SaiPa kaatui jäähyilyynsä Lahdessa

Pelicansin ja SaiPan välinen harjoitusottelu ei tarjonnut lahtelaisyleisölle huippuviihdettä. Molemmat joukkueista olivat lievästi kesäkuntoisia ja pelasivat hiukan huolimattomasti. Turkoosipaitainen kotijoukkue nappasi voiton, vaikka SaiPa osoitti vaarallisuuttaan ottelun alussa.

Ottelu alkoi hidastempoisesti ja tunnustelevasti. Molempien joukkueiden peli oli sekavaa ja syöttöpeli huonoa. Lappeenrantalaiset vierailijat tulivat ensimmäisen erän aikana Pelicansin kimppuun rautaisella asenteella ja Ari-Pekka Selinin suojattien karvauspeli toimi mainiosti koko ensimmäisen erän ajan.

Kamppailun ensimmäisestä maalista vastasikin SaiPa, kun keltapaitojen pirteästi esiintynyt kakkosketju onnistui ohittamaan Niko Hovisen. Markku Flinck tarjoili kiekon laiturilleen Juha Koivistolle, joka laukoi hyökkäyspään aloituspisteen tuntumasta pelivälineen verkon perukoille.

Pelicansin ylivoima tehokasta

Ottelun käännekohta oli toisen erän puoliväli, kun SaiPan pelikuri pääsi lipsumaan ja keltapaidat syyllistyivät useisiin rangaistuksiin. SaiPa otti neljä kahden minuutin rangaistusta perä jälkeen, ja Pelicans rankaisi kaksi kertaa vastustajaansa. Ensin Arttu Luttinen tasoitti pelin, kun hän iski ylivoimalla maskimiehen paikalta irtokiekon maaliin, ja hetkeä myöhemmin Vili Sopanen ampui Jan Latvalan namupassin maaliin.

Pelicans-kapteeni Jan Latvala teki joukkueensa kolmannen maalin.
Tommi Koivistoinen - tommi.koivistoinen@jatkoaika.com

SaiPan peli meni täysin sekaisin rangaistuksien seurauksena ja vierailijat eivät pystyneet ylläpitämään enää aggressiivista karvauspeliään. SaiPan miehistöstä positiviisia väläytyksiä silloin tällöin esittivät Anssi Löfman, Ville Paalanen ja Flinck.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat puolestaan vikkeläjalkainen laituri Pekka Jormakka, hyökkäyspeliin hienosti osallistunut Aaron Brocklehurst ja rauhallisesti pussinokkien takalinjoilla esiintynyt Markus Seikola.

Juuri ennen pelin toista erätaukoa tunteet nousivat pintaan, kun Antti Aarnio kuumeni Matias Lopille taklauksesta, johon Loppi tuli hiukan kädet ylhäällä. Aarnio vastasi lyömällä Loppia mailalla päähän ja tämä johti joukkueiden väliseen välienselvittelyyn, joka ei kuitenkaan johtanut tappeluihin. Vain Aarnio sai tilanteesta suihkukomennuksen.

Viimeisellä 20-minuuttisella syntyi kaksi maalia. Aarnion rangaistuksen aiheuttamalla ylivoimalla Pelicans siirtyi 3-1 johtoon, kun vieläkin liukkaasti liikkuva veteraanipakki Jan Latvala venytti maaliverkkoja komealla rannelaukauksellaan. Loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin viimeisteli Luttinen illan toisella maalillaan.