Pelicans murskasi SaiPan voittoputken

Lahdessa nähtiin todellinen maalijuhla, kun kotijoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa maajoukkuetauon jälkeen. Toisen erän 6-0 lukemat kertovat illan pelistä oleellisen.

Kovassa vedossa ollut SaiPa saapui Pelicansin vieraaksi odotuksia täynnä. Odotuksia lisäsi myös varmasti se, että lahtelaisten maalinsuulla aloitti ykkösmaalivahti Niko Hovisen sijasta Joonas Kuusela. Hovinen loukkasi itseään alkulämmittelyssä ja oli näin kykenemätön menemään vartioimaan Pelicans-maalia.

Ensimmäinen erä alkoi silti pussinokkien maalilla. Viiden minuutin pelin jälkeen Tommi Paakkolanvaara rakensi Jan Platilille hyvän vetopaikan. Puolustajan vedon SaiPa-kassari Richard Ullberg torjui, mutta kiekko tipahti suoraan Pelicansin Pekka Jormakalle, joka työnsi kiekon maaliin.

Pelicans joutui kahta miestä vajaaseen jäähyntappoon, kun joukkueen tšekit, Platil ja Radek Smolenak, ottivat jäähyn mieheen. Platil kerkesi takaisin laatikkoon, mutta SaiPan ylivoima rankaisi lopulta. Vanhassa kotihallissaan pelannut Jesse Saarinen laittoi kovan jäänuoliaisen, jonka Jarno Koskiranta ohjasi tyylikkäästi yläkulmaan.

- Tultiin tänne vielä ensimmäiseen erään SaiPana, vaikka sekin oli aika mauton esitys. Sitten tuli toiseen erään hirmuinen romahdus ja oltiin vaan lauma pettyneitä keltaisia, kertasi lappeenrantalaisten ykkösluotsi Ari-Pekka Selin ottelun lehdistötilaisuudessa.

Pelicans siirtyi kahden minuutin päästä Ilkka Pikkaraisen yllättävällä maalilla johtoon. Pikkarainen vaihtoi suuntaa jättäen Pauli Levokarin jälkeensä ja laukaisi kiekon maalinedusruuhkaan, josta kiekko livahti Janne Tavin ja Jesse Saarisen läpi onnekkaasti maalivahti Ullbergin jalkojenvälistä häkkiin.

Täystyrmäys

Toinen erä alkoi jäähyrikkaana kun joukkueet ottivat yhteensä viisi kaksiminuuttista viiteen minuuttiin.

Pelicans otti ottelun haltuunsa avaten kolmannen erän maalihanat. Ylivoiman lopussa Vili Sopanen iski Justin Hodgman rebound-kiekon maaliin, tehden illan ensimmäisen maalinsa.

Seuraava maali oli ottelun ratkaissut osuma. Pelicansin kultakypärä Ryan Lasch napautti Arttu Luttisen ampuman kiekon Ullbergin patjojen välistä kellumasta ja laittoi kiekon reppuun. Tässä vaiheessa SaiPa-luotsi Selin päätti ottaa aikalisän, sekä vaihtaa maaliin Jere Myllyniemen.

Myllyniemi joutui kuitenkin koko loppuerän kestäneeseen maalisateeseen. Mies joutui antautumaan ensimmäisen kerran jo reilut puoli minuuttia vaihdosta, kun Ryan Lasch viimeisteli lähes identtisen maalin kuin hetkeä aiemmin.

Seuraavaan viiteen minuuttiin Pelicans löi kiekon häkkiin kolme kertaa. Asialla olivat toista kertaa kiekot maaliin laittaneet Pikkarainen ja Sopanen, sekä vahvasti taistellut Janne Tavi. Sopasen maali sai jo muutaman ihmisen heittämään hattunsa jäälle, vaikka lahtelaiskasvatti ei vielä kypärätemppua ollutkaan viimeistellyt.

Vili Sopanen viimeisteli kypärätempun

Hiihtelyä kolmannessa erässä

Sputnikeiden ottelua ei ainakaan helpottanut alivoimalla alkanut kolmas erä. Pelicansin rightin miehet siirtelivät kiekon tyylikkäästi Sopaselle, joka sai rauhassa laittaa kiekon kolmatta kertaa maaliin.

Kolmas erä oli suurilta osin hiihtelyä päädystä päätyyn. Kumpikaan joukkue ei innostunut pelivauhdin nostamiseen, eikä pelistä näin saatu oikein mitään irti.

SaiPan Juha Koivisto kavensi Pelicans-puolustuksen huonosta purusta pelin lukemiin 9-2. Kuitenkaan lappeenrantalaiset eivät nousseet mahdottoman tuntuiseen takaa-ajoon.

Joonas Järvinen viimeisteli lahtelaisyleisön innoksi Pelicansin kymmenennen osuman. Kun ex-pelicans Saarinen oli iskenyt vielä sputnikkien kolmannen osuman oli ottelu lopullisesti pelattu.

- Tällaisia lukemia ei SM-liigassa pitäisi tulla, kukaan ei ole yleensä näin paljon toista parempi, SaiPan Selin pyöritteli päätään.

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen oli ilmeisen tyytyväinen joukkueensa peliin. Mies kuitenkin halusi antaa ensin näkemyksensä spekulaatioihin runkosarjan voitosta.

- Kaikki puhuvat jostakin runkosarjan voitosta. Minä edelleen kerron, meidän tavoite ei ole ollut, eikä edelleenkään ole runkosarjan voitto. Meidän tavoite on ollut päästä pudotuspeleihin ja menestyä siellä. Minun mielestäni runkosarjan voitolla ei ole mitään merkitystä, minun mielestäni se ei ole edes sen kuummin tavoiteltava asia. Se että tapella pääsystä kuuden parhaan joukkoon, se on suurempi asia.

Pelistä Suikkanen löysi joukkueeltansa myös kehitettävää.

- Ei oltu oikein nöyriä noiden kahden vikan maalin suhteen. Mutta sellainen se ihmismieli on, kun johdat tuolla lailla ei pysy ajatus kasassa, Suikkanen pohdiskeli.

Joukkueiden pelit jatkuvat lauantaina, kun SaiPa kohtaa kotonaan JYPin ja Pelicans lentää Ouluun kohtaamaan Kärpät.