Pelicans ei suostu häviämään

Easton-turnauksen viimeisessä ottelussa kohtasi kotijoukkue Pelicans ja Ruotsista Lahteen saapunut Modo. Kaukalosta voittajina poistuivat lahtelaiset, jotka nappasivat samalla Easton-turnauksen voiton. Pussinokat eivät ole hävinneet harjoituskaudella yhtäkään ottelua.

Vierasjoukkue aloitti pelin vahvasti. Paikalle saapunut lahtelaisyleisö saikin todistaa ottelun avausmaalia vain parin minuutin pelin jälkeen, kun Modo-puolustaja Jens Westin pääsi nousemaan laidalta ja nosti kiekon rystyllä ohi Niko Hovisen.

Maalin jälkeen Pelicans pääsi peliin paremmin mukaan. Erityisen vaarallisia tilanteita Modo-maalille loi, jo paljon suitsutettu, kolmen laudaturin kenttä (Ryan Lasch-Matias Loppi-Arttu Luttinen). Modo-puolustajat onnistuivat kuitenkin torjumaan turkoosipaitojen lähentelyt yhdessä maalivahti Mikael Tellqvistin kanssa.

Pelicansin hyvä vaihe loppui kuitenkin, kun Aaron Brocklehurst ja Jarkko A. Immonen ottivat rangaistukset peräkkäin. Tämä tarjosi Modolle mahdollisuuden johdon lisäämiseen 5-3-vastaan. Kiekko liikkui, mutta tulosta ei tullut. Ilman maskia tulleet laukaisuyritykset Niko Hovinen torjui ongelmitta.

Modo-ylivoiman jälkeen alkoi todella sekava vaihe, jossa vaarallisimmat paikat puuttuivat molemmilta joukkueilta. Tämä sekava vaihe päättyi kuitenkin näyttävään Modo-osumaan, kun Morten Madsen ohjasi Modo-puolustajan lähettämän jäänuoliaisen ohi hölmistyneen Niko Hovisen.

Tuurilla ja taidolla tarvittavat osumat

Turkoosipaidat aloittivat takaa-ajonsa toisen erän alussa, kun Markus Seikola pääsi iskemään Ryan Laschin laukauksesta seuranneen irtokiekon tyhjään Modo-maaliin.

Tämän jälkeen molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ylivoimalla, mutta onnistumiset jäivät puuttumaan. Erityisen huonoa oli Modo-ylivoima, jonka aikana vaarallisimmat tekopaikat siunaantuivat kotijoukkueelle.

Toisen erän loppu oli kokonaisuutena hengetöntä ja sekavaa jääkiekkoa. Muutaman kerran molemmat joukkueet pääsivät maalintekopaikoille. Vaarallisin tilanne syntyi Pelicans-maalille, kun kiekko pyöri jo Niko Hovisen takana maaliviivalla. Hovinen onnistui kuitenkin lyömään kiekon pois jalkojensa välistä.

Matias Loppi iski voitto-osuman.

Kolmannessa erässä Pelicans tasoitti ottelun onnenkantamoisella, kun Tero Koskirannan syöttöyritys kimposi Modo-puolustajan luistimesta omaan maaliin. Tästä vain muutama minuutti ja Matias Loppi vei pussinokat johtoon hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Arttu Luttinen syötti kiekon toiseen aaltoon Lopille, joka ampui tarkan rannelaukauksen ohi Tellqvistin.

Modo oli lähellä tasoitusta, kun ottelua oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Ylärima kuitenkin piti huolen siitä, että kotijoukkueen johto säilyi.

Varsinaista takaa-ajoa Modo ei saanut aikaan. Ottelua oli jäljellä vain puoli minuuttia, kun Mikael Tellqvist otettiin pois maalista ja vain muutama sekunti myöhemmin Vili Sopanen viimeisteli loppulukemat 4-2.

Ennen kauden alkua Lahdessa lensi ärräpäitä, kun Lopin sopimusta ei pystytty purkamaan. Matias Loppi on kuitenkin harjoitusotteluissa osoittanut pystyvänsä täyttämään ykkössentterin saappaat. Toivoa sopii, että tahti jatkuu samana myös liigan käynnistyessä.

LLL-ketju osoitti tässäkin ottelussa vaarallisuutensa. Lisäksi Joonas Järvinen ja Juha-Pekka Pietilä ansaitsevat maininnat vakuuttavista otteista.