meidän paras paikallispeliin tulo. Ensimmäisessä erässähän meillä oli paikat jo siinä ja toisen erän alussakin. Sitten Ilves teki maalin ja me jähmetyttiin siihen. Lopetettiin luisteleminen ja annettiin kaverille ihan täysin eväät. Sitten he ottivat meidät takaisin kyytiin antamalla 5-3-ylivoiman, tarinoi Tapparan kakkosvalmentaja Sami Hirvonen.

Ilveksen avausmaalin Tappara-hallinnan jälkeen teki Samuli Kivimäki ja Jyrki Jokipakka lisäsi vieraiden johdon jo 0-2 -lukemiin. Toisen erän loppupuolella Tappara sai sitten Hirvosen mainitseman kahden miehen ylivoiman, joka päättyi Kalle Kaijomaan yläputken kautta pamauttamaan kavennukseen.

Ilves kaatui taas omaan hölmöilyynsä

Kolmannessa erässä Ilves sai voiton avaimet käsiinsä, kun Matias Sointu pääsi iskemään maalin edestä kiekon verkkoon. Tilannetta edelsi Matias Myttysen erinomainen esityö. Pian tämän jälkeen Ilves kuitenkin järjesti itsensä jälleen kahden miehen vajaalle ja vieläpä noloimmalla mahdollisella tavalla, sillä jälkimmäinen jäähyistä tuli vaihtovirheestä. Sen Tappara käytti oitis hyväkseen, maalintekijänä viimeaikoina vahvasti esiintynyt nuorukainen Arttu Ilomäki.

– Meidän tappavan tehokas ylivoimapeli teki tuhojaan, hymähti Hirvonen. Lauseessa oli aavistuksen itseironiaa.


Nestori Lähde nousi Tapparan sankariksi.

Takaiskun jälkeen tupsukorvat saivat kuitenkin puolustuspelinsä kohtalaisen hyvin pakettiin ja Tappara ei päässyt helpolla tekopaikkoihin. Lopullinen käännekohta tapahtui 51. peliminuutin kohdalla, kun Pekka Saravon vaarattoman näköisestä tilanteesta ampuma lämäri suhahti Ilves-molari Sami Aittokallion selän taakse.

– Se oli tällaiseen peliin sopiva maali. Mihinkään en päässyt, joten ammuin vain maalia kohti. Tänään se sattui menemään onneksi, puhalteli pelin jälkeen Saravo.

Kun Nestori Lähde pelasi irtokiekkotilanteen loppuun asti vieden Tapparan jo johtoon vajaa puoliminuuttia Saravon osumasta, alkoi pelin käsikirjoitus olla valmis. Ilves ei enää kyennyt saamaan kunnollista kiriä päälle ja loppunumerot viimeisteli Miikka Männikkö tyhjiin.

– Ilves on ollut meille tällä kaudella tosi paha vastustaja oli niillä ongelmia tai ei. Ollaan oltu heitä vastaan joka pelissä jossain vaiheessa lirissä. Onneksi on kuitenkin pystytty kääntämään, tuumi Saravo kauden paikallispeleistä.

Seppo Hiitelä ei syytellyt sen enempää tuomareita, kuin maalivahtipeliä tappiosta.

– Ei tässä ollut tuomareilla mitään tekemistä tän pelin kanssa. Enkä rupea erikseen arvioimaan meiltä yksittäisiä pelaajia, kuten maalivahtia. Olihan meillä mahdollisuus tehdä myöskin maaleja. Tunnetta saatiin paremmin tähän peliin kuin aiempiin, mutta Tappara käytti tehokkaasti ylivoimansa hyödykseen, päivitteli Hiitelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle