KalPa sarjakärkeen helpolla voitolla

LIIGA / Raportti
KalPa haki täyden pistepotin SaiPan kotiluolasta keskiviikkona. Kotijoukkueen kohtaloksi koituivat jälleen kerran henkilökohtaiset virheet ja tehottomuus muutamassa maalipaikassaan. KalPan Matti Kuparinen iski ottelun voittomaalin jo avauserässä ja kuopiolaiset jatkavat puhtaalla pelillä liigan kärjessä.

SaiPalle ottelun alku oli jälleen kerran murheellinen. Maalein 5-0 aiemmassa kahdessa ottelussaan avauserät hävinnyt SaiPa otti tällä kertaa kuudessa minuutissa kiekon kahdesti omiin. Vaikka SaiPa nousikin peliin mukaan maalin muodossa, ei todellista taistelua voitosta nähty.

Puolet ottelusta mukana kestäneet lappeenrantalaiset hukkasivat järjestään maalitilanteensa surkeisiin ja mielikuvituksettomiin ratkaisuihin, joten KalPa-vahti Ari Ahonen selvisi ottelusta melko helpolla 30 torjunnasta huolimatta. Ottelun päätöserä oli kammottavinta kiekkoa pitkään aikaan Kisapuistossa, jossa kotiyleisönsä edessä aneemisesti esiintynyt SaiPa ei edes yrittänyt ja KalPa pelasi fiksusti voittavaa vieraskiekkoa.


Jyri Junnila todisti lähietäisyydeltä Matti Kuparisen voittomaalia.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Kuparinen ratkaisijana

Jere Myllyniemen vartioima SaiPa-maali pysyi tällä kertaa puhtaana 14 sekuntia, ennen kuin vierailijoiden kultakypärä Matti Kuparinen tinttasi kiekon yläputken kautta sisään. SaiPan jarrukenttä pelasi tilanteessa lepsusti ja hienon ottelun pelannut Kuparinen sai marssia helposti vetopaikkaan.

Porilaiskasvatin illan toinen ja samalla ottelun voitto-osuma syntyi ylivoimalla hetkeä myöhemmin. KalPa sahasi kiekon maalin kulmalle joukkueen kultakuupalle ja Jyri Junnilalle tarkoitettu syöttö kimpoili onnekkaasti suoraan Myllyniemen alta maaliin. SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin reagoi aikalisällä ja hetkeä myöhemmin joukkue onnistuikin viimeistelemään kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa.

– Tosiasia on se, että me nukuttiin se 15 sekuntia, eikä tuollaista maalia saisi tulla missään tapauksessa. Pystyttiin 2-0-tilantessa kuitenkin tulemaan peliin takaisin, ja se tasottui siitä, Selin kommentoi tilanteita.

Jarno Koskiranta haki kiekon itse alhaalta ja ykkössentteri viimeisteli kauden toisen osumansa komean soolon päätteeksi. SaiPalla oli avauserän loppua kohden muutama huippupaikka tasoitukseen, mutta viimeistely oli valitettavan heikkoa. Roberts Jekimovs hakeutui parhaimpiin tilanteisiin, mutta latvialaisen ruuti tuntuu vielä kovin märältä liigakarkeloihin.

– Tulos oli parempi kuin pelaaminen avauserässä ehdottomasti. Toiseen erään pystyttiin parantamaan ja saatiin vielä erän loppuun pelin kulun kannalta äärettömän tärkeä maali, KalPa-luotsi Tuomas Tuokkola kertasi ottelun jälkeen.

Tuokkolan mainitsema tärkeä osuma syntyi vain sekunteja ennen keskimmäisen erän päätöstä. Pirteästi muutoin kautensa aloittaneen Markku Flinckin urakkaan tuli paha tahra, sillä kohtalokas kiekonmenetys keskialueella johti vierailijoiden 1-4 osumaan. Joonas Riekkinen nappasi kiekon ja ylivoimahyökkäys päättyi onnistuneeseen omaan ratkaisuun.


KalPa-juhlaa Kisapuistossa.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

KalPan kolmas maali syntyi jo aiemmin, kun kiekko liikkui ylivoimalla jälleen kuin elokuvissa ja Henri Laurila tinttasi kumilaatan suoraan Marko Kauppisen poikittaissyötöstä etukulmaan. Päätöserässä SaiPa oli vailla todellista ryhtiä ja sputnikit eivät saaneet mitään kiriä aikaan.

– Kolmas erähän oli ihan pelkkää miekkailua ja ajanpelaamista. Siihen KalPan neljänteen maaliin kulminoitui meidän peli tänään, Selin harmitteli.

Selinin kommentit ja jobin postit

Ottelu oli kotijoukkueelle raskas myös fyysisellä puolella. Joukkue menetti kolme runkopelaajaansa sairastuvalle, kun puolustaja Simon Backman sai Adam Masuhrin lämärin korvan seutuville ja hyökkääjät Antti Aarnio ja Ville Koho jäivät sivuun ottelun edetessä polvivammojen vuoksi. Myös Aarnion loukkaantuminen oli ruotsalaispuolustaja Masuhrin tekosia, kun puolustaja taklasi komealla lonkkataklauksella Aarnion puhtaasti laitaan.

SaiPa-valmentaja Selinillä oli tilanteeseen kuitenkin päinvastainen näkemys.

– Tässä on ihan hyvin toistaiseksi selvitty ilman loukkaantumisia, mutta tänään tulikin sitten takkiin ihan urakalla. Ihmeen alas pystyy taklaamaan Masuhr Aarnion polveen ja kiekottomaan mieheen. Koho ja Aarnio menevät molemmat magneettikuvauksiin huomenna.

Backmanin ikävään tilanteeseen valmentajalla oli heittää piikki myös liigan suuntaan. Kokoonpanosääntöjä muuttaneet eivät saaneet Seliniltä kiitosta.

– Tietysti joku uuvatti valopää sanoo, että Selin kitisee, mutta pelattiin Backmanin jäätyä sivuun pääosin koko peli viidellä puolustajalla ja en ymmärrä mitä se palvelee ettei molemmilla voi olla riittävää määrää miehiä.

Selin käänsi katseensa jo perjantain TPS-otteluun, johon SaiPa saa mukaan puolustaja Brian Salcidon. Kolme perättäistä tappiota eivät ole Selinin mukaan saaneet joukkuetta luopumaan toivosta.

– Positiivista on se, että vaikka tuli taas 4-1 turpaan, niin kukaan tuolla kopissa ei ole mitään luovuttamassa, jos ei nyt kauhean iloistakaan ole. Juha Kiilholma oli tänään tosi hyvä, nää on niitä pieniä valonpilkahduksia. Huomenna kokoonnutaan kymmeneltä ja klo 13 lähdetään kohti Turkua.

KalPa kohtaa puolestaan samaisena perjantaina Helsingin IFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle