Tampereen lauantai-illassa räiskyi ja ryskyi

Taisi ihan pikkuisen helpottaa?
Tapparan ja HIFK:n lauantai-illan kohtaamisesta ei vauhtia, tilanteita saati tunteita puuttunut. Isännät joutuivat tappamaan viiden minuutin jäähyn heti alussa ja joutuivat kahden maalin takaa-ajoasemaan, mutteivät luovuttaneet. Lopullinen niitti nähtiin vasta voittomaalikisassa, jossa lukemat olivat 4-3 kirvesrinnoille.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, kun Tapparan ensimmäinen ampuja Jarkko Malinen veivasi hienon maalin. Kotimaalivahti Juha Metsola nollasi HIFK:n kaikki kolme yrittäjää ja vaikka isäntien toinen laukoja epäonnistui, riittivät Malisen ja Metsolan suoritukset voittoon saakka.

Kirvesrintojen päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen voittoon.

− Haemme joka kerta pelatessamme voittoa. Tänään siihen pystyttiin. Aika monivaiheinen jääkiekkopeli oli kyllä, tapahtui ja sattui kaikennäköistä.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen harmitteli menetettyä johtoa ja käyttämättä jätettyjä voittomaalintekopaikkoja.

− Pelillisesti ottelu oli ihan hyvä. Vähän oli intoilua siinä 0-2-tilanteessa, haimme vähän liian kovasti sitä kolmatta maalia siinä. Tietenkin harmittaa tämä loppu. Painoimme hyvin kolmannessa erässä 3-3-tilanteessa ja haimme hyvin neljättä maalia hyvällä tasapainolla. Emme vain saaneet sitä. Se jäi vähän harmittamaan.

Tunnetta oli alusta saakka

Hakametsään oli ahtautunut 6769 katsojaa ja se näkyi ja kuului. Kumpikin fanikatsomo pullisteli väkeä ja tunnelmaa oli sekä kentällä että katsomossa.

Tunne purskahti Tapparan kannalta hieman liikaa reilun kahden minuutin kohdalla, kun Masi Marjamäki jyräsi Toni Söderholmin maalin takana kovalla taklauksella. HIFK-puolustaja loukkaantui tilanteessa ja jätti pelin kesken. Marjamäki lensi puolestaan suihkuun.

Isäntien päävalmentaja Tapola ei osannut kommentoida tilannetta tarkemmin.

− En ole sitä vielä nähnyt. Sen näin, että jos siinä tuli hyppy, sehän on ihan selvä juttu. Itsehän te sen näitte paremmin. En nähnyt sitä, että tuliko se siitä, että puolustaja meni kyyryyn. Jos se tuli siitä, sittenhän se ei ole jäähyn arvoinen. Jos se ei tullut siitä, sitten se on eri asia.

Tapolan kollega Törmänen puolestaan antoi painavan näkemyksensä asiasta.

− Eiköhän se ollut selkeää, että siinä oli tarkoitus taklata. En katsonut sitä sen enempää. Nyt taklaus osui päähän ja toinen äijä joutui ulos, se on näitä lieveilmiöitä. Söderholm on ihan kunnossa, mutta ei voinut pelata enää missään nimessä. Hän ei muista tilanteesta mitään.

Puhtaampi peli ja maalit nousivat kuitenkin pääosiin

Vieraat menivät johtoon viiden minuutin ylivoimansa aikana Jasse Ikosen maalilla. HIFK sai pidettyä otteen itsellään avauserässä muutenkin, eikä Tappara saanut suurempia aikaiseksi. Helsinkiläiset lisäsivät johtonsa kahteen maaliin heti toisen erän alussa Tomas Zaborskyn maalilla ja näyttivät vahvoilta.

Tappara ei kuitenkaan lamaantunut, vaan jatkoi takaa-ajoaan. Päävalmentaja Tapolakin totesi, että joukkueen luonteesta ei jahti jäänyt kiinni.

− Tässä joukkueessa on, kuten olen sanonut aiemminkin, todella paljon luonnetta. Eivät nämä puheet meitä tuolla häiritse, saamme niistä vain voimaa. Tiedämme kuitenkin, mihin tämä joukkue parhaimmillaan pystyy. Sitä parasta hetkeä meidän täytyy vaan saada lisää tuonne kentälle.

Isännät tulivat maalin päähän Antti Erkinjuntin maalilla reilun kuuden minuutin päästä Zaborskyn maalista ja tasoittivat siitä reilun kahden minuutin päästä Malisen illan ensimmäisellä. Peli sai uutta ilmettä ja loppuosa toisesta erästä meni isäntien komennossa.

Kolmas erä mentiin tasatahtia kummankin saadessa mahdollisuudet ratkaisuun. Olli Palola ja Joonas Rask iskivät maalit mieheen ja tilanteeksi 3-3, mutta ratkaisu olisi voinut syntyä kummalle tahansa. Laukauksia sateli, mutta tulosta ei enempää.

Loppu menikin jännäksi

Jatkoajalla kiekko kävi heti alkuun tolpassa ja Malinen sai kiekon aivan lopussa maaliinkin, tosin summerin juuri soitua. Mies korjasi erheensä kuitenkin voittomaalikilpailussa. Tappara ansaitsi sinällään voittonsa, mutta peli olisi voinut kääntyä toisinkin päin.

Kotipäävalmentaja Tapola myönsi myös marginaalien pienuuden.

− Tästä taustamyllytyksestä ja siitä viiden minuutin jäähystä ja kaikesta sellaisesta saimme lisää energiaa. Kyllä tuo joukkue haluaa voittaa joka ilta. Pienestä se on ollut kiinni aikaisemminkin. Pienet ovat marginaalit, ihan niin kuin tänäänkin.

Vieraspäävalmentaja Törmänen näki sekä hyvää että huonoa illan esityksessä.

− Taistelu näkyi, kun olimme häviöllä. Jätkät pistivät itsensä likoon ja se on aina hyvä merkki. Yleisömäärä oli hyvä ja pelaajien oli hauska pelata ihmisille.

− Huonoilla mielillä lähdemme takaisin, kun on huono sää ulkona ja yksi piste vain mukana, vaikka oli tarkoitus voittaa. Siinä mielessä on huono mieli.