Nelosketjun näytös

LIIGA / Raportti
SaiPa otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Kisapuiston kotikaukalosta sitten lokakuun puolivälin, kun JYP taipui vauhdikkaassa lauantai-illan taistossa. Voiton takasi Richard Ullbergin vahva maalivahtipeli ja nelosketjun erinomaiset otteet.

Edellisenä iltana kotikaukalossaan Tapparan totaalisesti tyrmänneen JYPin valmistautuminen SaiPan kohtaamiseen oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Vierasjoukkueen peli oli täysin sekaisin ja SaiPa sai ottelun hallinnan itselleen käytännössä aivan ilmaiseksi. Vaikka JYP sai pelinsä kulkemaan paremmin ja paremmin ottelun kuluessa, niin alun aneemisuus maksoi tällä kertaa pisteiden jäämisen Lappeenrantaan.

- Meidän ensimmäinen erä oli kieltämättä kyllä todella huono. Ei osattu sitten oikeasti käsitellä mielessämme sitä eilistä peliä. Siinä oli kyllä SaiPalla ensimmäisessä erässä paikkansa lyödä isommatkin lukemat taululle, Helenius pelasi siinä hyvin, kiteytti Jyrki Aho pelin päätyttyä.

Kaksosen hurmos JYPin turma

Maalinteon kanssa viime peleissään tuskaillut SaiPa sai JYPiä vastaan rentoutta tuolle osa-alueella ja siitä on kiittäminen kenties hieman yllättäen SaiPan nelosketjua. Kolme SaiPan neljästä maalista järjestellyt kolmikko Tomi Leivo-Markku Flinck-Elmeri Kaksonen oli erinomaisella pelipäällä ja varsinkin Kaksonen oli aivan pysäyttämättömässä iskussa.

- Flinckin ketjua oli ilo katsoa. Herrat värkkäs muutaman maalin ja antoivat meille mahdollisuuden voittaa, kiitteli Ari-Pekka Selin pelin päätyttyä.

Paljon erilaisista pienistä vammoista alkukauden aikana kärsinyt Kaksonen on ollut pelikunnossa ollessaan lähes poikkeuksetta SaiPan pirteimpiä hyökkääjiä, mutta tällä kertaa Kaksonen oli selkeällä erolla kentän paras pelaaja. Kolmen tehopisteen lisäksi Kaksonen teki todella paljon arvokasta puolustustyötä ja taisteli uhrautuvasti alivoimapeleissä. Huomion arvoista on myös se, että kolmen tehopisteensä ansiosta juonikas laitahyökkääjä rikkoi jo kauden tässä vaiheessa oman yhden kauden piste-ennätyksensä.


Elmeri Kaksosen veivit purivat JYPin pakkeihin.
Markus Ilves

JYPin rynnistäessä nousi SaiPasta esiin myös toinen yksilö, jolla oli suuri osuus keltamustien kotivoitossa. SaiPan maalilla pelannut Richard Ullberg kesti uransa kovimman pommituksen erinomaisesti ja piti JYPin kurissa rauhallisella pelaamisellaan. Myös Selin oli mielissään nuoren maalivahtinsa otteista.

- Ullberg jatkaa vahvoja, varmoja otteitaan. Tämä oli oikeastaan nyt sellainen peli missä mitattiin hänenkiin tasoaan. Me olemme aika hyvin pystyneet tukkimaan monta muuta joukkuetta tässä viime aikoina, mutta nyt JYP tuli todella lujaa.

SaiPan onnistunut viikko

SaiPan viikko oli voittoisan JYP-pelin myötä varsin onnistunut, sillä kolmesta pelistä pistepussi karttui seitsemän pisteen edestä. Ennen kaikkea SaiPa on ansainnut pisteensä, sillä pelaaminen on ollut hyvää illasta ja vaihdosta toiseen. Joukkue olikin päättänyt jatkaa hyviä otteitaan myös Kisapuistossa ja palkita kannattajansa voitolla.

- Tämä viikko on ollut joukkueelta hyvä, ollaan pelattu hyvää, taistelevaa ja tasokasta jääkiekkoa. Se mikä oli iso teema tänään, niin jouduttiin oikein porukalla miettimään tänään palaverissa, että koska on viimeksi otettu Lappeenrannassa kolmen pisteen peli. Sitä ei muistanut minä eikä kukaan muukaan, päätti Selin Lappeenrannan kiekkoviikon.

» Lähetä palautetta toimitukselle