Alkukankeuksien jälkeen voittoon

LIIGA / Raportti
SaiPa ja Blues kohtasivat neljännen kerran toisensa tällä kaudella ja illan taiston päätteeksi lappeenrantalaiset tasoittivat voitot. Ehjän 60-minuuttisen pelannut kotijoukkue jatkoi hyvää pelivirettään ja todisti tauon tehneen vain hyvää joukkueen taistelutahdolle.

Blues luisteli Kisapuiston jäälle huomattavasti valmiimpana kuin illan isännät, mutta aikainen johtomaali oli lopulta ainut ilonaihe espoolaisten pelissä. SaiPan tärkeämpääkin tärkeämmät maalit erien loppuun olivat avainasemassa isäntien pistepussin kartutuksessa.

Ottelun käännekohta oli ehdottomasti Jesse Saarisen hyökkäyspään vahvan karvauksen avulla tehty 2-1 johtomaali puoli minuuttia ennen ensimmäisen erän päättymistä. Loput kaksi erää isännät määräsivät tahdin jäällä ja espoolaiset yrittivät pysyä mukana. Vieraiden käskyttäjä Lauri Marjamäki myönsi oman joukkueensa heikkouden, mutta antoi samalla tunnustusta keltamustille.

- Meillä jäi aika paljon tänään parannettavaa. SaiPa oli erinomainen ja parempi joukkue voitti kamppailun. Suhteessa vastustajaan voin kehua SaiPaa, sillä he pelaavat hyvää lätkää eivätkä pelkästään taistele ja ole sinnikkäitä.

SaiPa jatkoi vahvaa kotivirettään myös tauon jälkeen ja tulostaulun lukemat olivat täysin oikeutetut illan pelitapahtumiin nähden. Myös lappeenrantalaisten tyytyväinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoi tunnustusta omiensa lisäksi myös vastustajan suuntaan.

- Blues on vaikea vastustaja ja pystyy pitämään kiekkoa ja on määrätietoinen maalipaikkojen rakentelussa. Heitä vastaan oli tosi vaikea puolustaa, mutta nyt selvittiin hyvin. Pelattiin ehjä 60-minuuttinen ja olen ennen kaikkea tyytyväinen joukkueen työmoraaliin. Kypsän pelaamisen ansiosta pystyimme pitämään johtoaseman loppuun saakka.

Uusiutunut kakkoskenttä ottaa vastuuta

SaiPa ei lamaantunut ottelun avauserässä, vaikka Roope Talaja iski vieraat johtoon jo viiden minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkueen puolustuksen sekoillessa. Isännät pääsivät pälkähästä, kun Blues joutui ensimmäiselle alivoimalleen joukkuerangaistuksen takia. Olkapäävamman jälkeen paluun tehnyt Roberts Jekimovs tarjosi maagisella poikkikentän syötöllään unelmapaikan Ville Koholle, joka pääsi lämäämään komean tasoitusmaalin.

Ensimmäisen erän edetessä isännät heräsivät taukohorroksestaan ja ottivat peliä hallintaansa yhä vahvemmin. Palkinnon uurastuksestaan keltamustat saivat aivan erän lopussa. Hieman epävarmasti koko ottelun vieraiden puolustuspäässä pelannut Ville Varakas antoi vaikean syötön puolustajaparilleen, johon SaiPan kultakypärä Jesse Saarinen pääsi väliin ja rankaisi armotta rannelaukauksellaan. Päätössummerin soidessa alkoi pieni iskujen vaihto Talajan sekä Per Savilahti-Naganderin välillä, joka johti Talajan ottelun kannalta kohtalokkaaseen väkivaltaisuusjäähyyn.

Toisen kerran ylivoimalle päästyään isännät eivät jättäneet tilannetta käyttämättä toisen erän alussa. Hienon syöttökuvion avulla paikka aukesi Simon Backmanille, jonka ohilaukauksen Jekimovs pääsi sutimaan takatolpalta verkkoon. Erä tarjosi ylivoimamahdollisuuksia vieraille, mutta pääosin erittäin saamaton pakkopeli ei tuottanut suurtakaan vaaraa Richard Ullbergin vartioimalle maalille.


Kotijoukkueen kapteeni osoitti jälleen arvonsa omilleen.

Kun Bluesin etsikkoaika ei tuottanut tulosta, niin oli SaiPan viimeistely vuorostaan tappavaa. Loistavasti pelanneen kotijoukkueen kakkoskentän kolmas osuma oli tosiasia, kun Koho löysi lättysyötöllään Brian Salcidon. Tämä maali oli merkitykseltään ensimmäisen erän viime hetkien maalin tapaan ottelun kannalta ratkaiseva.

- Tehtiin tärkeät maalit erien viimeisillä minuuteilla. Ne tottakai antoi energiaa ja intoa pelata. Ville Kohon ketju oli kova ja kapteeni itse osoitti hienoa johtajuutta kaikin tavoin, Selin ylisti luottopelaajaansa.

Ansaitut kehut valmentajaltaan sai myös kolmen tehopisteen paluuiltaa viettänyt Jekimovs.

- Hän sai mahdollisuuden ja käytti sen erinomaisesti. Tänään nähtiin parasta Jekimovsia. Näillä otteilla ei tarvitse enää palata katsomon puolelle, Selin virnistellen kommentoi ennen maaottelutaukoa katsomossa pelejä seuranneen latvialaisen otteita.

Työmoraali näkyy päätöserässä

Kolmen maalin johdossa viimeiseen erään lähteneet isännät eivät joutuneet muutamaa vieraiden harppuunahyökkäystä lukuunottamatta vaikeuksiin. Vieraiden taistelutahto ja yritys päätöserässä oli vain näennäistä, joten espoolaiset joutuivat lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

Hienoa tulokaskauttaan jatkanut Tomi Leivo polki vielä ottelun lopussa Blues-puolustuksen läpi ja tuikkasi 5-1 loppunumerot taululle. Selin korosti taistelun päätyttyä erityisesti yhtä pelaajaansa ja kiitti joukkueensa työmoraalia.

- Näimme kaikki lopussa Juha Koiviston pelaamisen laukauksia blokatessaan samassa vaihdossa kolme kertaa. Tämänkaltaisten tekojen kautta pelejä voitetaan, ja kun tällaisia pelaajia on paljon joukkueessamme niin silloin on mahdollisuus pisteille.

- Meidän pelaaminen on tällä hetkellä erittäin hyvää. Niin kauan kuin meillä on työmoraalia, niin pelataan myös hyvää jääkiekkoa.

Vieraiden Marjamäki suuntasi katseensa jo tuleviin taistoihin.

- Itse me määrätään oma kohtalomme ja oma suuntamme. Meillä on pitkä työmaa edessä ja tämä oli vain yksi peli muiden joukossa, joten ei kannata vielä alkaa ranteita aukomaan. Pelejä on jäljellä vielä, joten eteenpäin on mentävä.

SaiPa jatkaa perjantaina taistoaan pudotuspelipaikoista kotipelillä Porin Ässiä vastaan. Marjamäen Bluesilla on sen sijaan mahdollisuus kääntää suuntansa jo torstaina, kun se saa vieraita Hämeenlinnasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle