Pelicans nappasi vähämaalisen voiton sekavan pelin päätteeksi

Pelicans pelasi ensimmäisen kotiottelunsa joulutauon jälkeen ja sai vastustajakseen HPK:n. Peli oli maalien osalta melko tasainen, mutta läpi ottelun peli oli kotijoukkueen hallinnassa. Näkyvimpään rooliin valitettavasti kuitenkin nousivat ottelun päätuomarit.

Kotijoukkue sai otteluun hyvän startin. Erityisesti Tommi Paakkolanvaaran ketju sai luotua ottelun alkuun hyviä tilanteita, kun Sami Blomqvist pääsi laukomaan pariin otteeseen.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Ryan Lasch antoi hyvän syötön Markus Seikolalle, joka oli noussut HPK-pelaajien keskelle hyvälle laukaisusektorille. HPK:n Mika Järvinen torjui epäonnistuneen laukauksen, mutta reboundille hän ei mahtanut mitään. Tero Koskiranta viimeisteli irtokiekosta kauden viidennen maalinsa.

Pelicansille tarjoutui paikka lisämaaliin, kun se pääsi pelaamaan vajaa puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaan, kun Kari Sihvonen ja Santeri Alatalo vaihtoivat keskenään kuulumisia jäähyaitiossa. Ryan Laschin johdolla Pelicans rakensi monia hyviä maalintekopaikkoja, eivätkä HPK-pelaajien purkukiekot onnistuneet sitten millään. HPK selvisi kuitenkin ilman takaiskumaalia.

HPK sai varkain maalintekotilanteen ylivoimalla, kun Niko Hovisen koppi ei onnistunut, vaan kiekko pomppasi suoraan maalin eteen. Hieman tuurillakin Arsi Piispanen sai pomputettua kiekon maaliin Niko Hovisen patjan kautta pienen hässäkän jälkeen.

Pelicans ei kauaa sietänyt tasatilannetta, sillä alle minuutin päästä kotijoukkue juhli seuraavaa maalia. Vili Sopanen heitti huono lerppukiekon Järvisen maalille, mutta kiekon hidas vauhti ja monet pomput tekivät siitä vaikean torjuttavan. Kiekko pomppasi torjunnasta maalinedustalle, josta Janne Tavin luistin ohjasi sen maaliin.

HPK sai seuraavan hyvän tilanteen, kun Pelicansin Joonas Järvinen tarjoili oikein namusyötön maalin takaa Niko Niemiselle. Niemisen hyvä laukaus hyvältä paikalta jäi kuitenkin Hovisen varmaan torjuntaan.

Toinen ylivoimamahdollisuus pallokerholle tarjoutui, kun Arttu Luttinen sai jäähyn kiinnipitämisestä. Kerhon ylivoima pyöri oikein mallikkaasti ja oranssinutut saivat kerta toisensa jälkeen pelin rauhoittumaan hyökkäyspäädyssä. Ylivoimalta puuttui ainoastaan pomminvarmat tekopaikat.

Justin Hodgman väläytteli syöttötaitojaan, kun hän jakoi kiekon komeasti maalin takaa Jan Latvalalle. Veteraanipakin pyssy päätyi kuitenkin Mika Järvisen varmaan torjuntaan.

Mika Järvinen oli HPK:n paras pelaaja 39 torjunnallaan.

HPK:n maalintekopaikat todella vähissä toisessa erässä

Pelicans pääsi toisen erän alussa heti ylivoimahyökkäykseen. Ryan Lasch ei kuitenkaan syöttänyt Tero Koskirannalle, vaan jakoi uskomattoman passin jalkojensa välistä takaa tulleelle Joonas Järviselle. Järvisen hyvä laukaus päätyi kuitenkin Mika Järvisen vielä parempaan hanskatorjuntaan.

Pelicans sai monta mahdollisuutta ylivoimalla, mutta Mika Järvinen oli aina kiekon tiellä. Muutaman kerran kilisivät tolpat, mutta maaleja kotijoukkue ei saanut millään aikaiseksi.

Seuraava hyvä tilanne syntyi, kun Justin Hodgman jakoi rintamahyökkäyksessä vierellään luistelleelle Kimi Koivistolle, joka pelasi ensimmäisen Sm-liiga -ottelunsa. Koivisto ei itsekkäästi yrittänyt tehdä avausmaaliaan, vaan jatkoi kiekon komealla syötöllä vielä Jarkko Immoselle. Laukaus ei kuitenkaan onnistunut ja Mika Järvinen onnistui jälleen selvittämään tilanteen.

HPK sai ainoan maalintekopaikkansa erässä, kun kiekko pomppasi hieman onnekkaasti Marko Luomalalle, joka päivysti maalin edessä. Hänen kääntönsä meni kuitenkin hiuksen hienosti ohi maalin.

Erän lopussa tunteet kuumenivat, kun päätuomareiden linja tuntui Pelicans pelaajista varsin epäoikeudenmukaiselta. HPK-pelaaja ryntäsi päin Pelicansin Joonas Järvistä pelin ollessa poikki ja kun Järvinen töytäisi HPK-pelaajan kumoon, hänet palkittiin käytöskympillä.

Pelicans jatkaa pelin hallintaa kolmannessa erässä

HPK sai yhden harvoista maalipaikoistaan, kun Antti Roppo pääsi 1-1 -hyökkäykseen. Ropon hyvä rannelaukaus ei kuitenkaan ohittanut Pelicans-maalilla seissyttä Niko Hovista.

Pelicans jatkoi tolppien kilistelyä myös kolmannessa erässä. Ensin tolppaan pamautti Jarkko Immonen ja hänen jälkeensä vielä Sami Blomqvist. Jälkimmäinen tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta tuomio oli selvä, ei maalia.

Janne Tavi pääsi yrittämään ottelun toista maaliaan läpiajosta, mutta Mika Järvinen veti tällä kertaa pidemmän korren. Marko Luomala joutui tilanteessa koukkaamaan Tavia ja hänet passitettiin jäähyaitioon.

Seuraavaksi Teemu Rinkinen pääsi puolittaiseen läpiajoon, kun Tuukka Mäkelä ryntäsi itsensä ohi kiekosta. Rinkisen harhautus jäi kuitenkin hyvin mukana olleen Järvisen patjaan.

HPK yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Kerho sai rakennettua tilanteen maalin kulmalla päivystäneelle Arsi Piispaselle, jonka laukaus jäi kuitenkin Hovisen patjaan.

Lehdistötilaisuudessa tuomareita ei kiitelty

- Joskus tällaisenkin pelin voi voittaa tai saada ainakin jonkun pisteen. Kaikkihan näki ton Piispasen viimeisen kudin. Pari senttiä ylemmäs, niin peli olisi ollut tasoissa. Tietenkin se olisi ollut tsägä ja vääryys, mutta tällaisessa palloilulajissa niinkin joskus käy, Rindell summaa.

- Päästiin toisessa erässä harjoittelemaan tota alivoimaa, mikä söi sitten tehoja meiltä myös kolmannesta erästä.

Rindell ei ollut päätuomareihin täysin tyytyväinen.

- Tuntui, että Pasilasta lähti tänään ylimääräisiä junia, kun pilli soi koko ajan puolin ja toisin, Harri Rindell veisteli.

- On ikävää, jos peli menee sotkuiseksi muista syistä kuin pelaajista tai valmentajista. Kumpikin joukkue oli latautunut, mutta en tiedä saatiinkö lopulta edes hikeäkään pelaamisen muodossa.

Kai Suikkanen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

- Voittojen takia tätä peliä pelataan, joten voitto on luonnollisesti hyvä juttu. Jouduttiin kuitenkin tekemään hirveä määrä töitä jokaisen maalin eteen. Luotiin hyvin paikkoja, mutta viimeistelyssä hyydyttiin.

Tuomaritoiminnasta myös Suikkasella oli oma sanansa sanottavana.

- Kollegan kanssa oon samaa mieltä. Kyllä tämä peli oli, herranjumala, niin sekava. Meidän Pelicansin kopissa on säännöt, joista yksi on, ettei tuomareita saa arvostella. Aika vaikea on tällaisen pelin jälkeen sellaisessa säännössä pysyä. Nyt kun se ei ole itkemistä, kun voitettiin niin sanon, että tämä toinen Pinomäki [Joonas Pinomaa]... Pinopää... vai mikä se oli niin en tiedä, mitä hän tuolla kentällä teki. Kai hän oli tullut katsomaan peliä. Kertaakaan hän ei ainakaan viheltänyt siihen pilliin, paitsi kun vihelsi Joonas Järviselle sen käytöskympin, Kai Suikkanen vuodatti.

Seuraavaksi Pelicans kohtaa ensi tiistaina SaiPan Lappeenrannassa. HPK puolestaan isännöi samana päivänä HIFK:ta kotonaan Hämeenlinnassa.