Pelicans voittoon Sopasen johdolla

Pelicansin ja SaiPan välinen tiistai-illan kamppailu ryöpsähti tiukan ensimmäisen erän jälkeen runsasmaaliseksi 6-2 (0-1, 2-0, 4-1) voitoksi kotijoukkueelle. Pussinokkien voiton huomattavimmat tekijät olivat hyvätasoinen yksilösuorittaminen ja kärsivällinen hyökkäyspeli.

Keltapaitainen SaiPa lähti otteluun pirteän ja aggressiivisen näköisesti. Lappeenrantalaisten puolustuspeli oli ajoittain jopa täysin ohittamatonta. SaiPa katkoi keskialueella Pelicansin nopeat hyökkäykset ja pysäyttivät pussinokkaiset hyökkääjät puolustussiniviivalla kylmän varmasti.

Ensimmäistä 20 minuuttista hallinnut Pelicans jatkoi kerta toisensa jälkeen päänsä hakkaamista keltamustaan muuriin. SaiPa sen sijaan jaksoi uskoa omaan tekemiseensä ottelun alussa ja se pääsi ensimmäisenä maalin makuun. Juha Koivisto järjesteli vierailijoiden avausosuman, kun hän nousi röyhkeästi oikeasta laidasta kohti Pelicansin maalia ja ohitti rystylaukauksellaan hölmistyneen Niko Hovisen.

– SaiPa pelasi hyvän ensimmäisen erän. He pitivät keskialueen tukossa ja emme päässeet mihinkään. Siihen tietenkin vaikutti myös se, että lähdimme hitaasti omasta päädystä ja vastustajilla oli koko viisikko tukkimassa keskialuetta, kehui Kai Suikkanen SaiPan ensimmäisen erän esitystä.

Sihvosen tasoitusmaali sytytti

Pelicans säntäsi toisessa erässä jäälle uudella, energisellä ilmeellä. Lahtelaisjoukon yli-innokas peli kuitenkin kostautui erän alussa, kun Justin Hodgman passitettiin istumaan kaksiminuuttista jäähyaitioon. SaiPalla oli mahdollisuus iskeä iso osuma ylivoimalla, mutta kotijoukkueen alivoimanelikko hoiti tehtävänsä mallikkaasti, ja koko pelikaanijoukkue otti mallia tästä.

Turkoosipaitojen miehekkäästi esiintynyt neloskentällinen toi ottelun tasoihin ajassa 28.11, kun Kari Sihvonen ronkki kiekon kovan maalinedustakahakan päätteeksi verkon perukoille. Pelicansin päävalmentaja Suikkanen oli tyytyväinen joukkueensa avausosumaan.

– Ottelun yhden tärkeimmän osuman teki meidän neloskentällisemme Sihvosen toimesta. He tasoittivat ensin pelin 1-1:een, ja pojat tekivät heti sen perään 2-1 osuman.

SaiPan puolustuspeli lipsui pahasti ja Sihvosen osumasta oli kulunut noin minuutti, kun Pelicans iski uudelleen. Illan hahmo Sopanen laukoi lahtelaiset 2-1 johtoon Jarkko Immosen esityöstä. Ari-Pekka Selin pyrki rauhoittelemaan aikalisällä miehistöänsä Pelicansin johto-osuman jälkeen.

Pelicans oli voimakkaampi tiistai-illan väännössä.

SaiPa pääsi pelaamaan illan toisen ja viimeisen ylivoimansa, kun tuomarikaksikko Hannu Henriksson ja Jari-Pekka Pajula tuomitsivat Ryan Laschille sukeltamisjäähyn, joka aiheutti närää lahtelaisyleisössä. Lappeenrantalaisjoukkueen ylivoimasta puuttuivat kuitenkin täysin luovuus, rohkeus ja määrätietoisuus.

Ratkaisu ylivoimalla

Kolmannen erän alkuminuuteille SaiPa onnistui kaivamaan tasoitusmaaliin tarvittavan tahtotilan. Vierasjoukkueen suoraviivaiset hyökkäykset tuottivat tulosta ajassa 42.23, kun Ville Koho pääsi ohjaamaan Anssi Löfmanin namupassin maaliverkkoihin.

Ottelun käännekohta nähtiin, kun Richard Lintner tuomittiin istumaan kaksiminuuttista jäähyaitioon erän alkupuolella. Vaikka Pelicans oli pelannut heikkoa ylivoimaa aikaisemmin, pystyi se käyttämään nyt tilaisuutensa hyväksi. Justin Hodgman järjesteli loistavan laukaisupaikan Aaron Brocklehurstille, josta kanukkipakki täräytti pelivälineen maalirautojen väliin.

Kamppailun viimeiset 10 minuuttia kulkivat täysin pussinokkien hallinnassa. Ensin lahtelaisyleisöä huudatti Max Wärn, ja tämän jälkeen Vili Sopanen iski illan toisen maalinsa komean yksilösuorituksen päätteeksi. Loppulukemat 6-2 tyhjään maaliin viimeisteli loistavasti pelannut Sopanen, joka täydensi samalla iltansa hattutemppuun.

– Olen erittäin tyytyväinen Vili Sopasen peliin. Olemme pitkään odottaneet, että Vili nousisi esiin. Hän teki kesällä pirun hyvin töitä ja hän on nostanut tasoaan kärsivällisen työnteon kautta, Suikkanen kehui nuorta laitahyökkääjäänsä.

SaiPan käskyttäjä Selin ei sen sijaan innostunut joukkueensa ilmeestä.

– Tämä oli erittäin epätasainen esitys meiltä. Tarjoilimme Pelicansille vain kermaa kakun päälle kolmannessa erässä, tiivisti Selin ottelun ja sen viimeiset 20 minuuttia.

Pelicansin kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. SaiPa puolestaan koettaa palata voittokantaan torstaina, kun se kohtaa kotihallissaan Porin Ässät.