TPS jätti jumbopaikan taakseen

LIIGA / Raportti
TPS kasvoi loistavan maalivahtinsa Marek Schwarzin johdolla voittajaksi voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa. Kotijoukkue SaiPa hallitsi ottelua, mutta joukkueelta puuttui rentous maalipaikoissa.

TPS tuli otteluun levänneenä, sillä valkopaidat pelasivat edellisen ottelunsa tiistaina. SaiPa puolestaan tuli peliin lähes suoraan Espoosta, jossa joukkue pelasi perjantaina ja parempi pelituntuma näkyi etenkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Turkulaisilla oli avauserässä suuria vaikeuksia päästä edes lappeenrantalaisten alueelle.

– Olihan se hirveä taistelu. SaiPa on tällä hetkellä erittäin hyvässä tikissä ja kova jääkiekkojoukkue. Ollaan pelattu heitä vastaan kaksi peliä ja he ovat olleet ihan parhaimmasta päästä meidän vastustajista. Tiedettiin, että mitä tuleman piti ja pystyttiin puolustamaan siinä avauserässä hyvän maalivahtipelin johdolla, kiitteli TPS-päävalmentaja Pekka Virta maalivahtiaan.


Koko ottelun kuva - vilinää Schwarzin maalilla.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

SaiPa pyöritti peliä etsikkoaikanaan ensimmäisessä erässä mielin määrin tehottomasti Schwarzin pitäessä TPS:n mukana. Joukkue pääsi johtoon toisessa erässä, mutta sputnikit väsyivät pelin loppua kohden. Turkulaiset saivat ottelun jälkimmäisellä puoliskolla pelistään kiinni ja onnistuivat tasoituksessa hieman ennen päätöserän puoltaväliä. Voittomaalikilpailussa TPS:n tsekkihyökkääjät Michal Birner ja Tomas Plihal viimeistelivät varmasti ja vierailijat saivat henkisesti tärkeän lisäpisteen Turkuun.

– Toisessa erässä päästiin peliin mukaan, tiedettiin että heillä oli peli eilen, mutta silti hävittiin se erä. Se oli huono tulos siitä. 1-1-tilanteessa oli puolin ja toisin paikkoja ja meille lopulta arvokas voitto. Iso juttu meille.

SaiPan johto ei kantanut loppun

SaiPa löi päätään maalinteon vaikeuden seinään lähes puolet ottelusta, kunnes isännät rikkoivat kuparisensa ykköskenttänsä johdolla. Jesse Mankinen ja Jesse Saarinen alustivat ja Jarno Koskiranta viimeisteli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kauden neljännen osumansa. Maali oli vähintäänkin kyseenalainen, sillä kiekko leijaili sisään Koskirannan luistinohjauksella.

Selvää potkua ei kuitenkaan ottelun tuomaristo havainnut ja videotarkistelun jälkeen osuma hyväksyttiin. Johtomaalin jälkeistä vaihtoa lukuun ottamatta TPS oli erätaukoon saakka selkeästi alakynnessä ja SaiPa oli mennä menojaan. Tsekkivahti Schwarz otti tähän väliin maalillaan loistavia torjuntoja välillä onnenkin avustamana.

Vierailijoiden valmentaja Virta ei ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ja päätöserään joukkue muokkasikin hyökkäysketjujaan tiiviimmäksi.

– Meillä ei tällä hetkellä ole ihan neljää voittavaa liigakiekkoa pelaavaa ketjua. Ei ole kysymys siitä, että siellä olisi joku jumi päällä, vaan SaiPa on erinomainen joukkue ja meille oli vaikeaa selviytyä tuosta illasta. Pelattiin aika kapealla materiaalilla pelin loppu.

Kolmeen hyökkäysketjuun siirtyminen tuotti tulosta, sillä nelosketjussa ottelun aloittanut, mutta kolmosketjuun nostettu Tapio Laakso laukoi ketjukavereidensa Marko Anttilan ja Timo Salon järjestelyistä kiekon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ohi muuten hyvin maalilla pelanneen Andreas Bernardin.

Päätöserän loppu ja jatkoaika eivät tuoneet ratkaisua muutamasta hyvästä paikasta huolimatta ja näin ottelusta edettiin aina voittomaalikilpailuun saakka. Päätöserän loppuhetkillä avopaikan hukannut Plihal sijoitti kiekon upeasti maalin kattoon ja Schwarzin hoitaessa loput lisättiin lisäpiste vierailijoiden pistepussiin.

SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli ylpeä suojattiensa suorituksesta, eikä syyttä. Joukkue pelasi hyvin tasapainoisen ottelun, jossa väistämätön kuitenkin tapahtui lopussa. Väsymys iski ja TPS tuli väkisin takaa ohi.

– Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta, toinen peli vuorokauden sisään ja pystyttiin pelaamaan hieno puolustuspeli alusta loppuun. Jaksettiin kotiyleisön tuella pelata ottelu loppuun, suurkiitos yleisölle siitä. Etenkin avauserässä oli ihan riittävästi paikkoja ratkaista peli. Tappio on tietenkin pettymys hyvän työn päätteeksi.

SaiPa jatkaa pelejään tiistaina Jyväskylässä nousuaan tekevän JYPin vieraana ja jumbopaikalta pois noussut TPS puolestaan isännöi samana iltana HPK:ta kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle