Voittamisen vaikeus

SaiPa ja Ilves tarjoilivat Kisapuiston yleisölle maali-ja tapahtumarikkaan kamppailun lauantai-illan ratoksi. Kotijoukkueen ensimmäisen erän neljän maalin johto ei riittänyt, vaan Ilves tuli lopulta rinnalle ja jatkoajalla ohi. Sami Aittokallion vaihto Ilves-maalille toisessa erässä herätti vieraat tosissaan taistelemaan pistepotista.

Kotijoukkue ei tahdo löytää ratkaisuja ottelun aikana tapahtuville notkahduksille. Ensimmäisen erän dominoivan esityksen jälkeen tahti kahteen seuraavaan erään muuttui täysin ja Ilvekselle tarjottiin avaimet voittoon, jotka se käytti hyväkseen. Tamperelaisilla riitti virtaa kentällä huomattavasti enemmän loppupelissä, vaikka edellisottelusta oli aikaa vain alle vuorokausi.

– Meillä on ollut tässä vaikeita aikoja ja ollaan puhuttu joukkueen keskuudessa henkisestä vahvuudesta. Vastoinkäymiset on käännettävä voitoiksi. Joukkueen esitys neljän maalin takamatkalta jatkoaikavoittoon 6-5 oli kyllä todella hieno suoritus, vieraiden käskyttäjä Seppo Hiitelä lausui tyytyväisenä.

SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli odotetustikin pettynyt omiensa esitykseen.

– Totaalinen munaus meiltä kotiyleisön edessä menettää voitto varsinaisella peliajalla.

Pitkä putki poikki

Isännät saivat otteluun unelma-alun. Juuso Kaijomaan johtama kolmosvitja teki maalit avausvaihdoissaan ja peli oli jo neljän minuutin jälkeen 2-0. Kapellimestarina hääri Petri Koskinen, joka laukoi molemmat maalinsa lähes samoilta luistimensijoilta. Reilun kauden verran ilman täysosumia kentällä viiletellyt hyökkääjä sai valmentajaltaan ansaitut kehut.

– Petri Koskinen, joka ei aamulla edes kuulunut aloituskokoonpanoon heilautti kauden ensimmäiset maalinsa. Ottaa päähän, että tällaiset suoritukset jäävät hiukan varjoon kyseisen ottelun jälkeen, Ari-Pekka Selin totesi.

Lappeenrantalaiset jatkoivat vahvaa eräänsä vielä kahdella komealla maalilla. Ottelu näytti jo vahvasti taputellulta ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen, mutta tauon jälkeen kaukaloon luisteli sisuuntunut Ilves-ryhmä.

Vieraiden Masi Marjamäki palautti isännät maan pinnalle heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa kaventamalla lukemia tulostaululla. Hurrikaanin lailla jäällä liikkuneet vieraat olivat jo maalin päässä reilun viiden minuutin rupeaman jälkeen. Epävarmasti kotijoukkueen maalilla torjunut Jere Myllyniemi sai kolmen maalin jälkeen tarpeekseen ja veräjän suulle vaihdettiin SaiPan italialaisvahti Andreas Bernard.

Masi Marjamäki aloitti vieraiden hurjan kirin.

Ottelun toiselle tauolle lähdettiin lopulta SaiPan kahden maalin johdossa, kun isännät käyttivät paljon Ilves-leirissä keskustelua aiheuttaneen kahden miehen ylivoimansa hyväkseen. Richard Lintner tulitti kauden ensimmäisensä lappeenrantalaiskatsojien iloksi. Tamperelaisten päävalmentaja Seppo Hiitelä oli hyvin tuohtunut Martti Järventielle annettuun väkivaltaisuus-jäähyyn pelin jälkeen, ja purki tuntojaan otteluvalvojalle.

– Tässä on sellainen asia, että toivon ettei erotuomarit kokeile ratkoa näitä pelejä. Ymmärrän sen, että virheitä tulee ja koukkuja jää viheltämättä, mutta tuollaisista normaaleista maalineduskahakoista ei pitäisi tulla jäähyjä. Tuomarien täytyy ymmärtää tätä peliä, muuten he eivät ole oikeassa paikassa, Hiitelä puhisi.

Ilves rinnalle ja ohi

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen pyöritykset lisääntyivät entisestään ja kiekko pyörikin lähes poikkeuksetta SaiPan puolustusalueella. Peli oli kääntynyt lopullisesti päälaelleen.

– Meiltä jäi kokonaan hyökkäyspeli kolmannessa erässä. Kiekko tuli samantien Ilves-päädystä takaisin, kun olimme sen vähäksi aikaa sinne saaneet, Selin analysoi.

Martti Järventie nosti vieraat maalin päähän ja lopulta Joonas Rask pääsi tuikkaamaan tasoituksen SaiPa-puolustuksen unohdettua hänet täysin vapaaksi maalin edustalle. Ottelun sankariksi nousi jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa illan toisensa iskenyt Ilveksen Mark Lee.

– Ilves taisteli ja punnersi tasoihin asti ja heilautti vielä jatkoaikamaalin, Selin päätti.

SaiPa lähtee metsästämään pitkään kateissa ollutta kolmen pisteen voittoa tiistaina isännöidessään Helsingin IFK:ta. Ilves puolestaan kohtaa samaisena päivänä kotonaan Oulun Kärpät.