HPK ei suostunut enää nollakerholaiseksi

LIIGA / Raportti
Juuse Saros varmisti joukkueelleen vierasvoiton torjumalla voittomaalikilpailussa kaikki Pelicansin yritykset.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden perjantai-illassa ei maaleilla juhlittu, kun HPK nappasi matkaansa kaksi pistettä vasta voittomaalikilpailussa. Pelicansille tappio oli viikon toinen varsinaisen peliajan ulkopuolella.

Pelicansin tauon jälkeinen viikko ei sujunut kovin ruusuissa merkeissä. Kuudesta mahdollisesta pisteestä käteen jäi vain kaksi, kun lahtelaiset kokivat molemmissa otteluissaan tappion voittomaalikilpailussa. Hämeenlinnan Pallokerholle perjantain voitto oli viikon toinen ja tämän kauden ensimmäinen Pelicansista.

Kahden hämäläisjoukkueen perjantai-iltainen ottelu kärjistyi hukattuihin maalipaikkoihin. Molemmilla joukkueilla oli useita mahdollisuukisia ratkaista peli jo varsinaisen peliajan puitteissa, mutta yritykset menivät joko täysin vihkoon tai kaatuivat viimeistään Juuse Sarokseen ja Jere Myllyniemeen.

- Siihen HPK:n avausmaaliin asti, mikä tuli meille ihan sokkosyötöstä, meillä oli puolen tusinaa ihan potentiaalista maalipaikkaa. En tiedä iskikö luulotauti, että näin tämä jatkuu kuusikymmentä minuuttia, mutta niinhän se ei mene, kotijoukkue Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta kertoi.

- Molemmat joukkueet mielestäni puolustivat hyvin tuota keskustaa, vaikka siinä muutama avoin paikka tulikin. Meillä oli omat paikkamme kolmeenkin pisteeseen, mutta tuo ylivoima on meillä ollut ongelma, Pallokerhon päävalmentaja Pasi Arvonen kommentoi.

Ylivoima tosiaan oli yksi ratkaiseva tekijä siinä, miksei HPK poistunut vieraskaukalosta täyden pistesaaliin kanssa. Joukkue hukkasi kaksi kahden minuutin rangaistusta sekä Vili Sopasen toisessa erässä ottaman neljäminuuttisen.

Kaksikin pistettä olivat illan vierasjoukkueelle kuitenkin tärkeitä. Viimeisen pudotuspelipaikan kannoilla pyristelevä HPK sai Lahdesta pisteiden lisäksi mukaansa myös itseluottamusta, sillä hämeenlinnalaiset olivat ennen perjantain ottelua hävinneet joukkueiden kaikki kauden neljä aikaisempaa kohtaamista.

- Se oli meillä teemana aamusta saakka, että kyllä me nyt perhana yksi päänahka pelikaaneilta otetaan ja se onnistui nyt rankkareilla, Arvonen totesi.

Pudotuspelien kausikorttipaketit jo myyntiin laittaneelle Pelicansille tappio ei varmasti ollut mieluinen, vaikka yksi piste ottelusta jäikin omaan pussiin. Teoriassa Pallokerholla on vielä mahdollisuus nousta sarjassa myös lahtelaisten ohi, mutta se vaatisi kahdentoista pisteen erolla Pelicansilta lähes täydellistä epäonnistumista.

- Ei auta kuin eteenpäin mennä ja pistekin on piste, Aravirta päätti.

HPK pelaa seuraavan kerran lauantaina kotonaan, kun vastaan luistelee Pelicansin tiistaina kaatanut Ilves. Lahtelaiset saavat puolestaan levätä hieman pidempään. Seuraavan ottelunsa Pelicans pelaa keskiviikkona, kun se matkustaa näillä näkymin viimeistä kertaa Jokereiden vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle