Huippukiekkoa Kisapuistossa

Lappeenrannassa Kisapuiston kiekkoilta tarjosi katsojilleen vauhdikkaan ja viihdyttävän SM-liigaottelun. Molemmat joukkueet taistelivat sarjapisteistä raivokkaasti ja tapahtumia riitti aina päätössummeriin asti.

Aiemmin viikolla sarjakolmosen voittanut SaiPa oli päättänyt ottaa vyölleen myös sarjakakkosen päänahan samalla viikolla. Hyvin peliin valmistautuneet keltamustat taistelivat läpi illan jokaisessa tilanteessa viimeiseen hikipisaraan ja palkkioksi tuosta taistelusta joukkue saalisti kolme sarjapistettä.

Tiukassa ottelussa johtoasema vaihteli useamman kerran, mutta SaiPa jaksoi toteuttaa omaa pelisuunnitelmaansa sitkeästi täydet kuusikymmentäminuuttia. Ari-Pekka Selin olikin pelin jälkeen erittäin tyytyväinen koko joukkueen sitoutumiseen.

– Joukkue oli erittäin ammattimaisesti valmistautunut tähän peliin ja pysyi suunnitelmassa. Tottakai me haettiin sitä meidän omaa liikettä ja kamppailuhalukkuutta alusta loppuun. Pelikuri pysyi hyvin.

Huonosti ei pelannut vierasjoukkuekaan, mutta tällä kertaa Pelicansin suorittaminen ei ollut maksimitasolla läpi pelin ja se maksoi voiton. Johtoaseman menettäminen kolmannessa erässä on aina asia, joka puhuttaa ja tällä kertaa se tapahtui omien virheiden kautta. Ottelun ratkaisseet maalit harmittivat tottakai myös lahtelaisten käskijää Kai Suikkasta.

– Kolmas erä näytti ihan hyvältä ja päästiin johtoonkin, mutta sen johtomaalin jälkeen sitten SaiPa oli kyllä se joka tätä peliä hallitsi. Harmittavia maaleja omiin, mutta niinhän ne tietenkin harmittavia on kun ne omiin soi. Tasotusmaali meidän satanolla aloitushäviö, ja seuraavassa maalissa Loppi pudotti mailansa ja lähti etsimään sitä maalin takaa.

Ykkösketju näyttää suunnan

Avauserässä kuskin paikalla ollut Pelicans alkoi jo toisessa erässä jäädä SaiPan jalkoihin ja suurimpana syynä tuohon oli kotijoukkueen ykkösketju, joka uusittiin ottelun toisessa erässä. Jesse Saarisen ja Jarno Koskirannan rinnalla Riley Armstrong vaihtui Jesse Mankiseen. Tuo muutos sytytti SaiPan pelin liekkeihin ja uudistettu ykkösketju johti joukkoja esimerkillään. Varsinkin Saariselta nähtiin huikaisevaa peliä ja SaiPan kultakypärä oli vaarallinen aina kentällä ollessaan. Ykkösketju sai kiitosta myös Seliniltä.

– Saarisen Jesse oli kyllä hyvällä pelipäällä tänään ja Jarno Koskirannan näytti suuntaa alusta lähtien, että haluavat tehdä töitä molempiin suuntiin.

Juha Kiilholma juhlii SaiPan kolmannen erän tasoitusmaalia.

Vaikka ykkösketju SaiPan peliä johtikin, niin heikkoa lenkkiä ei lauantai-iltana joukkueesta löytynyt ja ilman koko joukkueen onnistumista ei SaiPa sarjan kärkijoukkueita pystyisi kaatamaankaan. Samoilla linjoilla oli myös Selin.

– Paljon onnistujia koko joukkueessa, minkä se tietysti vaatii että voittaa tämän tasoisen jääkiekkojoukkueen, joka oli vastassa. Tänään me nyt vaan oltiin parempia.

Omiaan ei haukkunut myöskään Suikkanen, vaan myönsi rehellisesti että tällä kertaa kaukalossa oli vain yksi kappale joukkueita, joka oli parempi kuin Pelicans.

– Halukkaampi, himokkaampi, nälkäsempi voitti tämän ottelun. Me oltiin huonompia ja SaiPa oli parempi, ei kai tuossa tarvitse paljoa selitellä.

Työn sankarit parrasvaloissa

SaiPan viime aikojen peleissä joukkueen kolmosketju Petri Koskinen-Juha Kiilholma-Juha Koivisto on monien yllätykseksi alkanut ottamaan roolia myös maalinteossa. Pääsääntöisesti KKK-kolmikko keskittyy pimittämään vastustajan ykkösketjun ja siinä roolissa heidät nähtiin myös tässä pelissä. Pelicansin vaarallinen ykkösketju pysyikin hyvin kurissa tehden vain yhden osuman ja tuolloin SaiPan kolmosketju ei ollut heitä vastassa.

Illasta toiseen pyytettömästi joukkueen eteen töitä tekevää kolmikkoa ei ole kielletty maalejakaan tekemästä ja palkkioksi hyvistä otteistaan he ovat saaneet myös ylivoimapelimahdollisuuksia. Pelicansia vastaan nämä raskaan työn raatajat onnistuivat maalinteossa varsin kriittisillä hetkillä. Tärkeä 3-3 tasoitusmaali ja ottelun lopullisesti ratkaissut 5-3 maali olivat tämän kolmikon käsialaa.

Kyseistä kolmikkoa on ajoittain arvosteltu siitä, että heidän paikkansa ei olisi SM-liigassa, mutta viime aikojen otteiden jatkuessa ei ole epäilystäkään, etteikö tämä kolmikko pärjäisi SM-liigassa.

– Paljon saaneet arvostelua, Koskinen-Kiilholma-Koivisto. Viime aikoina tehneet myös maalejakin ja muutenkin tekevät äärimmäisen ison työn tämän joukkueen eteen joka hemmetin päivä, kehui Selin luottomiehiään.