Helpotusta tuskaan

LIIGA / Raportti
Tappara kampesi lauantaina Bluesin nurin vähämaalisessa kamppailussa. Erityistä spektaakkelia ei nähty, mutta Tappara onnistui olemaan pelissä kokoajan potkun edellä. Oman apunsa tähän tarjosi tuomaristo, joka piti huolen, että Blues ei päässyt kolmannessa erässä yrittämään rinnallenousua tosissaan, koska joutui pelaamaan sen pääosin vajaalla. Bluesin päävalmentaja Petri Matikaista se ei riemastuttanut.

– Ei se kaunista ollut, mutta paljon voittavaan jääkiekkoon kuuluvia asioita. Ei tää ole estetiikkalaji, vaan työmääräpeli, jossa pitää tehdä oikeita asioita. Kyllä me mun mielestä puolustettiin tänään hyvin ja hyökättiin viisaasti, joten hyvä esitys joukkueelta, totesi Tapparan päävalmentaja Mikko Saarinen joukkueensa eheästä esityksestä.

Tappara aloitti ottelun hyvällä sykkeellä ja Blues ei oikeastaan päässyt ensimmäisen viiden minuutin aikana lähentelemään Tapparan maalia
lainkaan. Tappara sen sijaan loi pari tekopaikkaakin. Koska ne eivät tuottaneet tulosta, pelin kulku tasoittui. Tappara onnistui kuitenkin tekemään ensimmäisen erän puolessa välissä ottelun voiton kannalta kullanarvoiseksi osoittautuneen avausosuman, kun Ville Niemisen veto vasemmasta laidasta lipui niukasti yli maaliviivan Bluesin maalissa pelanneen Iiro Tarkin selän takana, ennenkuin Blues puolustus sen suti pois maalista. Tilanne tarkistettiin videolta ja maali oli tosiasia.

Blues sai erässä joitakin laukauksia kohti Tapparan maalia, mutta Harri Säteri selvitti nämä vähäiset Bluesin yritykset. Tappara vei täten
avauserän nimiinsä, muttei sekään kovin lähellä ollut lisätä johtoaan.

Kierrokset kohosivat toisessa erässä

Toisessa erässä olivat Bluesin parhaat hetket kääntää peli, kun Tappara sai erässä neljä kaksiminuuttista Bluesin saadessa kaksi. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut espoolaisille toivottua tulosta, vaan vieraat saivat kerta toisensa jälkeen hakea kiekkoa omasta päädystään. Erän loppua kohden alkoivat tunteetkin kuumeta ja pientä tilanteiden jälkeistä nahinointia oli ilmassa vähän väliä.

Aivan erän lopussa Tapparan Ville Nieminen koski vaihtoaition edessä kiekkoon kuudentena kenttäpelaajana ja oli tuomriston kanssa tilanteesta annetusta jäähystä sen verran eri mieltä, että tuomaristo katsoi parhaaksi langettaa hänelle 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Bluesin takaa-ajo kuihtui jäähyilyyn

Kolmas erä tarjosi sitten ottelun lopullisen ratkaisun, kun Tappara ensin kesti joukkuerangaistuksensa erän alussa. Pian tämän jälkeen Bluesin
Tomi Ståhlhammar sai keihästyksestä 5 minuuttia ja automaattisen pelirangaistuksen. Viisiminuuttisen aikana Tappara esitti kuitenkin sen verran onnetonta ylivoimaa, että Blues selvisi koko rangaistuksesta lähes täysin ongelmitta, mutta pian vieraille tuli lisää kärsittäviä minuutteja.

Ensin Harri Ilvonen taklasi Camilo Miettistä, joka loukkasi tilanteessa itseään, mutta tuomaristo ei nähnyt tilannetta jäähyn arvoiseksi.
Tilanteen protestointi kolahti Bluesin omaan nilkkaan, sillä se sai 2 minuutin joukkuerangaistuksen ajassa 47.57. Ajassa 49.31 Jani Lajunen puolestaan lähti istunnolle väkivaltaisuudesta. Lopulta ajassa 50.16 Tappara kuittasi Bluesin jäähyilyn, kun kirvesrintojen tuore Mestis -apu Juha Leimu ampui ja kiekko meni Jonas Enlundin kautta maaliin. Leimu kirjautti jo näin illan toisen syöttönsä, ollen Ville Niemisen avausmaalissakin mukana.

– Tottakai hieno mahdollisuus, mutta jännittihän se, kertoi Tapparan paidassa parhaan mahdollisen alun saanut Leimu.

– Mutta voittopeli ja kolme pistettä joukkueelle, hieno fiilis, hyvinhän se meni, jatkoi Leimu vapautuneesti.

Kun Juuso Puustinenkin käväisi hetki tämän jälkeen istumassa kaksiminuuttisen, jäi Bluesin kiri lähes kokonaan uupumaan. Noin puolitoista minuuttia ennen loppua Iiro Tarkki otettiin vaihtoaitioon, mutta Bluesin kuuden miehen kavennusyritys loppui lyhyeen Jori Lehterän karatessa vasemmasta laidasta maalintekoon.

Matikainen sätti tuomarilinjaa

– Ei tälläisessä pelissä voi antaa tuollaisia rangaistuksia, purki Petri Matikainen tuomarikaksikon Jussi Leppänen - Tero Toivola toimintaa.

– Miettinen ajettiin pystyyn, häneltä on ranne murtunut. Hävyttömän vaatimatonta tuomaritoimintaa, manasi Matikainen, joka kuitenkin muisti antaa Tapparalle vilpittömät onnittelut voitosta.

Mikko Saarinen näki toisin.

– Mielestäni he puuttuivat sellaisiin asioihin, mihin pitää puuttua, menemättä yksittäisiin tilanteisiin.

Jo erottamisuhkaspekulkaatioidenkin alla olleelle Saariselle tosin varmasti kelpaa tällä hetkellä kaikki apu ja nyt sitä tarjosivat tuomarit.

– "Yksinkertainen on kaunista" -ajatus tuntuisi sopivan meidän peliin nyt paremmin ja yritetään hyväksyä se. Koitetaan nähdä ne hyvät asiat nyt tästä pelistä ja imeä sieltä positiivisuutta, kun kerran negatiivisen asian alla ollaan oltu, pohdiskeli Saarinen tulevaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle