Lasch saatteli Pelicansin voittoon

Pelicansin ja Bluesin välinen semifinaalisarja alkoi kotietua pitävän lahtelaisryhmän voitolla. Turkoosipaitojen voiton takuumiehinä häärivät Ryan Lasch ja Tero Koskiranta. Kaksikko teki yhteensä kahdeksan tehopistettä ja vei pelikaaniparven yhden askeleen lähemmäs SM-liigan finaalipelejä.

Pelicans sai salama-alun ensimmäisessä semifinaaliottelussa Bluesia vastaan. Kotijoukkue pääsi heti karkumatkalle vierailtaan, kun Blues syyllistyi jäähyyn ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Ylivoimalla Ryan Lasch ampui kiekon hyökkäyspään aloituspisteen lähettyviltä tarkasti maalin yläkulmaan.

Blues syttyi kuitenkin pian Pelicansin avausosuman jälkeen. Espoolaiset olivat parhaimmillaan hyökkäyspäädyssä ja rakensivat jatkuvasti hyviä maalintekopaikkoja. Noin kaksi minuuttia oli kulunut Pelicansin maalista, kun Ville Varakas toi sinivalkoiset tasatilanteeseen.

Maalintekojuhlat eivät tähän loppuneet. Lahtelaisten työjuhtaketju onnistui hyökkäyspäässä, kun Marko Pöyhönen väänsi pelivälineen Teemu Rinkiselle, joka siirsi kumilaatan maalikehikon sisälle, muuttaen lukemat 2-1:een. Pian tämän jälkeen maalinteossa onnistui Lasch. Blues päätti vaihtaa maalivahtia tämän osuman jälkeen ja maalille luisteli tanskalaisvahti Patrick Galbraith.

Erän loppuun Blues värkkäsi itselleen tärkeän osuman. Maaliverkkoja venytti espoolaisjoukkueen ruotsalaisvahvistus Joakim Eriksson, joka sai maukkaan syötön maaliinsa maamieheltään Mika Hannulalta.

Kokonaisuudessaan kamppailun ensimmäinen erä oli hienokseltaan Pelicansin hallintaa, mutta Blues vastasi tähän loistavalla hyökkäyspään pelaamisellaan. Vierailijat katkoivat ratkaisevissa paikoissa Pelicans-pelaajien syöttöjä ja pääsivät tätä kautta jatkuvasti hyville maalintekopaikoille.

− Oli huima alku, en olisi uskonut tuollaiseen aloitukseen. Siinä mentiin ihan päädystä päätyyn ja koko ajan molemmissa päädyissä oltiin maalivahdin kanssa nenäkkäin, kommentoi Blues-valmentaja Lauri Marjamäki ensimmäistä erää.

Blues hallitsee, ei onnistu maalinteossa

Toisessa erässä joukkueiden väliset voimasuhteet muuttuivat huimasti. Tähän saattoi vaikuttaa osaltaan se, että pussinokat joutuivat vaihtamaan maalilleen Joonas Kuuselan. Kotijoukkueen kenttäpelaajat eivät pelanneet enää yhtä rennon ja vapautuneen näköisesti kuin ensimmäisessä erässä, jolloin maalilla seisoi vielä Niko Hovinen.

Blues pystyi pitämään kiekkoa jatkuvasti Pelicansin päädyssä. Espoolaiset jauhoivat syöttöpeliään hyökkäyspäässä ja eivät luopuneet kiekosta millään ilveellä. Erän torjuntamäärätkin kertoivat omaa kieltään pelistä. Joonas Kuuselalle merkattiin 13 torjuntaa, kun taas Galbraith joutui torjuntatöihin vain viidesti.

Blues ei pystynyt dominoinnistaan huolimatta iskemään tasoitusmaalia. Vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoimalla kertaalleen, mutta tulosta ei syntynyt. Espoon sotureiden ylivoimapelistä puuttui kylmäpäiset laukaukset kokonaan, ja Pelicans pystyi selvittämään vaaratilanteen.

− Lähdimme toiseen erään puolustusajatuksella, ja herranjumala ei siinä sitten muuta tehtykään. Meidän oma kiekollinen- ja hyökkäyspeli katosi. Pääsimme sitten kuitenkin maalin johdosta kolmanteen erään, huokaisi Kai Suikkanen.

Kuusela torjui Pelicansin voittoon.

Pelicansin ykkösnyrkki ratkaisijana

Kolmanteen erään Pelicans tuli täysin uudenlaisella ilmeellä. Pussinokat ottivat peliin haltuunsa isännän ottein. Lahtelaiset alkoivat jälleen pelata tuttua kiekonhallintapeliään ja ei päästänyt Bluesia hyökkäämään.

Ottelun yksi ratkaisuhetkistä oli Ville Varakkaan laitataklausjäähy. Varakas taklasi Jyri Marttista laidan tuntumassa kovaa, ja tuomarit antoivat tästä hieman yllättävän jäähyn. Blues-valmentaja Marjamäki ei sulattanut tätä rangaistusta ja samassa rytäkässä seeprapaidat tuomitsivat Marjamäen avautumisesta Bluesille toisen kahden minuutin rangaistuksen.

Seuranneella ylivoimalla Pelicans heläytti pölyt maaliverkoista, kun Arttu Luttinen luuti kiekon maaliin aivan Galbraithin nokan edestä. Pelicans ei löysännyt kaasupoljinta ja erän puolenvälin paikkeilla Tero Koskiranta tinttasi lämärillään pikkumustan maalin ylänurkkaan, vieden Pelicansin tukevaan 5-2 johtoon.

Blues pääsi kamppailun loppuminuuteiksi testaamaan ylivoimapeliään, Marttisen istuessa jäähypenkillä. Espoolaisryhmä onnistui tämän rangaistuksen seurauksena murtamaan Joonas Kuuselan. Edellä mainitun sukunimikaima Kristian Kuusela rykäisi lämärillään kiekon upeasti maaliin.

Taso ei vakuuttanut

Pelicansin ja Bluesin ensimmäistä mittelöä ei voi kuvailla ylistävillä adjektiiveilla. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ihmeteltiin pelin tasoa.

− Ei tästä jäänyt kerrottavaa jälkipolville, jännittävää oli, mutta hienouksia ei nähty. Varsinkin ensimmäinen erä oli kuin puulaakikiekkoa. Voitto kuitenkin tässä tärkeintä oli, tokaisi Suikkanen.

Bluesia käskyttävä Marjamäki antoi positiivista tunnustusta Pelicansin suutaan, mutta käänsi kuitenkin katseensa tiukasti kohti sarjan seuraavaa ottelua, joka pelataan Espoossa huomenna.

− Katsoo tätä peliä vaikka millä tilastoilla, niin tasainen peli tämä oli. Vain taululla olevat maalit merkitsevät, Pelicans oli tänään parempi joukkue, huomenna kuitenkin jatketaan.