Kuuma kamppailu jatkoi SaiPan lentoa

SaiPa oli tyly isäntä perjantain kotiottelussaan ja jätti porilaisvieraansa nollille. Näiden kahden joukkueen ottelu Lappeenrannassa oli jälleen kuumatunteinen, eikä ulosajoiltakaan vältytty. Kotijoukkueen asenne ja kypsyys pelin sisällä sekä Richard Ullbergin loistopeli maalinsuulla loivat voittoon tarvittavan eron Kisapuiston perjantai-illassa.

Isäntäjoukkue jatkoi siitä mihin se tiistaina jäi eli luisteli raivokkaasti ja tappeli jokaisesta irtokiekosta SM-liigan parasta vierasjoukkuetta vastaan. Kahdeksan ottelun mittaiseksi kotipisteputkeaan jatkaneet sputnikit olivat tarpeeksi tehokkaita ja pystyivät riisumaan vieraiden tehopelaajat aseista.

- Numerot 2-0 kuvaavat hyvin kaikkia tapahtumia kentällä. SaiPa oli sen verran terävämpi ja halukkaampi kaikissa pelin osa-alueissa tänään, muotoili vieraiden pettynyt pääkäskyttäjä Karri Kivi.

Jo ensimmäisten vaihtojen aikana huomasi ettei kumpikaan joukkue ollut tullut peruuttelemaan illan kamppailuun. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmat loivat vaarallisia tilanteita hyökkäysalueillaan.
Hieman paremman alun ottelulleen saanut kotijoukkue menetti selkeästi peliotettaan Kisapuiston kaukalon laitapleksin rikkouduttua viiden minuutin kohdilla. Laidankorjuukatkon jälkeen Ässät sai pelin hallintaansa ja sekavasti pelannut kotijoukkue joutui alivoimalle.

- Meillä katosi siinä konseptit täysin ja Ässät vei selkeästi peliä. Ässien avausmaalilla illan lopputulos olisi voinut olla ihan toinen, Ari-Pekka Selin mietti ottelun yhtä kulminaatiopistettä.

Patapaitojen vaarallisen ylivoiman jälkeen pyöritys siirtyi suoraan vieraspäätyyn, joka tuotti myös hienosti rakennetun avausmaalin. Kiekko ajautui Brian Salcidolle siniviivalle, josta jenkkipuolustaja lähti nousuun maalia kohti ja heitti upean poikittaissyötön Petri Koskiselle, jolla oli helppo työ lakaista kiekko verkkoon ohi hyvin ottelussa pelanneen Antti Raannan.

Salama-alku yllätti vieraat

Kotiyleisö hädin tuskin ehti omille paikoilleen erätauolta, kun jo Raanta sai kaivella kiekkoa toistamiseen selkänsä takaa toisen erän alussa. Jarno Koskirannan maalille laukoma kiekko ohjautui Jesse Mankiselle, jonka napakka rystynosto yllätti hieman pienestä kulmasta vierastorjujan erän vanhettua vain kolmetoista sekuntia.

Koko ottelun ajan erittäin epävarmasti ja linjattomasti viheltäneet päätuomarit saivat kotiyleisön vihat niskaansa erityisesti toisen erän jäähyvihellyksillään. Ässät pääsivät jauhamaan toisessa erässä vaarallista ylivoimaansa kuusi minuuttia, mutta hyvän tuurin ja taidon ansiosta Ullbergin takana ei helähtänyt vieraiden lukuisista hyvistä maalipaikoista huolimatta.

Brian Salcido syötti voittomaalin ja näytti kovuutta tappelun muodossa.

Selin antoi syystäkin kehuja pelaajilleen sekä apuvalmentajalleen kahden ensimmäisen erän alivoimatilanteista.

- Pystyttiin loistavasti jatkamaan peliä, vaikka oli noita vaikeita hetkiä ja selvittiin lukuisista alivoimista. Ässien tasoista joukkuetta vastaan se oli loistotyötä. Santasen Ari oli valmistanut joukkueen pelaamaan alivoimaa ja se näkyi tänään.

Toisen erän aikana myös tunteet alkoivat käydä pinnassa pelitilanteiden jälkeen huomattavasti herkemmin. Molemmat jakelivat puhtaita taklauksia ja tilanteiden jälkeen tapahtui pikku koiruuksia molemmin puolin.

Palosen ryntäys sekoitti patapakan

Kolmannen erän alkuun jäälle saapui sisuuntunut ja raivokas porilaisryhmä. Stephen Dixonin johtaman tehovitjan johdolla punapaidat vyöryivät sputnikkien päätyyn. Rynnistyksen päätti ja patapaitojen pelin sekoitti Niko Palosen ryntäyksestä saama ottelurangaistus. Palonen taklasi selkäpuolelta Per Savilahti-Naganderia, josta jokin muu tuomarikaksikko olisi ehkä vain antanut kaksiminuuttisen ulosajon sijaan.

Selin oli tyytyväinen ylivoiman antiin ottelulle, vaikka maalia kotijoukkue ei tehnytkään.

- Saatiin viiden minuutin ylivoiman aikana sellainen happiaika, kun Ässät joutui alivoima-ahdinkoon. Silloin tulee vähän enemmän tilaa ja saatiin energiaa jatkaa tasaviisikoin pelattavaa peliä, mutta kuitenkin ylivoiman jälkeen loppuaika oli kypsää tekemistä ja hyvää puolustamista.

Pitkän ylivoiman jälkeen SaiPa jatkoi ylhäältä hyökkäysalueelta karvaamistaan ja aiheutti Ässille ylitsepääsemättömän tuskan avauspelin kannalta. Kerta toisensa jälkeen vieraat joutuivat heittämään kiekkoa keltamustien päätyyn hätäisesti tai menettivät sen jo aiemmin, joten porilaisten loppukiristä ei ollut lopulta jälkeäkään näkyvissä.

Illan jäähytilasto koristui vielä kahdella ulosajolla sekuntia ennen päätössummeria, kun Veli-Matti Savinainen ja Salcido ottivat toisistaan mittaa. Kuuman perjantaipelin loppujäähyminuuttien määrä nousi lopulta 91 minuuttiin.

SaiPa jatkaa liigapelejään huomenna taaskin tuiki tärkeällä ottelulla Tampereella Ilvestä vastaan. Ässät kohtaavat niin ikään jo huomenna Länsirannikon herruusottelussa Lukon Isomäellä.