Kisapuistossa jälleen aihetta iloon

Lappeenrannassa kotijoukkue SaiPa piti pisteet kotonaan niukalla 3-2 –voitollaan Lahden Pelicanseista. Melkoisen huonotasoisessa pelissä SaiPan pelastajaksi nousi jälleen hyvin pelannut kakkoskentällinen, joka teki kaksi viimeistä SaiPan maalia.

Ottelu ei kerennyt vanheta kuin reilut kaksi minuuttia kun vierasjoukkue avasi maalihanat. SaiPan hyökkäysalueella tapahtunutta kiekonmenetystä seurasi nopea vastahyökkäys, jonka päätti Jani Keinänen hyvällä lyöntilaukauksella b-pisteen kaarelta suoraan takayläkulmaan. Tämä oli enemmän kuin Pelicans-valmentaja Petteri Hirvosen aloitustaktiikassa oli suunniteltu.

- Tiesimme, että SaiPa tulee kotona kovaa heti alusta alkaen ja lähdimme ensimmäiseen erään pelaamaan pelkkää nolla-nollaa. Meillä oli koko erässä yksi paikka, josta tulikin sitten yksi maali, kertoili Hirvonen lehdistötilaisuudessa.

Siihen maaliin Pelicansin kiekollinen peli erässä loppuikin. SaiPa puski loppuerän lihamuuriin, joka seisoi vastustajan siniviivalla. Aina kun Pelicans pääsi kiekkoon, niin se vain räiskäistiin pois omalta alueelta. Loppuerä mentiinkin lähes pelkästään katsellessa kiekon lipumista SaiPan päätyyn pitkäksi tai sitä etsittiin katsomosta. Tästä kertoo myös Tomas Duban torjuntasarake, joka näytti erän jälkeen yhtä torjuntaa.

Rinnalle ja ohi

SaiPa tuli toiseen erään samalla vauhdilla kuin ensimmäisessä erässä. Yritys palkittiin neljän minuutin jälkeen kun Mika Skyttä suti kiekon nipin napin ohi Pasi Kuivalaisen. Tästä avautui hiukan vierailijoidenkin peli ja otteluun tuli lisää vauhtia. Johtoon Sputnikit siirtyivät viitisen minuuttia ennen erän päätöstä. Aigars Cipruss vapautti Aki Uusikartanon maalin eteen, mutta hän ei saanut maalia aikaiseksi Pelicans-puolustajan ennättäessä häiritsemään. Kalle Kerman seurasi tilanteen loppuun ja iski irtokiekon reppuun kasvattaessa samalla maaliputkensa kolmeen peliin.

Pelicans lisäsi heti maalin jälkeen luisteluaan, samalla SaiPan pelaajien luistin alkoi painaa ja pelin painopiste siirtyi toiseen päähän. Mitään vaarallista vieraat eivät kuitenkaan saaneet aikaan vaan lähinnä pyörivät kulmissa.

- Johtoon siirryttyä peli meni lukkoon ja Pelicans pääsi vyöryttämään kohti meidän maalia. Tämä on kai sen nuoren joukkueen merkki kun ei jakseta keskittyä koko aikaa, totesi SaiPan piiskuri Petri Skriko.

SaiPa kestää Pelicansin rynnistyksen

Heti kolmannen erän alkuun sai Petri Kokko jäähyn estäessään Jani Keinäsen maalille syöksyä. Molemmat liukuivat kovaa vauhtia päin maalia ja Kokko sai rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Rytäkässä Keinänen loukkasi hieman itseään, mutta teki saman ylivoiman aikana vielä tasoitusmaalin. Maalia edelsi Matti Hanan karkea virhe omassa päässä, josta Keinänen rankaisi saatuaan kiekon vapaasti maalin eteen.

Voittomaalin teki pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen Cipruss. Uusikartano aloitti hyökkäysalueella eteenpäin, nappasi kiekon ja syötti maalin edessä vapaana olleelle Ciprukselle, joka siirsi varmasti kiekon alakulmaan. Pelicansin loppupainostus ei tuottanut tulosta ja näin ollen tämä maali jäi voittomaaliksi.

Loppukommentit

Lappeenrantaan oli saapunut myös maajoukkueen valmennuskaksikko Hannu Aravirta ja Jari Kurri. Tämä oli Aravirralle jo kolmas tällä kaudella nähty SaiPan peli.

- Kaksi edellistä vieraspeliä olivat mielestäni parempia pelejä SaiPan osalta. Ehkä tässä näkyi, että nyt joukkue lähti suosikkina tähän peliin. Kuitenkin mielenkiintoinen ja melko tasainen peli tämä oli. Kaikki joukkueet ovat panostaneet liikkuvaan ja kiekolliseen peliin ja se on hyvä asia lajille. On myös hyvä että sarja on tasainen, sillä se on kaikkien etu, jutteli Aravirta pelin jälkeen.

Kotijoukkueen valmentaja kehui joukkueen taistelua, eikä ollut missään vaiheessa peliä huolissaan vaikka he tappiolla olivatkin.

- En ollut huolissaan vaikka ensimmäisessä erässä emme maaleja saaneetkaan, koska paikkoja kuitenkin oli. Raskas peli tämä meille oli, mutta upeasti noustiin ja saatiin upea voitto, tyytyväinen Skriko sanoi.

Positiivisia merkkejä pelissä nähnyt Hirvonen piti ottelua tasaisena ja lupauksia herättävänä.

- Vaikka hävittiinkin, niin melko tasainen ottelu kuitenkin oli. SaiPa oli selvästi terävämpi molempien maalien edessä ja siihen mielestäni ottelu ratkesikin. Lauantaiksi parannetaan tästä vielä askel ja uskon, että hyvä tulee, Hirvonen sanoi luottavaisena.

Lisää harmaita pilviä Pelicans sai kun Kaj Lindström joutui jättämään kentän saatuaan krampin nivuseensa, eikä riskejä haluttu ottaa. Myös Keinänen loukkasi itsensä saatuaan tällin sormeensa törmättyään maaliin. ”Lahden Machulda” Joonas Jääskeläinen pelaa Hirvosen mukaan lauantaina jos luistin mahtuu jalkaan.