Erään aikakauden päätös

LIIGA / Raportti
Kisapuistossa päättyi torstai-iltana yksi aikakausi, kun SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin esiintyi tällä erää viimeistä kertaa keltamustien penkin takana. Kotijoukkue antoi valmentajalleen mieluisan läksiäislahjan, kun Lukko kaatui hyvän toisen erän ansiosta.

SaiPan latautuminen kauden viimeiseen koitokseen ei varmasti ollut helppoa, sillä tiistaina menetetty mahdollisuus pudotuspelipaikkaan kummitteli takuulla pelaajien mielissä. Ensimmäisessä erässä näyttikin siltä, että läpi kauden sekunnista toiseen rajusti taistellut SaiPa ei saa kaivettua taistelukirvestä enää viimeistä kertaa esiin.

Kun Lukko iski itsensä heti ottelun alussa johtoon varsin helpon näköisesti, niin Kisapuiston varsin runsaslukuinen yleisö tuntui jo pelkäävän, että kauden päätteeksi nähdään Lukon murskavoitto. Toisin kuitenkin kävi, sillä peli oli tavallaan SaiPan kausi pienoiskoossa. Juuri kun näyttää siltä että Lappeenrannan ylpeydelle käy heikosti, niin pieni ja pippurinen SaiPa hilaa itsensä väkisin mukaan taisteluun.

Kolmen koon kruunu

Jos oli ensimmäinen erä SaiPalta vaisua ja haluttoman oloista pelailua, niin toinen erä oli kaikkea muuta. Avauserässä niskan päällä ollut Lukko tippui täysin kyydistä, kun kotijoukkue pisti luistimet liikkeelle ja aloitti tutun saipamaisen työnteon. Tahtipuikkoa heilutti erinomaisen kevätkauden pelannut kolmosketju, Petri Koskinen-Juha Kiilholma-Juha Koivisto.


Kisapuistossa oli kiitosten aika.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Ketjun keskushyökkääjä Kiilholma pelasi kenties kauden parhaan eränsä ja käänsi omalla panoksellaan yhden maalin tappioaseman kahden maalin johdoksi. Kaksi tehtyä maalia ja yksi syöttö on puolustavalle keskushyökkääjälle varsin hyvä saldo yhteen erään. Erinomaista taustatukea Kiilholmalle tarjoili ruotsalaispuolustaja Per Savilahti-Nagander, joka oli syöttäjänä Kiilholman molemmissa maaleissa ja teki SaiPan kolmannen maalin Kiilholman selvästä aloitusvoitosta.

Kun SaiPa toisen erän vahvaksi jatkoksi iski neljännen maalinsa heti kolmannen erän alkupuolella, alettiin Kisapuistossa odotella kauden päätössummeria. Katsojille tuo odottelu sallittakoon, mutta kun myös kotijoukkue alkoi miettimään pelin jälkeisiä asioita, pääsi Lukko kahdella ylivoimamaalilla peliin mukaan. Tasoitukseen asti ei raumalaisten kiri kuitenkaan riittänyt ja SaiPa sai hyvältä maistuneen päätökseen kaikin puolin hienolle kaudelleen.

- Äärimmäisen tärkeä oli voittaa tämä viimeinen peli. Tavoite oli parantaa viime kauden sijoitusta, joka oli kaksitoista. Nyt se on yksitoista. Se ei ole paljoa parempi, mutta äärimmäisen tärkeä parannus sekin, puntaroi SaiPan käskyttäjä Selin pelin tauottua.

Paljon SaiPan eteen töitä tehnyt Selin nähtiin lehdistötilaisuudessa varsin liikuttuneena. Vaikka himoittu pudotuspelipaikka jäikin harmittavan lähelle, niin siitä huolimatta päävalmentaja oli tyytyväinen kauteen kokonaisuutena.

- Tämä kausi on ollut äärimmäisen hieno kokemus varmasti kaikille ketkä ovat tässä mukana olleet.

Tammikuussa 2008 SaiPan päävalmentajana aloittanutta Seliniä muistettiin myös kannattajien toimesta ja mies antoikin isot kiitokset keltamustien uskollisimmille kannattajille.

- Oli aivan mahtava tifo tuolla päädyssä. Matka on ollut pitkä ja kivikkoinen ja karikkoinenkin välillä. Paljon on tehty töitä ja aina sitä on tehty SaiPalle. Suuret kiitokset näistä loppuhetkistä!

» Lähetä palautetta toimitukselle