Pelicans kuittasi jumbotaiston

Pelicansin kauden viimeinen kotipeli tarjosi vaihteeksi ilonhetkiä lahtelaisille kiekkofaneille. Tulokseen 4-3 päättynyt jumbo-ottelu oli Pelicansin kauden 12. jatkoaikakamppailu ja samalla kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto.

Vierailija SaiPa aloitti ottelun terävästi ja johti kamppailua erän jälkeen jo 0-2. Kotijoukkue ei kuitenkaan antautunut, vaan vei toisen erän vastaavasti 2-0. Kolmannessa erässä isännät ehtivät käydä kertaalleen jo johdossakin, mutta Kalle Kerman vei ottelun jatkoajalle tasoittamalla pelin 18 sekuntia ennen loppua. Jatkoajalla sankariksi nousi kotijoukkueen Tommi Hannus.

Pelicansin aseet voittoon olivat pitkälti SaiPan passiivinen alivoimaneliö ja pitkille syötöille haavoittuva puolustus. Tuloksena kaksi ylivoima- ja läpiajomaalia.

- Ensimmäinen erä oli Pelicansilta heikohko, se antoi meille hieman väärän kuvan. Toisen ja kolmannen erän Pelicans pelasi sitten jo paljon paremmin, tosin me itse annettiin heille se tila, päivittelee SaiPa-valmentaja Heikki Mälkiä.

SaiPa vei ensimmäisen

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia povasivat kovin aneemista kamppailua. Vieralijat hallitsivat peliä, mutta saivat luotua ainoastaan yhden kunnollisen tekopaikan: Olli Malmivaara pääsi Mika Kauppisen oivallisesta syötöstä laukaisemaan b-pisteiden välistä, mutta Pelicans-vahti Carl Grahn ehti kiekon tielle.

Ajassa 10.27 Grahn joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Keltapaitojen puolustaja Jussi Pekkala tarjoili valelaukauksensa jälkeen syötön vasemmalle maalinkulmalle unohdetulle Ville Immoselle. Hyökkääjäjärkäle harhautti Grahnin maahan ja sijoitti kiekon varmasti maalin perukoille.

Vajaa puoli minuuttia SaiPa-maalista, kun Pelicans sai ensimmäisen kunnon tilanteen. Pelikaanilauman illan ykkössentteri Jussi-Mikko Makkonen voitti aloituksen hyökkäyspäässä. Aloitusvoiton jälkeen kiekko ajautui viivaan Santeri Heiskaselle, jonka lyöntilaukauksesta peliväline pomppi maalin edessä seisseelle Hannukselle. Lappeenrantalais-vahti Kuokkanen kuitenki poimi Pelicans-hyökkääjän rannevedon räpylällään.

Immosen illan toinen maali syntyi ajassa 18.21, kun Pelicans-puolustus ei saanut purettua kiekkoa maalin takaa. Laidalta spurtannut Immonen sai kiekon jälleen maalin vasemmalle kulmalle. Eikä hän erehtynyt, vaan kasvatti vierasjohdon 0-2:teen.

- Jos jotain positiivista pitäisi löytää, niin Ville Immoselta tänään hyvä peli, kehui Mälkiä.

Pelicans heräsi

Toiseen erään Pelicans sai uutta intoa varsinkin erikoistilannepelaamiseen. Ensin Pelicans-ylivoima pyöri näyttävästi ja kiekko saatiin kahdesti verkkoon -nimittäin sivuverkkoon. Sen jälkeen Toni Saarinen pääsi, Harri Tikkasen kompuroitua, alivoimalla yksin läpi, mutta Kuokkanen torjui. Lopulta kiekko saatiin maaliinkin asti, kun Makkonen täräyttää kolmannen ylivoimapyörityksen päätteeksi kiekon yläputken alle.

Toisen erän loppuun Pelicans sai vielä tasoitusmaalin, kun Matti Näätänen avasi oman siniviivan takaa Saipan siniviivalla kyttäävälle Harri Suutariselle. Tämä laukoi läpiajon päätteeksi kiekon varmasti vasempaan alanurkkaan.

Kolmas erää alkoi melkoisella Pelicans-hallinnalla ja lopulta ajassa 7:34 Pelicansin yritys palkitaan johtomaalilla. Daniel Widing sai pitkän syötön oikeaan laitaan, josta hän polki yksin läpi. Kuokkanen jäihin ja kiekko alakulmaan.

Lopussa SaiPa sai pyörityksen käyntiin, kun Kuokkanen luisteli maaliltaan pois. Pelicans joutui ahdinkoon ja puolustaja Jussi Heikkinen joutui purkamaan kiekon pitkänä. Sputnikkien Sachl vei tilanteesta seuranneen aloituksen ja siirsi kiekon viivalle puolustaja Petri Kokolle. Kokko syötti oikeassa kulmassa olleelle Kalle Kermanille, joka nousi oikean b-pisteen takakaarelle. Kova ja tarkka ranneveto löysi tiensä Pelicans-maalin takakulmaan.

Hannus jatkoaikasankarina

Jo ensimmäisen jatkoaikaminuutin aikana pussileuat loivat ensimmäisen tekopaikan. Widing pelattiin jälleen pitkällä syötöllä läpi oikeata kaistaa. Tällä kertaa ruotsalainen yritti rystynostoa, jonka Kuokkanen peitti.

Haastattelu

Hannus sai kunnian palkita fanit[ lue lisää ]

Minuutti edellisestä ja Näätänen oli vuorostaan karkaamassa läpiajoon. Sputnikkien Matti Hana joutui laittamaan koukun Pelicans-hyökkääjän kainaloon ja seurasi ylivoima kotijoukkueelle.

Kauan ei ehtinyt ylivoima pyöriä, kun ensin Aki Heino lähetti lämärin keskelle tolppaa. Tästä kiekko kimposi Jämsenille, joka veti päin Kuokkasta. Torjunnasta peliväline putosi suoraan maaliviivalle, josta Hannuksella oli helppo työ viimeistellä voittomaali.

- Omistan tän voiton meidän taisteleville sisseille ja yleisölle, lopetti Pelicansin valmentaja Sihvonen.

Pettereiden piikkiin

- Vähän laajemmin ajateltuna tätä kautta, niin kehno menestys menee kyllä isolta osalta Pettereiden piikkiin. Yritettiin alkukaudesta liian vaikeita juttuja tälle materiaalille, esimerkiksi häivyttää hyökkääjien ja pakkien rooleja, kertoi Sihvonen.

Valmentakuvioista kysyttäessä Sihvonen oli vaitonaisempi.

- Olen väärä mies puhumaan valmentajakuvioista. Oma sopimukseni loppuu huhtikuun lopussa, siihen asti harjoitellaan normaalisti. Katotaan jos saatais A-junnujen kanssa jotain yhteistä aikaan.

Omasta tulevaisuudestaan nykyinen päävalmentaja kertoi seuraavaa.

- Omalta osaltani en ole tulevaisuutta juuri suunnitellut, jääkiekkojournalismi kiinnostaisi.