SaiPa taisteli komean voiton

Lappeenrannassa nähtiin kauden avausottelussa viime kaudesta täysin uudistunut SaiPa. Koko rintamalla upeasti taistellut joukkue kaatoi Espoon Bluesin jännittävien vaiheiden jälkeen 4-2.

Ensimmäisessä erässä totuteltiin

SaiPa avasi ottelun juuri niin vauhdikkaasti kuin on takavuosina totuttu näkemään. Pari paikkaa saatiinkin luotua Jarmo Myllyksen maalille, mutta "Jamo" selvitti paikat varmasti. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin Blues pääsi peliin mukaan ja loikin vaarallisia pyörityksiä Juha Kuokkasen maalin tuntumaan. Kuokkanen kuitenkin jatkoi jo torstaina Tampereella alkanutta hyvää torjuntatyöskentelyään ja poimi pahaltakin näyttäneistä tilanteista kiekot haltuunsa.

Vaikka erän torjunnat antavat käsityksen selvästä Bluesin hallinnasta, niin sitä erä ei kuitenkaan ollut. Vauhtia ei puuttunut kummankaan joukkueen pelistä, mutta molemmat olisivat kaivanneet peliinsä hitusen lisää järkeä.

Kauden avausmaali näkee päivänvalon

Ottelun toinen erä alkoi yhtä vauhdikkaasti SaiPan osalta kuin ensimmäinenkin, vierailija sen sijaan oli liikkeensä unohtanut jonnekin pukukopin syövereihin. Niinpä Blues joutui rikkomaan ja toisessa erässä ajoittain epävarmasti tuominnut Petri Kaislehto passitti sinipaitoja jäähylle. Sputnikkien ylivoima pyöri hyvin, mutta laukauksia odoteltiin. Kolmikko Vaic-Uusikartano-Cipruss jauhoi kärsivällisesti ja lopulta Aki Uusikartano pääsi sutimaan kiekon maaliin Myllyksen nenän edestä.

Maalista kotijoukkue sai lisää intoa ja Bluesin tilanteet oliva harvassa, edes ylivoimalla ei SaiPan maali ollut uhattuna. Erän puolenvälin jälkeen SaiPa sai mahdollisuuden 5-3 ylivoimalla. Maalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, mutta välittömästi jäähyjen jälkeen Mika Kauppinen ja Teemu Riihijärvi pelaavat upeasti yhteen ja Kauppinen viimeistelee komean maalin.

Erän loppupuolella SaiPa saa pari hiema helpon tuntuista jäähyä ja Jiri Vykoukal hyödyntää ylivoiman komealla laukauksella siniviivalta. Kuokkanen oli maalissa pahassa maskissa ja täysin voimaton tilanteessa. Maali tuli todella tärkeään paikkaan, sillä erä oli vahvasti SaiPan hallitsema.

Ratkaisut kolmannessa

Blues jatkoi erän alussa siitä mihin se oli jäänyt, eli maalin teolla. Teemu Virkkusen siniviivalta lähtenyt laukaus osui SaiPan puolustajan malaan ja kimmahti siitä maaliin. Kuokkanen yllättyi täysin erikoisesta suunnan muutoksesta. Tasoitusmaali lamaannutti kotijoukkueen täysin ja vierailija oli lähellä siirtyä ottelussa johtoon heti tasoituksen jälkeen. Pian kotiyleisön tukemat keltamustat saivat kuitenkin peliinsä ryhtiä.

Ryhtiliikkeen seurauksena Kisapuiston uusi maalitorvi soi kolmannen kerran. Uusikartano ja Cipruss pelasivat hyvin yhteen hyökkäyssinisellä ja herroista jälkimmäisen syöttö vapautti Kalle Kermanin maalintekoon. Kerman ei avopaikasta erehtynyt, kiekko varmasti maaliin ja nuorukaisen kasvoilta näkyi ensimmäisen liigamaalin tuoma riemu. Johtoasemassa SaiPa pystyi suurimmaksi osaksi kypsään pelaamiseen ja onnistui pitämään Espoon ylpeyden poissa maalipaikoista. Ne paikat jotka Blues sai, hoiteli Kuokkanen puolustajien avustuksella.

Lopussa vierailijat tekivät viimeisen rynnistyksen ja ottivat Myllyksen pois maalilta. Pahoja tilanteita ei kuitenkaan SaiPan päätyn syntynyt ja Aigars Cipruss lopetti Bluesin rypistelyn sijoittamalla kiekon rauhallisesti tyhjään maaliin.

Yhteenveto vauhdikkaasta illasta

Eipä huomannut SaiPan pelistä että sen kovin syömähammas oli poissa pelistä. Joukkue oli selvästikin hyvin latautunut ja otteissa oli sellaista päättäväisyyttä jolla otteluita voitetaan. Onnistujia oli laajalla rintamalla, eniten kentällä edukseen erottui loistava viime hetken hankinta Teemu Riihijärvi. Kolossi taklasi hyvin ja oli vaarallinen myös kiekollisena.

Huomioitavaa on myös ensimmäisen erän ihmettelyn jälkeen upeasti omiaan tukenut kotiyleisö. Tämän ottelun perusteella näyttää siltä että Kisapuiston maine pahana pelipaikkana vierailijoille on palaamassa.

Vierailija Bluesista ehkäpä eniten esillä olivat hyvin torjunut konkari Myllys ja puolustuksessa varmasti esiintynyt Sebastian Sulku. Niko Nieminen oli pirteä mutta hukkasi pari hyvää paikkaa. Paljon kohuttu NHL:stä palannut Juha Ylönen oli kokolailla näkymätön.